آخرین وضعیت ایمنی ساختمانهای تهران در برابر وقوع زلزله
سید محمود میرلوحی در گفتوگو با میزان به تشریح آخرین وضعیت کمک شهرداری تهران برای بازسازی بافت فرسوده و بازسازی این مناطق پرداخت و گفت: مباحث مربوط به زلزله از سالهای گذشته نیز مطرح شده بود اما این مساله باید به یک فرهنگ مبدل شود و اینگونه نیست که بتوانیم از یک زمان خاصی برای مقاوم سازی بافت فرسوده تهران اقدام کنیم.
وی ادامه داد: سالهاست درباره مقاوم سازی ساختمانهای تهران صحبت میشود اما متاسفانه شاهد هستید که بسیاری از سرمایهگذاران در یک دهه گذشته بسیاری از ساختمانها دقیقا بر روی گسلهای تهران ساختهاند.
این عضو شورای اسلامی شهر تهران خاطرنشان کرد: به راحتی از سالهای گذشته میتوانستیم برنامهریزی جدی را درباره بافتهای فرسوده داشته باشیم و ایمن سازی را انجام دهیم اما متاسفانه کاری در این حوزه انجام نشده است و حتی با بازسازیهایی هم در این حوزه انجام شده بافتهای فرسوده را به بافتهای ترسوده مبدل کردیم که عملا باید از وقوع زلزله در این ساختمانها ترسید.
وی ادامه داد: اکنون در تهران بالای سه هزار ساختمان بلندمرتبه داریم که در بسیاری از آنان پیشبینیهای لازم برای بحث زلزله انجام نشده است.
میرلوحی خاطرنشان کرد: تا چند سال گذشته از تجهیزات لازمه همچون نردبانهای بلند آتشنشانی برخوردار نبودیم اما اکنون که برخی از این تجهیزات را خریداری کردیم عملا اگر اتفاقی میان دو برج بلندمرتبه تهران صورت بگیرد، اصلا فاصلهای مناسب میان آنان وجود ندارد که دستگاههای امدادی بتوانند به کمک آنها بشتابند.
وی ادامه داد: در این شرایط اگر میخواهیم شهر تهران را به یک شهر امن مبدل کنیم، باید همه ارگانها با یکدیگر همکاری کرده و این مساله به یک فرهنگ مبدل شود که اگرچه اقدامات خوبی در این حوزه صورت گرفته اما باید استمرار یابد تا بتوانیم به نتیجه مطلوب برسیم.
این عضو شورای اسلامی شهر تهران خاطرنشان کرد: یکی از اقدامات خوبی که در این خصوص آغاز شده این است که منابع درآمدی و بحثهای سرمایهگذاری را به سمت مناطق مرکزی شهر و بافت فرسوده بکشانیم و خود من طرحی را با عنوان «تابنما» بررسی کردم تا ساخت بلوکی و گسترده در این مناطق صورت بگیرد تا بتوانیم توجه بیشتری به بافت فرسوده داشته باشیم.
میرلوحی تصریح کرد: اگر از اکنون برای این مساله برنامهریزی جدی را داشته باشیم، میتوانیم از سرمایههای ملی حفاظت کنیم.