آموزش مجازی بیش از ۹۰ درصد دروس دانشگاهی در ترم جاری /احتمال شروع ترم تحصیلی جدید قبل از مهر

11:12 - 25 خرداد 1399
کد خبر: ۶۲۸۸۷۹
رییس سازمان امور دانشجویان ضمن اشاره به اینکه بیش از ۹۰ درصد دروس تئوری در دانشگاه‌های سراسری از به صورت مجازی آموزش داده شده است، ادامه داد: ۸۵ درصد آموزش دروس دانشگاه آزاد و ۷۵ درصد از دروس دانشگاه‌های غیر انتفاعی به صورت مجازی بوده است.

- مجتبی صدیقی رییس سازمان امور دانشجویان در نشست خبری که در روز یکشنبه در  این سازمان برگزار شد، گفت: شیوع ویروس کرونا در کشور، باعث شد آموزش حضوری به دلیل حفظ سلامت دانشجویان متوقف و شیوه مجازی جایگزین آن شود.

وی ضمن اشاره به اینکه بیش از ۹۰ درصد دروس تئوری در دانشگاه‌های سراسری از به صورت مجازی آموزش داده شده است، ادامه داد: ۸۵ درصد آموزش دروس دانشگاه آزاد و ۷۵ درصد از دروس دانشگاه‌های غیر انتفاعی به صورت مجازی بوده است.

صدیقی رییس سازمان امور دانشجویان در نشست خبری که در روز یکشنبه در ساختمان این سازمان برگزار شد، گفت: شیوع ویروس کرونا در کشور، باعث شد که از اوایل اسفند ماه آموزش حضوری به دلیل حفظ سلامت دانشجویان متوقف و شیوه مجازی جایگزین آن شود.

وی ضمن اشاره به اینکه ما در ابتدای اجرای طرح برگزاری کلاس‌های مجازی به تعدادی از  دانشگاه‌ها که در شهر‌های بزرگ و کوچک قرار داشتند، در تجهیز امکانات مورد نظر، شک داشتیم، ادامه داد: همه دانشگاه‌ها در این خصوص تلاش‌های خوبی انجام دادند و بیش از ۹۰ درصد دروس تئوری در دانشگاه‌های سراسری به صورت مجازی آموزش داده شده است و ۸۵ درصد آموزش دورس دانشگاه آزاد و ۷۵ درصد از دورس دانشگاه‌های غیر انتفاعی به صورت مجازی بوده است.

وی با بیان اینکه زیر ساخت‌های آموزش از راه دور به سرمایه‌ای برای دانشگاه‌ها تبدیل شدت است، افزود: زیر ساخت‌های آموزش مجازی افق تازه‌ای را برای دوران بعد از کرونا برای دانشگاه‌های ما به وجود آورد و می‌توان از این شیوه برای آموزش دانشجویان داخلی و خارجی بهره برد.

رییس سازمان امور دانشجویان با تاکید بر اینکه که مسیری که دانشگاه های کشور برای برگزاری کلاس ها و آزمون های مجازی از آن استفاده می کنند، منطبق بر تجارب جهانی است، اظهار کرد: بیش از ۱۸۰ کشور دنیا بر اثر شیوع ویروس کرونا از این سیستم آموزشی استفاده کرده اند و بر اساس آمار یونسکو بیش از یک و نیم ملیارد محصل از مهد کودک تا دانشگاه تحت تاثیر محدودیت های آموزش در دوران کرونا قرار گرفته اند، و در بسیاری از کشور ها شیوه آموزش از راه دور حتی برای سال ها تحصیلی آینده نیز برنامه ریزی شده است.

رییس سازمان امور دانشجویان در خصوص اقدامات صورت گرفته توسط این سازمان بعد از شیوع کرونا بیان کرد: از اوایل اسفند و همزمان با انتشار ویروس کرونا در کشور به سرعت بخشنامه هایی در این خصوص به دانشگاه ها رفت و هماهنگی هایی در جهت تعطیلی، ضدعفونی کردن، خوابگاه ها و سایر مناطق دانشگاه صورت گرفت.


صدیقی با اشاره به اینکه آخرین دستور العمل های وزارت بهداشت برای استفاده از ظرفیت پیمان کاران جهت ضد عفونی کردن و همچنین نحوه تعامل با دانشجویانی که در خوابگاه مانده بودند، به دانشگاه ارسال شد، تصریح کرد: اطلاع رسانی مدام در خصوص راه های مقابله با ویروس کرونا و همچنین استفاده از ظرفیت مجازی برای آموزش همیاران دانشجویی سلامت روان و بهداشت از دیگر اقدامات صورت گرفته در این راستا است.

