افزایش وام ضروری دانشجویی با استمرار شیوع کرونا
رییس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از افزایش وام ضروری دانشجویی با استمرار شیوع کرونا خبر داد.
خبرگزاری میزان -
- ناصر مطیعی درباره روال ثبت نام وامهای دانشجویی متناسب با کرونا برای سال تحصیلی جدید، گفت: دلیل گنجاندن وام ضروری در لیست وامهای دانشجویان، استفاده از آن در شرایط خاص است و به دانشجویانی اختصاص مییابد که از حوادث عمومی و غیرطبیعی مثل کرونا آسیب دیده باشند.
وی با بیان اینکه صندوق رفاه دانشجویان وام خاصی برای دوران کرونا در نظر ندارد، گفت: در تلاش هستیم با مجوز هیأت امنای صندوق رفاه دانشجویان که در تیرماه امسال تشکیل جلسه میدهد، سقف و مبلغ وام ضروری را برای سال تحصیلی آینده وسعت دهیم.
رییس صندوق رفاه دانشجویان درباره میزان افزایش این وام، خاطرنشان کرد: درصد افزایش این وام بستگی به مجوز هیأت امنا و اعتبارات صندوق رفاه دانشجویان دارد؛ در حال حاضر نمیتوان به درصدی اشاره کرد.
مطیعی همچنین با اشاره به طرح تجمیع وامهای دانشجویی در سال تحصیلی آینده، گفت: صندوق رفاه دانشجویان در حال پیگیری برای اعمال طرح تجمیع وامهای دانشجویی است؛ در حال حاضر ۲۱ نوع وام در حال پرداخت به دانشجویان است که برخی از این وامها در طول زمانهای گذشته و بنا به شرایط خاص شکل گرفته است.
مشاور وزیر علوم فقط ۵ تا ۶ نوع وام را پرمتقاضی و ضروری برای دانشجویان اعلام کرد و اظهار داشت: در میان این ۲۱ وام که ۲۱ دستورالعمل مختلف دارد، فقط تعدادی از وامها مانند تحصیلی، شهریه، ازدواج و ودیعه مسکن مهمتر است؛ صندوق رفاه دانشجویان در نظر دارد این مجموعه تنوع زیاد وام را به ۵ تا ۶ وام برساند تا در مقررات بازپرداخت هم تسهیل شود.
به گفته مطیعی، در حال حاضر دانشگاه ها، دانش آموختگان، دانشجویان و صندوق رفاه در تفصیل و اعمال مقررات این وامها دچار مشکلاتی هستند که در طرح جدید اصلاح میشود.
رییس صندوق رفاه دانشجویان تاکید کرد: به منظور حمایت از مقاطع بالاتر تحصیلی و بر اساس سیاستهای کلان کشور، میزان وامها میتواند متفاوت باشد. با این حال، صندوق رفاه دانشجویان امیدوار است طرح تجمیع وامها تا قبل از سال تحصیلی تصویب شود و بر مبنای این طرح، تعرفههای جدید به دانشگاهها ابلاغ میشود که مبلغ آن نسبت به وامهای قبلی افزایش مییابد.
مشاور وزیر علوم در پاسخ به این سوال که آیا صندوق رفاه دانشجویان قرار نیست به دانشجویان دکتری در شرایط فعلی کشور وام ویژه اختصاص دهد، تاکید کرد: عدهای از دانشجویان دکتری شغل، درآمد و مقرری دارند، برخی از آنها حتی مامور به خدمت و عضو هیأت علمی دانشگاهها هستند؛ بنابراین منابع محدود صندوق رفاه دانشجویان برای دانشجویانی است که هیچ کدام از این شرایط را ندارند.
مطیعی خاطرنشان کرد: اگر تعداد دانشجویان دکتری اندک بود، مجوزهای لازم دریافت میشد، اما منابع صندوق رفاه به سختی پاسخگوی نیازهای این دانشجویان است؛ بنابراین دانشجویی که هیچ مفری برای کاهش مشکلاتش ندارد در اولویت صندوق رفاه دانشجویان است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *