سیل کرونا وارد منازل مردم افغانستان شده است
- «وحید مجروح» معاون وزارت بهداشت افغانستان تأکید کرد که در نتیجه بی توجهی مردم به این ویروس، هم اکنون سیل ویروس کرونا در کشور جاری شده و تعداد زیادی در حال غرق شدن است.
وی یکبار دیگر از مردم افغانستان بهویژه شهرهای بزرگ این کشور خواست به توصیههای بهداشتی این وزارتخانه توجه جدی کرده و قرنطینه را رعایت کنند و در غیر این صورت جنازههای مردم در روی جادهها باقی خواهد ماند.
مجروح مردم را به عدم همکاری برای مقابله با ویروس کرونا متهم کرد و گفت: ما شاهد بودیم که یک مریض در حال جاندادن بود و مریض دیگر منتظر بود که او فوت کند تا خودش وارد آیسییو شود.
معاون وزارت بهداشت افغانستان خاطر نشان ساخت که این وزارت طرحی را برای جلوگیری از گسترش بیشتر ویروس کرونا آماده کرده و امروز شنبه با رهبری دولت اجرا خواهند کرد.
به باور وی، به خاطر غفلتی که صورت گرفته یک دوره کوتاه مدت باید محدودیتها را دوباره وضع کنیم و سپس آهسته آهسته رفع شود.
مجروح خطاب به مردم افغانستان گفت، انتخاب دیگری نداریم یا در خانه بمانیم و یا راهی بیمارستانها شویم که در آن صورت تا ۵ درصد از مردم خود را از دست خواهیم داد.
معاون وزارت بهداشت افغانستان گفت به این دلیل خواستار وضع دوباره محدودیتها شده است که در ۱۲ روز گذشته بیش از ۵۰ درصد مجموع واقعه مثبت ویروس کرونا در کشور به ثبت رسیده است.
اما مردم افغانستان دولت را متهم میکنند که مقابله با ویروس کرونا در اولویت کاری دولت نیست و به همین علت جلو تردد مردم در شهرها و مناطق مسکونی را نمیگیرند.
صدیق صدیقی سخنگوی ریاست جمهوری اما تأکید میکند که مقابله با ویروس کرونا هنوز هم در اولویت برنامه های دولت است و برنامههای زیادی را برای جلوگیری از گسترش این ویروس و کمک غذایی با مردم در دست انجام دارد که توزیع نان خشک یکی از این برنامهها است.
محدودیت های تردد و قرنطینه وضعیت اقتصادی مردم این کشور را که ۷۰ درصد آنها زیر خط فقر زندگی میکنند با چالشهای جدی مواجه کرده است و از روی اجبار بدون اجازه دولت راهی کارو کسب خود شدهاند.
به همین علت دولت افغانستان اعلام کرده است که پول آب و برق ۵۰ درصد از شهروندان کابل پایتخت را دولت پرداخت میکند و در کنار آن تصمیم گرفته شده است که ادارات دولتی و کار و کسب مردم بهصورت تدریجی گشوده شود.
«هنری کرالی» رییس بخش بانک جهانی در افغانستان بهتازگی گفته است که برنامه های عاجل غذایی دولت برای مردم را تامین مالی خواهد کرد.
وی در گفتوگو با رییس جمهوری افغانستان افزوده است که بانک جهانی بصورت مشترک با حکومت افغانستان تلاش میکند تا با خانوادههایی که بهخاطر گسترش ویروس کرونا مشکلات اقتصادی را متحمل شدهاند، کمک کند.
کشورهای خارجی، نهادها و بانک جهانی و توسعه آسیایی حدود ۷۰۰ میلیون دلار برای مقابله با ویروس کرونا به افغانستان متعهد شدهاند اما بخش کوچکی از این پول تاکنون در اختیار دولت افغانستان قرار داده شده است.
دولت افغانستان در تلاش جلب کمکها در امر مقابله با ویروس کرونا و کمک به مردم فقیر است تا بتواند با توزیع کمکهای غذایی حداقل غذایی شبانه روزی شمار افراد روزمزد کار را تهیه کند.
براساس آخرین گزارش های وزارت بهداشت افغانستان، تاکنون ۱۳ هزارو ۶۵۹ تن در این کشور به ویروس کرونا مبتلا شدهاند که از آن جمله ۲۴۶ تن جان باخته اند.
/انتهای پیام/
ایرنا