وی با بیان اینکه تا کنون بیش از ۴۰۰ کانون همیار دانشجویی برای سلامت روان و بیش از ۵۵ کانون در حوزه بهداشت داریم، گفت: از پتانسیل مراکز مشاوره برای مشاوره های غیر حضوری، آنلاین و تلفنی برای ارتقای سلامت روان دانشجویان بهره گیری شده است و همچنین دانشگاه ها تجربیات موفق خود را در این زمینه ارسال می کردند که ما آنها به دانشگاه های دیگر انتقال می دادیم.

رییس سازمان امور دانشجویان از راه اندازی کمپین بزرگ دانشجویی در خانه بمانیم، خبر داد و افزود: بیش از هزار اثر در این زمینه دریافت شد و اختتامیه این جشنواره در چند روز آینده برگزار می شود.

 

صدیقی با بیان اینکه ابلاغیه های مالی در حوزه بهداشت روان و درمان در اواخر سال گذشته و ابتدای سال جاری به دانشگاه ها داده شده است، اذعان کرد:  دانشگاه هایی که از آن برای خدمات مددکاری و مراکز مشاوره به صورت مجازی به ویژه برای دانشجویانی که بیشتر در معرض خطر بیشتر در خطر قرار دارند، استفاده کنند.

وی تهیه پادکست های های آموزشی برای مدیریت استرس در این دوران را از دیگر اقدامات این سازمان دانست و بیان کرد: مسابقه کشور ترم کرونایی با همکاری مشاورهای دانشگاه تهران برگزار شد، که در آن مطالب طنز و ابتکارات خود را ارسال کردند، که در این خصوص بیش از هزار اثر دریافت شد و اختتامیه آن هم برگزارشد.

رییس سازمان امور دانشجویان از برگزاری کارگاه های آنلاین بهداشت روان هم برای کارشناس و هم برای کارشناسان خبر داد و ادامه داد: ستاد اجرایی پیشگیری از ویروس کرونا هم در سطح دانشگاه ها با محوریت مراکز بهداشت و درمان در اسفند ماه تشکیل شد.
وی گفت: جمع آوری پروتکل های جامع بهداشتی مورد نیاز دانشگاه ها که در همه زمینه ها آموزشی و پژوهشی کامل است، آخرین اقدام صورت گرفته قبل از ۱۷ خرداد است.

تسهیلات صندوق رفاه دانشجویی در ایام کرونا 

رییس سازمان امور دانشجویان خصوص اقدامات صندوق رفاه دانشجویی برای مقابله با کرونا گفت: صندوق رفاه باز پرداخت اقساط دانشجویان بدهکار را ۳ ماه به تعویق انداخت و دانشجویان در این ترم از پرداخت اجاره بها معاف شدند.

وی افزایش مهلت ثبت درخواست وام دانشجویی و همچنین افزایش ۱۰۰ درصدی اعتبارات وام شهریه و ۵۰ درصدی وام تحصیلی را از دیگر اقدامات صندوق رفاه خواند و بیان کرد: حمایت هایی از کارکنان آشپزخانه ها و خوابگاه ها که بیکار شده بوده اند صورت گرفته است و همچنین مساعدت هایی به دانشجویان خوابگاهی دانشگاه های غیر دولتی پرداخت شده است.

صدیقی در این خصوص ادامه داد: با پرس و جوهایی که ما با دانشگاه ها داشتیم به تعداد و میزان بدهی این دانشجویان پی بریدیم و تا کنون صندوق رفاه به ۱۳ هزار و ۵۰۰ دانشجو خوابگاهی در دانشگاه های غیر دولتی کمک است.

وی خاطرنشان کرد: کرونا برای صندوق رفاه دانشجویان هم مشکلاتی ایجاد کرده است که کاهش درآمدهای صندوق است. به علت تعطیلی خوابگاه ها هیچ اجاره بهایی از دانشجویان دریافت نشد و در آمد این صندوق در این سه ماه به شدت تحت تاثیر قرار گرفت.

صدیقی متذکر شد : انتظار داریم بخشی از اعتبارات صندوق رفاه دانشجویان از سوی سازمان برنامه و بودجه کشور برای ارایه خدمات به دانشجویان در بخش وام، خوابگاه ها و سلف سرویس ها ادامه یابد.

