مقام هندی: هند به دنبال تصرف خاک همسایههای خود نیست
- گادکاری در جریان سخنرانی مجازی در ایالت گجرات گفت: هند نمیخواهد با دنبال کردن سیاستهای توسعه طلبانه به یک کشور قدرتمند تبدیل شود.
وی تاکید کرد: هند هیچگاه سعی نکرده خاک کشورهای خود مانند بوتان و بنگلادش را تصرف کند. هند میخواهد از طریق برقراری صلح به قدرت برسد. ما به دنبال تصرف خاک پاکستان و یا چین که به صورت شرعی و قانونی متعلق به آنها است، نمیباشیم.
هند و پاکستان دارای یک اختلاف عمیق بر سر منطقه کشمیر هستند و هر دو کشور ادعای مالکیت بر آن را میکنند. این دو همسایه هستهای همچنین چند بار بر سر مساله کشمیر با یکدیگر جنگیدهاند.
هند و چین بیش از یک ماه است در منطقه لاداخ وارد یک تنش مرزی شدهاند. در ماه مه چین بیش از ۶ هزار سرباز به همراه تجهیزات پشتیبانی آنها را به چهار نقطه در شرق لاداخ، سه نقطه در دره گالوان و یک نقطه در دریاچه پانگونگ تسو منتقل کرد. دهلی نو نیز در مقابل، نیروهای مشابهی به مناطق مرزی با چین منتقل کرده است تا بتواند در مقابل پیشرویهای چین مقابله کند.
اکنون هر دو کشور هند و چین در حال تلاش برای برقراری دوباره صلح و همچنین بازگشت شرایط اولیه در مناطق مرزی هستند. دو طرف تاکنون ۵ دوره مذاکرات برگزار کردهاند تا بتوانند اختلافات خود را برطرف کنند.
مناقشه مرزی میان هند و چین یکی از جدیترین مناقشههای مرزی میان دو کشور از سال ۲۰۱۷ تاکنون است. هند و چین در سال ۲۰۱۷ در منطقه دو کلم واقع در شرق هیمالیا شاهد تنش مرزی بودند که پس از ۷۳ روز و با دخالت رهبران دو کشور حل شد. همچنین هند و چین در سال ۱۹۶۲ یک جنگ مختصر بر سر اختلافهای مرزی داشتند.
ناظران نظامی معتقدند یکی از دلایل افزایش تنشهای مرزی میان هند و چین، ساخت یک باند فرودگاه و همچنین جاده در نزدیکی مرزها با چین است. هند سعی کرده است تجهیزات و زیرساختهای خود در امتداد مرزهای مشترک با چین را گسترش دهد.
مقامات آگاه هندی اعلام کردند: که با وجود مذاکرات میان مقامات نظامی دو کشور، هنوز ارتشهای دو کشور حاضر به عقب نشینی از مواضع خود نیستند. دهلی نو معتقد است که نیروهای چینی به خاک هند تجاوز کردهاند و برای پایان تنش، باید به درون خاک چین عقب نشینی کنند. از سوی دیگر چین میخواهد هند ساخت و ساز را در تمام مناطق مورد اختلاف متوقف کند.
هند و چین در مرزهای مشترک به طول بیش از ۳ هزار کیلومتر دارای اختلاف هستند و با وجود برگزاری مذاکرات مختلف مرزی، دو کشور هنوز نتوانستهاند این اختلافات را رفع کنند.
/انتهای پیام/
ایرنا