«ارتش سری» از یکشنبه اکران میشود/بازگشت زوج کمدین بر پرده سینما
- سینماهای سراسر کشور از سوم اسفند ماه سال گذشته به دلیل شیوع بیماری کرونا طعم تعطیلی را تجربه کردند و حال بعد از چهار ماه تعطیلات بار دیگر و از اول تیر ماه به محدودیتهای بهداشتی میزبان مخاطبان خواهند بود.
بر همین اساس سینماهای سراسر کشور از یکم تیر ماه با رعایت پروتکلهای بهداشتی جهت جلوگیری از شیوع کرونا و با پنجاه درصد ظرفیت سالنها بازگشایی می شوند تا بار دیگر چرخ محبوب ترین هنر کشور به حرکت خود ادامه دهد، چرخی که باید دید در همان ابتدا به چه سرعتی به حرکت در می آید.
برای اهالی سینما و تماشاگران این هنر بدون شک لذت تماشای فیلم در سالن سینما و در کنار نزدیکان خود تجربهای است که به هیچ وجه با پدیده اکران آنلاین و یا پدیدههایی این چنین ایجاد نمیشود، به همین دلیل اکران در سینماها میتواند با توجه به دوری چهار ماهه مردم از این هنر با استقبال خوبی روبرو شود.
در این میان، اما چیدمان چرخه اکران سینماها پس از دوران اوج کرونا چالش بزرگی محسوب میشود، از سویی برخی از فیلمها در میانههای راه اکران متوقف شدند و از سویی برخی نیز قبل از آنکه روی پرده بروند چراغ اکرانشان خاموش شد، در حال حاضر فیلمهای اکران بهمن ماه و همچنین فیلم «خوب بد جلف» از جمله آثاری هستند که با شیوع کرونا متوقف شدند.
از سویی بعد از این آثار، فیلمهای اکران نوروزی ۹۹ در نوبت بعدی اکران قرار دارند، البته بر اساس اعلامهای قبلی بازگشایی سینماها اختیاری است، اما بعید است که سینماداران بعد از چهار ماه تعطیلی همچنان اصراری بر بسته بودن درب سالنهای نمایش فیلم داشته باشند.
فیلم سینمایی «خوب بد جلف:ارتش سری» دومین تجربه کارگردانی پیمان قاسمخانی در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر رونمایی شد و پس از آن به عنوان نخستین فیلم اکران نوروزی ۹۹، اکران خود در سینماهای سراسر کشور را آغاز کرد.
این فیلم توانست در زمان محدود اکران خود مبلغ معادل یک و نیم میلیارد تومان را در گیشه سینما به خود اختصاص دهد، اما فروش خوب فیلم قاسمخانی در دو هفته اول با شیوع کرونا و تعطیلی طولانی مدت سینماها تبدیل به اتفاقی تلخ برای این کارگردان سینما شد. فیلم سینمایی «خوب بد جلف:ارتش سری» به کارگردان پیمان قاسمخانی پس از نزدیک به چهار ماه وقفه در اکران بالاخره پس از بازگشایی سینماها از یکشنبه یکم تیر ماه ۹۹ اکران خود در سینماهای سراسر کشور را با رعایت پروتکلهای بهداشتی آغاز میکند.
از سویی قاسمخانی میداند که در صورت بازگشایی سینماها، با توجه به اینکه بازگشت به شرایط عادی اکران ماهها زمان ببرد، این فیلم نمیتواند رقم قابل ملاحظهای را از خود به ثبت برساند، از جهت دیگر مسئله اکران آنلاین آثار سینمایی راهی تازه پیش روی سازندگان این اثر گذاشته است، این اتفاق، اما با وجود ریسک قاچاق اثر در بازار آزاد نوع دیگری از ریسک برای قاسمخانی محسوب میشود.
ارتش سری نسخه دوم از سری فیلمهای «خوب بد جلف» است که به گفته قاسمخانی قرار بر ساخت نسخه سوم آن نیز وجود دارد، این فیلم در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر اکران شد و توانست در مقام اثری کمدی با اقبال مخاطبان، اهالی نقد و خبرنگاران روبرو شود.
همکاری دوباره «پژمان جمشیدی» و «سام درخشانی» زوج آشنای سینمای ایران در سالهای اخیر مهمترین بارزه این فیلم بود، این زوج سینمایی طی سالهای گذشته با آثاری همچون تگزاس ۱ و ۲ و همچنین «خوب بد جلف۱» حضوری موفق در گیشه را برای خود به ثبت رسانده اند.
از مهمترین اتفاقات نسخه دوم فیلم سینمایی «خوب بد جلف» میتوان به نقش آفرینی «حامد کمیلی» به عنوان یکی از نقشهای اصلی اثر اشاره کرد، حضور حامد کمیلی در این فیلم در حالی رقم میخورد که «حمید فرخنژاد» بازیگر نسخه اول فیلم در پروژه حضور ندارد، کمیلی پیش از این نیز تجربیات موفقی در عرصه سینمای کمدی را از خود به ثبت رسانده است.
فرهاد آئیش، گوهرخیراندیش و مارال فرجاد دیگر بازیگرانی هستند که در نسخه دوم خوب بد جلف به ایفای نقش میپردازند، در این میان «امیرمهدی ژوله» نیز بازی در نسخه دوم را همچون نسخه اول تکرار کرده و جزو سه بازیگر باقی مانده از خوب بد جلف ۱ است.
حضور حامد کمیلی و غیبت حمید فرخنژاد مهمترین تغییر نسخه اول و دوم خوب بد جلف است، کمیلی در نسخه دوم این فیلم بازی خوبی از خود به نمایش گذشته است، وی که پیشتر در عرصه کمدی فیلم موفق «دختر آدم پسر حوا» را در کارنامه داشته، در این فیلم نیز بازی روان و قابل قبولی را از خود ارائه داده است.
مهمترین نقطه مثبت این فیلم در مقایسه با نسخه اول را باید در پختگی قاسمخانی در کارگردانی دانست، وی نسبت به خوب بد جلف یک از تکنیکهای بهتر و بیشتری در کارگردانی استفاده کرده و چیدمان بازیگرانش را هم با جذابیت بیشتری کنار یکدیگر قرار داده است.
فیلمنامه خوب بد جلف:ارتش سری هم نسبت به نسخه اول از انسجام بیشتری برخوردار است، هر چند قاسمخانی طی سالهای گذشته با آثاری همچون «طبقه حساس» و «سن پطرزبورگ» تبحر خود در نوشتن فیلمنامههای کمدی را به رخ کشیده است، آثاری که همواره میتوان از آنها به عنوان کمدی سالم سینمایی یاد کرد.
نکته قابل توجه در ارتش سری را باید پایبند بودن سازنده اثر به کمدی بدون شوخیهای رکیک و مستهجن دانست، این فیلم تنها در موقعیت و دیالوگها به خلق کمدی میپردازد، مشخصا قاسمخانی در اثر خود به دنبال خنداندن مخاطب به هر قیمتی نیست و همچون نسخه اول در خوب بد جلف ۲ نیز این نکته را رعایت کرده است.