خروج بیش از ۱۶ هزار دانشجوی خارجی  در زمان شیوع کرونا 

رییس سازمان امور دانشجویان درباره جذب دانشجویان بین المللی هم اظهار داشت: بیش از ۶ میلیون دانشجوی بین المللی در کل دنیا مشغول به تحصیل هستند و این عدد نسبت به سال ۲۰۰۲ میلادی سه برابر شده است.

صدیقی خاطرنشان کرد: پیش بینی می شود جمعیت دانشجویان بین المللی در سال ۲۰۲۵ به هشت میلیون نفر برسد اما کرونا ممکن است همه این آمارها را تحت تاثیر قرار دهد و شاید همه به سمت جذب و آموزش های غیرحضوری پیش بروند.

وی ادامه داد: در ایران دو عامل در جذب دانشجوی خارجی موثر است، نخست عامل جغرافیای محیطی و دوم سلیقه؛ بیشتر دانشجویان خارجی شاغل به تحصیل در ایران، دانشجویان پیرامونی هستند و تعدادی هم سلیقه آنها ایجاب می کرد که در رشته هایی در دانشگاه های ایران تحصیل کنند.

معاون وزیر علوم همچنین گفت: بعد از شیوع کرونا سه رویکرد برای جذب دانشجویان غیرایرانی خواهیم داشت، نخست جذب به صورت حضوری است و تا جایی که امکان داشته باشد شیوه حضوری را ادامه می دهیم؛ دوم شیوه نیمه حضوری و حضوری به صورت تلفیقی است.

صدیقی خاطرنشان کرد: هم اکنون بیش از ۱۶ هزار دانشجوی غیرایرانی به علت شیوع کرونا از کشور خارج شدند که در صورت امکان از آنان خواسته می شود برای امتحانات به صورت حضوری به ایران بازگردند. رویکرد سوم جذب دانشجویان به صورت غیرحضوری است که نیازمند قوانین جدید هستیم که در این زمینه زیرساخت ها باید تقویت شود.

صدیقی همچنین درباره درخواست دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در خارج از کشور برای بازگشت به داخل، اظهار داشت: برخی دانشجویان از ایتالیا، روسیه و هلند تمایل داشتند به کشور بازگردند که با هماهنگی های به عمل آمده به کشور بازگشتند و بعد برای ادامه تحصیل در همان کشورها  از ایران خارج شدند.

وی افزود: سازمان امور دانشجویان هم اعلام آمادگی برای پذیرش این دانشجویان در دانشگاه های داخل کرده بود که البته درخواست های چندانی در این زمینه دریافت نشده است.

رییس سازمان امور دانشجویان گفت: برخی دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در خارج از کشور هم که در این مدت به کشور بازگشته بودند، به علت سربازی فقط سه ماه می توانستند در داخل کشور بمانند که در طول مدت اقامت شان در داخل کشور، سقف سه ماه بر اساس هماهنگی با عمل آمده با سازمان نظام وظیفه برداشته شد.

برگزاری امتحانات پایان ترم دانشگاه ها به صورن مجازی 

 رییس سازمان امور دانشجویان عنوان کرد: سناریو های مختلفی برای برگزاری کلاس ها در  سال تحصیلی آینده در وزارت علوم دنبال می کنیم، که این امر با کمک معاونت آموزشی و پژوهشی در حال انجام است و باید تا پایان خردادماه پیشنهاد خود را به ستاد ملی مقابله با کرونا برای ترم آینده ارایه دهیم.

وی خاطرنشان کرد: اولویت در این برنامه ها آموزش حضوری در نیم سال تحصیلی جدید است و با توجه به شرایط کشور، تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا و محدودیت ظرفیت خوابگاه ها به علت شیوع کرونا از یکی زا سه شیوه حضوری، مجازی، و ترکیب شیوه حضوری و غیرحضوری استفاده کنیم.

معاون وزیر علوم ادمه داد: اولویت ها برای دانشجویان ورودی قدیم و جدید جهت حضور در دانشگاه ها یا آموزش های غیرحضوری مشخص می شود. احتمال اینکه ترم تحصیلی زودتر از مهرماه شروع شود، وجود دارد و پس از تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام می شود.

صدیقی بابیان اینکه رای دانشجویان ورودی جدید با توجه به اعلام زمان نتایج کنکور سراسری در اواخر مهرماه، تصمیم گیری می شود، گفت: بر اساس اعلام سازمان سنجش تغییری در تعداد و نوع پذریش وجود ندارد.

