روابط دولت و ملت های ایران و افغانستان، ناگسستنی است
- «محمدعلی رضوانی بامیانی» سفر هیأت بلندپایه افغانستان به ایران را بسیار امیدوار کننده دانست و گفت که این سفر جوسازیهای دشمنان علیه روابط دو کشور را رفع کرده و باعث گسترش و پیشرفت روابط دو کشور خواهد شد.
وی در این خصوص گفت که اگرچه باور دارد که سفرهای مقامات دو کشور بویژه مقامات افغان به ایران در این اواخر کمتر صورت گرفته بود و توقع میرفت که سفرهای مقامات و رفت آمدها بین دو کشور بیشتر شود تا زمینه فضاسازیهای دشمنان از بین برود، اما این سفر چنانچه دستاوردهای قابل انتظار خود را داشته باشد، میتواند کاستی های موجود در این خصوص را جبران کند.
رضوانی گفت که نه تنها هیچ کشور و یا شخصی از وقوع دو حادثه امسال در رابطه با مهاجران غیرقانونی افغان خشنود و خرسند نبوده و نیست، بلکه قلبهای همه را نیز متاثر ساخته است. اما برای اطمینان بیشتر مردم دو کشور و قربانیان این حوادث واقعیتها باید برملا و عدالت در این زمینه تأمین شود.
وی تأکید کرد که عوامل این دو حادثه افراد بیگانه و جیره خواران بی هویتی هستند که از طرف اربابان خود تحریک شده و مزد بگیران بیگانه بوده و هستند تا مناسبات دو ملت و دولت را خدشه دار سازند.
رئیس کمیته تحقیقی شورای اخوت اسلامی افغانستان گفت این دسته از افراد که زیر عنوان تظاهرات، به پرچم و تصاویر رهبران دینی که در قلوب مردم افغانستان هم جای دارد تعرض کردند، افراد انگشت شماری بودند که هیچگاه مردمی نبوده و آنها در بین ملت ریشه ندارند.
این عالم دینی افغان تأکید کرد، افرادی که به عنوان حزب، جامعه مدنی و غیر با اشاره بیگانهها در تلاش تخریب روابط کابل و تهران بودند، موفق نشدند و در آینده نیز نخواهند شد و افغانها متوجه دسایس دشمنان هستند.
رضوانی گفت که آمریکاییها هم تلاش کردند با استفاده از فرصت پیش آمده به موضوع ورود کرده و خود را دایه مهربانتر از مادر نشان داده و از حقوق مهاجران دفاع کنند.
به باور رضوانی، آمریکایی ها که در داخل افغانستان طی ۱۹ سال گذشته هزاران نفر بی گناه را در بمباران، شلیک و حمله به منازل آنها کشته، زخمی و یا هم متضرر ساختهاند، حقوق آنها را لگد مال کرده و اکنون ادعا می کنند که از حقوق مهاجران افغان در ایران دفاع می کنند.
وی تأکید کرد که همین آمریکایی ها که با ادعادی تحقق عدالت، اما انجام جنایت جنگی از قوانین بین المللی سرپیچی می کنند، در ظاهر از حقوق مهاجران افغان که با عزت در کنار برادران ایرانی خود از تمام مزایا برخودار بوده، دفاع میکنند در واقع در تلاش تخریب روابط دو ملت است.
به گفته رضوانی این موضوعات نشان می دهد که غرب بویژه آمریکا می خواست از حوادث و رویدادهای تلخ اخیر ماهی مقصود خود را بگیرند و روابط کابل و تهران را خدشهدار سازند که با هوشیاری دولت و ملتها خنثی خواهد شد.
رضوانی با اشاره به سند جامع همکاری کابل- تهران که یکی از موضوعات کاری این هیأت است، گفت: کارهای زیادی و نشستهای امیدوار کنندهای در رابطه با سند جامع همکاری بین دو کشور در گذشته صورت گرفته بود و به دلیل مشغولیتها و چالشهای افغانستان، بحث و کار نهایی سازی این سند متوقف شده بود که بار دیگر آغاز شده است.وی ابراز امیدواری کرد که مقامات دو کشور هرچه زودتر آن را طوری نهایی کنند که هر دو ملت از آن سود ببرند.
وی به گسترش روابط بازرگانی، فرهنگی و علمی در این سند تأکید کرد و گفت که با توجه به همسایگی و نزدیکی دو کشور و مرزهای مشترک که وجود دارد، باید تجارت و مبادلات گسترش یابد و چالشهایی که باعث مشکلات تجارت میشود، در سند آتی حل شود.
رضوانی به بندر تجارتی چابهار نیز اشاره کرد و گفت که این بندر برای تجارت در افغانستان از اهمیت ویژهای برخوردار است و باید برای ایجاد تسهیلات بازرگانی سرمایهگذاری و مسیرهای منتهی به این بندر و تجهیزات کشتیرانی در آن توجه جدی شود تا افغانستان بتواند از آن به عنوان یک بندر با امکانات خود استفاده کرده و بهره ببرد.
بامیانی صلح افغانستان را در چنین شرایطی بسیار با اهمیت خواند که باید در سفر هیأت دولت به تهران با ایرانیها مطرح و جمهوری اسلامی ایران باید افغانستان را در تأمین صلح یاری و همکاری کند.
وی گفت ایران تشنه و طالب صلح در افغانستان است و ما بارها شنیدهایم که ایران گفته است: صلح و ثبات در افغانستان به معنی صلح، امنیت و ثبات در ایران است و به همین دلیل باید ایران در موضوعات صلح دخیل شود.
رئیس کمیته فرهنگی شورای علمای شیعه افغانستان گفت که ایران در بخش صلح ظرفیت خوبی دارد و از طرف دیگر ایران در موضوع افغانستان بی طرف است و هیچ جناحی نسبت به آنها سوء ظن ندارد و باید از این ظرفیت استفاده شود.
/انتهای پیام/
ایرنا