تحولات لیبی؛ روسیه اعزام جنگنده را رد کرد
- «ولادیمیر ژاباروف»، معاون اول کمیته امور بین الملل دومای روسیه، میگوید «دومای روسیه درخواستی مبنی بر ارسال نیرو به لیبی دریافت نکرده است.»
به گزارش خبرگزاری «اینترفکس»، همچنین «آندره کراسوف»، معاون اول کمیته دفاعی پارلمان روسیه نیز ادعای اخیر آمریکا را درباره اعزام جنگنده به لیبی رد کرد.
این در حالی است که روز سه شنبه ارتش آمریکا مدعی شده بود که روسیه چند فروند جنگنده به لیبی برای حمایت از نیروهای تحت حمایت «خلیفه حفتر»، موسوم به ارتش ملی لیبی، اعزام کرده است.
«استفن تاونسند»، فرمانده نیروهای آمریکایی در آفریقا این ادعا را مطرح کرده بود.
در همین حال «جاناتان هافمن»، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا، نیز مدعی شده بود که روسیه ۱۴ جنگنده را به لیبی برای حمایت از نیروهای تحت فرمان حفتر اعزام کرده است.
طی هفتههای اخیر درگیری میان ارتش دولت وفاق ملی لیبی به ریاست «فائز السراج» و نیروهای تحت فرمان «خلیفه حفتر» به شدت افزایش یافته است.
سازمان ملل در چندین نوبت ضمن ابراز نگرانی از این درگیریها، از ۲ طرف خواست تا به این درگیریها پایان بدهند.
در همین حال «سرگئی لاوروف»، وزیر خارجه روسیه نیز بعد از گفتوگوی تلفنی با رییس پارلمان لیبی، خواستار توقف هرچه سریعتر درگیریها و آغاز گفتوگوهای سازنده در این کشور شد.
اوایل سال جاری درباره ادامه تحریم تسلیحاتی لیبی به توافق رسیدند، اما سازمان ملل میگوید که ۲ طرف درگیری در این کشور همچنان از کشورهای خارجی تسلیحات دریافت میکنند.
لیبی غنی از منابع نفتی از سال ۲۰۱۱ و در پی قیام مردمی با هدف سرنگونی رژیم «معمر قذافی»، شاهد ادوار مختلفی از جنگ داخلی عمدتا میان دو دولت رقیب وفاق ملی و دولت موازی «طبرق» بوده است؛ دولتهایی که تحت حمایت بازیگران خارجی وعده پایان جنگ را میدهند.
هفته گذشته صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف) هشدار داد که ۲۵۰ هزار کودک در لیبی با خطر ابتلا به بیماریهای قابل پیشگیری روبرو هستند.
یونیسف و سازمان جهانی بهداشت طی بیانیهای مشترک هشدار دادند که زندگی و سلامت حدود ۲۵۰ هزار کودک زیر یک سال در لیبی به دلیل کمبود شدید واکسن، به خطر افتاده است.
بر اساس بیانیه مشترک سازمان جهانی بهداشت و یونیسف، این کودکان در معرض ابتلا به بیماریهای قابل پیشگیری با استفاده از واکسن قرار دارند.