وی درباره فصل امتحانات دانشجویان در نیم سال تحصیلی جاری یادآور شد: ریسک سلامت دانشجویان مانع از برگزاری امتحانات پایان ترم به شکل حضوری بود و بعد از پیگیری ها، روش مجازی و غیرحضوری برای برگزاری امتحانات در اولویت قرار گرفت و راه های مختلف برگزاری غیرحضوری آزمون ها به دانشگاه ها ابلاغ شده است.

صدیقی در خصوص صحت برگزاری امتحامات گفت: برای نظارت بر امتحانات در برگزاری امتحانات به صورت مجازی سعی داریم، امتحانات را به صورت تصویری برگزاری کنیم و مقداری از نمره را براساس ارزیابی های در طول ترم قرار دهیم.

وضعیت خوابگاه در زمان کرونا چگونه است؟

صدیقی گفت: وضعیت خوابگاه ها و سلف ها در پسا کرونا متفاوت خواهد بود. برای ترم بعد نصب درب های الکترونیکی در ورودی سراهای دانشجویان و سلف سرویس ها، نصب شیر آلات الکترونیکی که نیاز به تماس دست نباشد، بهبود وضعیت تهویه اماکن عمومی، تهیه تجهیزات طبخ صنعتی و امکانات ایجاد توزیع غذا به شیوه بهداشتی فراهم می شود.

وی همچنین متذکر شد: دانشجویان ساکن خوابگاه‌های دولتی و غیر دولتی باید برای تخلیه وسایل و لازم خود اقدام کنند، و با توجه به اینکه اتاق های دانشجویی طبق برنامه جدید مورد استفاده دانشجویان تحصیلات تکمیلی  قرار می‌گیرد بنابراین لازم است دانشجویان برای دریافت وسایل خود به خوابگاه ها مراجعه کنند. با توجه به اینکه خوابگاه های دانشجویی به صورت ضربتی تعطیل شدند بسیاری از دانشجویان نتوانستند وسایل خود را از این مراکز خارج کنند.

در ادامه تصریح کرد: دانشجویان ساکن خوابگاه‌های غیر دولتی به نسبت هر روز و هر ماهی که دیر اقدام به مراجعه برای تخلیه وسایل خود کنند، هزینه تاخیر جهت دریافت اجاره بها از آنها اخذ خواهد شد.

رئیس سازمان امور دانشجویان،با بیان اینکه دانشجویان دکتری از ۱۷ خرداد برای انجام پروژه دکتری در دانشگاه ها حصور پیدا کرده‌اند، تاکید کرد: حضور آنها با هماهنگی گروه های آموزشی و اساتید از ابتدای سال جاری در دانشگاه ها صورت گرفت اما از ۱۷ خرداد دور دوم حضور فیزیکی دانشجویان با اولویت دانشجویان دکتری و ارشد که کار پایان نامه و عملی داشتند شروع شد و برخی از این دانشجویان از خوابگاه‌ها استفاده کردند.

وضعیت سلف در زمان دانشگاه در زمان کرونا

به گفته معاون وزیر علوم، ۱۸۶ آشپزخانه و ۳۴۶ سالن غذاخوری در دانشگاه های دولتی وجود دارد که رتبه بندی شده اند، در سال ۹۸ حدود ۶۵ میلیارد تومان برای ارتقای غذاخوری ها، ۸۸ میلیارد کمک به ارتقای سطح خوابگاه ها و ۱۲۱ میلیارد برای تعمیر و تجهیز خوابگاه ها در نظر گرفته شد.

صدیقی تاکید کرد: وضعیت سلف سرویس ها در زمان کرونا با زمان های دیگر فرق می کند و حتما باید پروتوکل های بهداشتی در آن رعایت شود و غذا به صوت بسته به دانشجویان داده می شود و حتی المقدور از حضور دانشجویان در رستوران جلوگیری و یا فاصله مناسب بین آنها رعایت می شود.

درس های عملی در تابستان برگزار می شود

معاون وزیر علوم ضمن بیان این موضوع که  از مدت باقی مانده تابستان دانشگاه‌ها برای تکمیل واحدهای عملی استفاده می می کنند، افزود: برای رشته هایی که بیشتر واحد هابشان عملی است، تا حد امکان از امکانات مجازی استفاده می کنیم و یا آنها را در تابستان حضوری برگزار می کنیم و در غیر این صورت آن دررس حذف و ترم آینده توسط دانشجو مجددا اخذ می شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *