با افزایش کیتهای تشخیصی قدرت تشخیص کرونا بالاتر رفته است
- جعفر صادق تبریزی، رییس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به تشریح آخرین وضعیت غربالگری بیماری کرونا پرداخت و گفت: بر اساس برنامهریزی انجام شده تا حدود دو هفته دیگر، مرحله دوم غربالگری کرونا به پایان خواهد رسید و اگر وضعیت افزایش موارد بستری به علت کرونا به شکل روزهای اخیر باشد، گام سوم غربالگری کرونا با تغییراتی در سیاستها انجام میشود.
وی با بیان اینکه گروههای خاصی در جامعه هدف غربالگریها قرار گرفتند، تصریح کرد: غربالگری در گام دوم هدفمند شد. یعنی ابتدا سراغ کسانی رفتیم که با سامانه Salamat.gov.ir تماس گرفته و خود ارزیابی کرده بودند و سپس سراغ افراد پرخطر برای ابتلا به ویروس کرونا رفتیم.
رییس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: گروه پرخطر شامل افراد بالای ۶۰ سال، مادران باردار، افرادی که نمایه توده بدنی آنها بیش از ۴۰ بود یا چاق هستند، افراد مبتلا به بیماریهایی مانند دیابت و فشار خون و بیماریهای تنفسی، افراد مبتلا به سرطان هستند.
وی در ادامه به تشریح اقدامات انجام شده در حوزه غربالگری کرونا پرداخت و بیان کرد: هدف در گام اول بسیج ملی مقابله با کرونا، غربالگری عموم مردم بود که پس از غربالگری، حدود ۶۱ میلیون نفر، غربالگری جمعیت زیر ۱۵ سال متوقف شد و تعداد غربالگری در مرحله اول به حدود ۷۸ میلیون نفر در کشور رسید.
رییس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت بیان کرد: این گروه در اولویت قرار گرفته و در حال حاضر حدود ۳۶ میلیون نفر در این مرحله غربالگری شدند. بر اساس محاسبات ما حدود ۴۰ میلیون نفر که شامل این گروهها میشوند در این مرحله باید غربالگری شوند.
وی درباره افزایش شناسایی موارد مبتلا به ویروس کرونا نیز بیان کرد: قبلا غربالگری سرپایی به علت کمبود کیتهای تشخیصی انجام نمیشد و در حال حاضر به علت وجود کیتها میتوانیم پس از شناسایی افراد مبتلا، به سراغ اطرافیان این افراد برویم. قدرت تشخیص کرونا بالاتر رفته و موارد را میتوانیم راحتتر شناسایی کنیم.
وزیر بهداشت روز گذشته در رابطه با اقدامات انجام شده در حوزه غربالگری تاکید کرد: «هیچ چیزی به اندازه مراقبت صحیح از بیماران، آنها را نجات نمیدهد و این بزرگترین دستاورد ما بوده است. در حوزه بهداشت در طرح غربالگری در مراحل اولیه بیماران را تشخیص دادیم و ایزوله کردیم و این بزگترین دستاورد ما بود و در بیمارستانها، هیچ پروتکلی موفقتر از مراقبت صحیح از بیماران نیست.»