ساخت واکسن کرونا شاید تا سه ماه دیگر!
- بعد از شیوع ویروس بسیاری از پزشکان و مسئولان گمان میکردند شیوع این ویروس بعد از مدتی پایان مییابد، اما پیش بینیها درست از آب در نیامد و کووید ۱۹ همچنان در ایران و سایر نقاط جهان روزانه تعدادی از افراد را به کام مرگ میکشاند.
به گفته متخصصان عفونی تنها راه مقابله با کرونا ساخت دارو و واکسن است و از آنجایی که برای درمان قطعی این بیماری دارویی در دسترس نیست و همچنین واکسنی برای پیشگیری از آن هنوز واکسنی ساخته نشده است، در حال حاضر بهترین راه مقابله رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی است، اما به گفته مسئولین وزارت بهداشت رعایت نکات بهداشتی برای مقابله با کرونا توسط مردم کاهش یافته است و از آنجایی که نمیتوان به مدت طولانی افراد را در قرنطینه خانگی نگه داشت و برای جریان زندگی افراد نا گزیر به انجام فعالیتهای اقتصادی، اجتماعی و حتی ورزشی هستند، به نظر میرسد ساخت واکسن و داروی موثر بهترین راه برای شکست کرونا باشد، از این رو بسیاری از کشورها از جمله چین، آلمان و آمریکا به دنبال ساخت واکسن کرونا هستند و دبیر بازرگانی یک شرکت انگلیسی مدعی شده که دولت میتواند برنامه واکسیناسیون جمعی را در پاییز سال جاری به اجرا بگذارد.
دانشمندان در سراسر دنبا در زمینه ساخت واکسن به پیشرفتهایی هم دست یافته اند، اما هنوز موفق به کشف دارو و واکسن قطعی برای درمان کرونا نشده اند .
چندی پیش کیانوش جهانپور با انتشار مطلبی مدعی شد که بتاکروناویروس با خانواده SARS مانند Covid۱۹ و MERS دارای مشابهت ژنتیکی است و یک مطالعه حاکیست اگر فردی قبلاً دچار سرماخوردگی با بتا کروناویروس شده باشد، سلولهای T حافظه ایجاد شده در بدن یا مانع از ابتلا به کووید ۱۹ شده یا فرد با علائم خفیف روبرو میشود.
یک متخصص بیماری های عفونی در این باره در گفتوگو با میزان ضمن تاکید به این موضوع که هر سرماخوردگی سبب مصونیت مقابل ویروس کرونا نمیشود، گفت: چندین نوع ویرس سرما خوردگی وجود دارد و افراد حتما باید به کرونا ویروس اولیه که نوعی سرما خوردگی است، مبتلا شوند تا به طور نسبی در مقابل کووید ۱۹ ایمن شوند و ابتلا به سایر سرما خوردگیها هیچ تاثیری در ایمنی افراد در مقابل کرونا ندارد؛ او همچین در مورد ساخت واکسن کرونا از طریق این ویروس اولیه کرونا بیان کرد: دانشگاه آکسفورد انگلیس در حال ساخت واکسن کووید ۱۹ از طریق ویروس اولیه کرونا است و در این زمینه پیشرفت هم داشته است، اما هم اکنون هیچ واکسن موثری برای مقابله با کووید ۱۹ ساخنه نشده است.
سعید نمکی وزیر بهداشت در خصوص ساخت واکسن کرونا در ایران گفت: جمهوری اسلامی ایران هم بر روی واکسنهای مرتبط با کووید ۱۹ کار گستردهای را شروع کرده است، دو تیم بسیار برجسته در شرکتهای دانش بنیان در حال فعالیت هستند که من هم با آنها همکاری دارم، ما راه بسیار خوبی را پیش رفته ایم، اما هنوز زود است که برای پرده برداری از آن اقدام کنیم. در روزهای آینده خبر خوشی درباره واکسن خواهیم داشت.
وحدانی متخصص عفونی در مورد زمان بهره برداری از واکسن کرونا در گفتوگو با میزان بیان کرد: این واکسن در حال ساخت است و به احتمال زیاد تا ۳یا ۴ ماه دیگرتکمیل میشود.
وحدانی افزود: از آنجایی که این ویروس ابعاد ناشناختهای دارد، نمیتوان گفت این واکسنی که برای مقابله با کرونا در حال ساخت است، اثر بخش است، بلکه بعد از استفاده از آن می توان میزان اثر بخشی واکسن کرونا را شناسایی کرد.