بحران در کمپ پناهندگان در آمریکا و اروپا؛ رخنه کرونا در میان پناهجویان
هزاران پناهنده در اروپا و آمریکا در شرایط اسفناکی به سر میبرند و نیاز به کمکهای بشردوستانه دارند.
– شیوع ویروس کرونا به عنوان یک چالش جهانی، شرایط را برای پناهندگان و آوارگان دشوارتر کرده است.
بنابر گزارشها، دسترسی محدود پناهندگان به مراقبتهای بهداشتی باعث شده که آنها در برابر پیامدهای منفی این بحران جهانی آسیب پذیرتر شوند.
بر اساس آمارها، تا پایان سال ۲۰۱۹، حدود ۸۰ میلیون نفر در سراسر جهان مجبور به ترک خانههای خود شدند؛ که در میان این آمار حدود ۲۶ میلیون پناهنده و ۴.۲ میلیون پناهجو بودند.
وضعیت مهاجران در کمپهایی که به سر میبرند در کشورهایی اروپایی و همچنین در مرزهای آمریکا در شرایط بسیار نامساعدی به سر میبرند.
پایگاه «ووکس» در گزارشی میگوید «هزاران پناهجو در مرز مشترک آمریکا و مکزیک، مجبور به زندگی در شرایط اسفناک و ماندن در خطرناکترین مناطق مکزیک شدند.»
بحران بشری در حالی در مرز آمریکا و مکزیک در حال رقم خوردن است که هزاران نفر به شدت نیاز به کمک دارند.
بیش از ۵ هزار مهاجر در چادرهای اردوگاهی که هیچ گونه امنیت جانی در آنها وجود ندارد، زندگی میکنند.
اردوگاه پناهندگان در امتداد منطقه «ریو گرانده» در مرزهای آمریکا قرار دارد، جایی که هزاران خانواده مهاجر به همراه کودکان خود ماهها در انتظار فرصتی برای پناهندگی هستند.
در ماه می، شمار مهاجران بازداشت شده در مرزهای آمریکا به بیش از ۱۳۰ هزار نفر رسید؛ این اتفاق در نتیجه سیاستهای ضد مهاجرتی «دونالد ترامپ» رخ داد چرا که این طرح، مهاجران را مجبور به ماندن در مکزیک میکند؛ طی شدن این روند باعتث به خطر افتادن جان هزاران مهاجر شده است.
همزمان با افزایش شمار مهاجران در آمریکا و مکزیک، هزاران نفر در اردوگاههای مرزی، بدون دسترسی به آب آشامیدنی و لباس، در معرض خطر آدم ربایی و تجاوز به دست، باندهای خلافکار هستند.
این در حالی است که دولت آمریکا گزارش رسانهها درباره خطراتی که مهاجران را در مکزیک تهدید میکند، رده کرده است.
دولت آمریکا مدعی است که در سال ۲۰۱۸، ۱۳۹ میلیون دلار به مهاجران کمک کرده است، این در حالی است که وکلا و حامیان حقوق مهاجران هیچ مدرکی دال بر ارائه کمک به مهاجران در مکزیک را مشاهده نکردند.
این در حالی است که دولت آمریکا گزارش رسانهها درباره خطراتی که مهاجران را در مکزیک تهدید میکند، رده کرده است.
دولت آمریکا مدعی است که در سال ۲۰۱۸، ۱۳۹ میلیون دلار به مهاجران کمک کرده است، این در حالی است که وکلا و حامیان حقوق مهاجران هیچ مدرکی دال بر ارائه کمک به مهاجران در مکزیک را مشاهده نکردند.
بسیاری از مهاجران به دلیل تکمیل ظرفیت اردوگاهها مجبور هستند، شب را بر روی زمین بخوابند.
در اروپا نیز، پناهندگان و مهاجران در اردوگاههای یونان و فرانسه نیز در شرایط نامساعدی به سر میبرند و شرایط کنونی اردوگاهها با جهانی شدن بحران کرونا وخیمتر شده است.
اردوگاه پناهندگان در جزیره لسبوس یونان، بزرگترین کمپ پناهندگان در اروپا به شمار میآید که در آنجا ۲۰ هزار پناهنده زندگی میکنند که ۱۰ هزار نفر از آنها کودک هستند.
در ماه مارس، به دلیل شیوع ویروس کرونا در اروپا، اردوگاه «موریا» قرنطینه شد.
با این وجود شرایط این اردوگاه وخیم است چرا که اردوگاه شلوغ بوده و رعایت فاصله فیزیکی عملا غیر ممکن است.
برخی از کشورهای اروپایی وعده دادند که هزار و ۶۰۰ کودک پناهنده را از آن اردوگاه و دیگر جزایر یونان نجات دهند، اما تاکنون کمتر از ۱۰۰ مورد از این اردوگاه نجات یافتند.
بر اسای آمار ثبت شده سازمان ملل، در حال حاضر ۳۷ هزار و ۸۰۰ پناهنده در اردوگاههای جزایر یونان زندگی میکنند.
در همین حال اردوگاه پناهندگان در فرانسه نیز در شرایط نامساعدی به سر میبرد.
تخمین زده میشود بیش از ۲ هزار پناهنده در اردوگاههای Calais و Dunkirk در شمال فرانسه زندگی میکنند.
با وجود ثبت چند مورد ابتلا به ویروس کرونا در این اردوگاه ها، اما گفته میشود موارد ابتلا بسیار بیشتر از آماری است که اعلام میشود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *