مهدویت پدیدهای جهان شمول است/ظهور «امام زمان (عج)» باعث گسترش عدل الهی میشود
مجید غنائی در گفتوگو با پیرامون لزوم ایجاد جامعه مهدوی گفت: بحث مهدویت یکی از مباحث مهم جامعه امروز محسوب میشود، زیرا مولفههای ارزشمندی را در خود نهفته دارد که لازمه جامعه سالم و پویا محسوب میشود. مبحث مهدویت در حقیقت با امید در جامعه پیوند خورده، چنانچه امید را از هر جامعهای بگیرند آن جامعه با زوال روبهرو خواهد شد و تلاش و پویایی در نهاد جامعه خشکانده خواهد شد.
وی آمال و آرزویهای جامعه انسانی را مطرح و بیان کرد: یک جامعه آرمانی و ایده آل و یا به عبارت دیگر مدینه فاضله الزامهایی را در خود نهفته دارد. امید به ظهور منجی عالم بشریت و تشکیل حکومت بر عدل همان زندگی آرمانی و آرزویی است که تنها منحصر به جامعه و یا سرزمینمان نمیشود بلکه سراسر عالم را درگیر خود نموده است.
غنائی شرایط جوامعی که به مهدویت اعتقاد ندارند را تشریح و ابراز کرد: بحران فکری برخی از افراد و جوامع نشان میدهد امید و ایمان در این جوامع نابود شده است و جوامع به زوال رسیده و افسردگی برخی از آنان را در بر گرفته است این امر به علت عدم امید به آینده ایجاد شده است.
غنائی مهدویت را از دیدگاه شیعه مورد بررسی قرار داد و افزود: مهدویت یکی از بالهای تشیع است این مهم افق روشنی پیش روی اعتقادات جامعه اسلامی قرار داده و با ظهور تجلی مییابد، به عبارت دیگر پایان شب سیه سفید است. مهدویت حتی در فلسفه خلقت بشر نیز دیده میشود خداوند خود زمینه ظهور را در خلقت در نظر گرفته و در برنامه زندگی بشر آن را گنجانده است از سوی دیگر گره خوردن امید به ظهور و فراهم شدن زمینه تشکیل جامعه عادل مقولههای ارزشمند برای جامعه امروزی محسوب میشود و چنانچه این مهم وجود نداشته باشد قطعاً سازوکارهای هستی با مشکل مواجه میشود، زیرا امید در بین جوامع نقشی کلیدی دارد.
وی لزوم توجه به گفتمان مهدویت را مورد بررسی قرار داد و اظهار کرد: گفتمان مهدویت بر محور تلاش استوار گردیده این تلاش پویایی صبر و استقامت و حرکت است که نوآوری و بستر سازی برای ظهور را فراهم کرده است.
*** اثبات صداقت برای دست یابی نعمت
غنائی ترسیم ابعاد تلاش برای رسیدن به جامعه مهدوی را برشمرد و ابراز کرد: قدردانی و شکرگزاری از نعمتهای الهی امری بسیار مهم و قابل توجه است همانگونه خداوند متعال نیز در آیه 7 سوره ابراهیم تاکید فرموده است « وَإِذْ تَأَذَّنَ رَبُّكُمْ لَئِن شَكَرْتُمْ لَأَزِيدَنَّكُمْ ۖ وَلَئِن كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِي لَشَدِيدٌ، و آنگاه كه پروردگارتان اعلام كرد كه اگر واقعا سپاسگزارى كنيد،البته نعمت شما را افزون خواهم كرد، و اگر ناسپاسى كنيد عذاب من بسيار سخت است» لذا باید توجه کرد که لازمه اول برای گسترش جامعه مهدوی شکرنعمت است که در قالب ولایت فقیه تجلی یافته و چنانچه شکرگذاری کنیم وقدر آن را بدانیم قطعا خداوند نیز لطف خود را بیشتر شامل حال بندگان خود میکند و ظهور حضرت «مهدی موعود (عج)» را تسریع میبخشد. شرایط ما همانند فردی است که دائما اعلام میکند که گرسنه است، اما هنگامی که غذایی نیمه کامل و ناقص به او داده میشود از آن استفاده نمیکند و اظهار گرسنگی میکند، چون این فرد از همان غذا استفاده نمیکند کفاران نعمت میکند لذا دیگران به او قضا نخواهند داد به عبارت دیگر باید اثبات صداقت کرد تا نعمات بیشتری شامل حال ما گردد. ضرورت و لازمه ظهور استفاده از ظرفیتها است.
این کارشناسعلوم قرآنی لازمه دوم رسیدن به جامعه مهدوی را مطرح و تصریح کرد: بنابر روایات همه چیز در حکومت امام زمان ایدهآل خواهد بود این امر توقعات مردم را بالا برده و هرگاه با هر حرکتی و یا انتخاباتی که برخورد میکنند انتظار دارند تا به همان ایدهآل دست یابند در صورتی که مدینه فاضله و جامعه ایدهآل تنها متعلق به حضرت «ولیعصر (عج)» است همین ناتوانی در دستیابی به ایده آلها باعث سرکوبی آرزوهای آنان میشود در حالی که با ظهور «امام زمان (ع)» همه این آرزوها و آمالها دست یافتنی خواهد شد. امروز شاهد هستیم که مردم دائماً یک حکومت را کنار میگذارند و حکومت دیگر و یا دولت دیگر را بر میگزینند همه به خاطر این است که به آن مدینه فاضله دست یابم، اما باید بدانیم که تنها حکومت «امام زمان (عج)» است که بالاترین نمره را از آن خود میکند در عین حال باید به این نکته توجه داشت که تا زمانی که جهان تشنه حضور «امام عصر (عج)» نباشد خبری از ظهور نخواهد بود.
*** انتشار جامعه مهدوی در سراسر دنیا
وی حرکت در مسیر جامعه مهدوی را امری مهم دانست و تصریح کرد: برای اینکه بتوانیم گفتمان جامعه مهدوی را در سراسر جهان منتشر کنیم باید اول خودمان نمونهای کوچک و تا حدودی نزدیک به شاخصهای جامعه پس از ظهور را فراهم کنیم که همان جامعه مهدوی است و به همه دنیا معرفی شود تا در علاقمندان و دوستداران با آن آشنا شوند و درپی آن باشند.
غنائی بر محور سوم لزوم فراگیر شدن جامعه مهدوی در کره زمین تاکید و اظهار کرد: ما موظف هستیم که فرهنگ عدالتخواهی را در بین مردم و مسئولان گسترش دهیم البته رخدادهای اخیر خصوصاً بحران بیماری کرونا نشان داد که نسبت به بسیاری از ملل آگاهتر و بر مدار انسانیت استوار هستیم. هنگامیکه افراد در گروههای جهادی به تولید ماسک پرداختند و تلاش میکردند تا هر گونه که میتوانند به ارائه خدمات به همنوعان کمر ببندند و بین سالخوردگان و جوانان تفاوتی قائل نشدند نشان دادند که تا حدود زیاد به آرمانهای جامعه مهدی نزدیک هستند در حالیکه برخی از کشورهای جهان اول در مواجهه با بحران کرونا دست به اقدامات غیر اخلاقی و دزدی ماسک و یا انتخاب جوانان بر سالخوردگان زدند. مردم ایران تلاش کردند تا با همراهی و همراهی و مواسات از چالشها و مشکلات ایجاد شده بگذرند و این فراهم بودن بستر جامعه مهدوی را نشان میدهد.
وی تبعیض در دنیا را امری ظالمانه و اعتراض آمیز دانست و تصریح کرد: اکنون طبیعت تبعیض در دنیا بیداد میکند و دنیا به دنبال عدالت است.
این کارشناس علوم قرآنی ظلم ستیزی را یکی دیگر از رویکردهای ارزشمند برای رسیدن به جامعه مهدوی دانست و ابرازکرد: ظلم ستیزی یکی از رویکردهای مهم برای گسترش جامعه مهدوی است لذا باید با هر ظلمی در سراسر دنیا مبارزه کرده چه رژیم صهیونیستی باشد چه داعش باید تلاش کنیم تا رفتاری انسانی و مهدوی داشته باشیم و نسبت به ظلم عکس العمل نشان داده و با آن مبارزه کنیم.
***رفاه اجتماعی یک مولفه برای جامعه مهدوی
غنائی فراهم کردن معیشت مناسب و رفاه اجتماعی را یکی دیگر از الزامات جامعه مهدوی دانست و تاکید کرد: جامعهای که قرار است قالب جامعه مهدویت را به خود بگیرد، باید بتواند به لحاظ معیشتی آبرومندانه به حیات خود ادامه دهد و رفاه نسبی را برای اعضای خود فراهم کند.
وی به بررسی زمینههای گرایش مردم به حوزه مهدویت اشاره و تاکید کرد: اگر قرار است که بحث مهدویت را در سطح جهانی مطرح کنیم باید گزینههایی را که مردم به آن علاقه فراوان دارند را مد نظر قرار دهیم. مردم علاوه بر عدالت زندگی آبرومندانه و امنیت معیشتی و یا رفاه اجتماعی را مد نظر قرار میدهند برای این منظورباید به معیشت جامعه توجه بیشتری داشت از سوی دیگر پیوند با رسانه را نیز باید حتماً مد نظر قرار داد. در عین حال باید توجه داشت که دنیا تشنه فرهنگ عدالت است اگر از روزنه نگاه مردم دنیا به جامعه ایده آل نگاه کنید درخواهید یافت که عدالتی که در راستای اراده خداوند با ظهور منجی عالم بشریت تحقق یابد یکی از ارزشمند جوامع را پید خواهد آورد.
***نشانههای ظهور
این کارشناس علوم قرآنی به نشانههای ظهور منجی عالم بشریت اشاره و ابراز کرد: در کتاب «الغیبة» شیخ طوسی پیرامون نشانههای ظهور آمده است مردم در زمان ظهور منجی عالم بشریت محتاج و فقیر خواهند بود، این روایت نشان میدهد درماندگی انسان به حدی خواهد رسید که او در اضطراب، اضطرار و بیچارگی قرار گرفته و منتظر نقطه امیدی خواهند بود تا بتواند از مشکلات و چالشها رهایی یابند.
*** دعای خاضانه کلید رحمت الهی
وی به شاخصهای دیگر جامعه مهدوی اشاره و تاکید کرد: فرهنگ دعای خاضعانه یکی از شاخصههای اصلی جامعه مهدوی است هنگامی که افراد با تمام وجود و عمیقاً به نزد خداوند رفته و از او طلب یاری کنند خداوند خواسته آنان را برآورده میکند در روایتهای تاریخی آمده است، قوم بنی اسرائیل خطایی انجام داده بودند و خداوند برای آنها ۴۰۰ سال عذاب در نظر گرفت، اما آنان خسته شدند و از غضب خدا به پروردگارپناه بردند و به دعا، زاری، اضطرار پرداختند، آنها با تمام وجود از خداوند درخواست کردند تا در عذاب آنان تخفیف دهد لذا خداوند نیز عنابه، پشیمانی و توبه آنانرا پذیرفت و آنان را مورد رحمت و بخشش قرار داد و پس از آن پیامبری به نام حضرت موسی کلیم الله را برای آنان برانگیخت تا راهنمای این قوم باشد لذا باید توجه داشت که استغاثه به درگاه خداوند میتواند به عنوان یک میانبر زمان ظهور عمل کرده و تعجیل ظهور را درپی داشته باشد لذا باید توجه داشت که این امر زمانی رخ میدهد که مردم اَتش عدالت را داشته باشند و رفتار آنان مانند مادری باشد که فرزند خود را گم کرده و در اضطراب به سر میبرد و برای پیدا کردن آن تلاش فراوانی را میکند.
*** ظهور را درک کنیم
غنائی باور ارزش جامعه مدنی را در زمان ظهور حضرت مهدی مورد بررسی قرار داد و خاطرنشان کرد: قطعاً با ظهور «امام زمان (عج)» شاهد گسترش عدل و داد در سراسرجهان خواهیم بود، اما ضرورت دارد تا این حقیقت را باور کنیم و ظهور را با تمام وجود درک کنیم در این صورت است از خداوند خواهیم خواست که ظهور را سرعت ببخشد تا هنگامی که به وضعیت موجود راضی باشیم و هزینهای برای رسیدن به ظهورحضرت «مهدی (عج)» نکنیم قطعاً موفق نخواهیم بود باید مقاوم باشیم و در مقابل محکم بایستیم واز تهدیدات هرگز نهراسیم و جانفشانی برای حضرت «مهدی (عج)» را دردستور کار قرار دهیم.
انتهای پیام /