برگزاری نمایشگاه کتاب تهران همچنان در هالهای از ابهام/اولویت ما حفظ جان مردم است
ایوب دهقانکار در گفتوگو با ، پیرامون آخرین اخبار درباره برگزاری سی و چهارمین دوره از نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: بنا بود در هفته جاری برای تصمیم گیری پیرامون برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران میزبان سخنگوی وزارت بهداشت باشیم، منتها به دلیل مشغلههای کاری وی این جلسه در هفته جاری مقدور نشد و تصمیم گیری به فرصت دیگری موکول شد.
وی در همین راستا ادامه داد: به امید خدا براساس برنامهریزیهای صورت گرفته در هفته بعد از ماه مبارک رمضان و پس از عید سعید فطر جلسهای را مشروط به حضور کیانوش جهانپور برگزار خواهیم کرد، طی این جلسه شورای سیاست گذاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از آخرین وضعیت سلامت در کشور مطلع شده و بهترین تصمیمگیری برای این دوره از نمایشگاه صورت خواهد پذیرفت.
دبیر شورای سیاست گذاری سی و چهارمین نمایشگاه کتاب تهران درباره آمادگی ستاد اجرایی این رویداد فرهنگی برای برگزاری دوره سی و چهارم اذعان کرد: در ابتدا این را بگویم که ما بدون چون و چرا مطیع دستورات ستاد ملی مبارزه با کرونا هستیم، در صورتی که این ستاد برگزاری نمایشگاه را بلامانع ببیند ما هیچ مشکلی برای برگزاری نداشته و به طور کامل برای این رویداد فرهنگی آماده هستیم.
وی درباره آمادگی مصلی امام خمینی (ره) تهران برای میزبانی از این دوره نمایشگاه کتاب تهران تاکید کرد: براساس برنامهریزیهای صورت گرفته مصلی تهران به عنوان میزبان این دوره از نمایشگاه کتاب آمادگی صد در صدی برای برگزاری این رویداد فرهنگی دارد و تمام پیش بینیهای مورد نیاز برای برگزاری نمایشگاه انجام شده است.
دهقانکار درباره زمان احتمالی برگزاری نمایشگاه کتاب تهران در دوره سی و چهارم افزود: فعلاً که همه چیز درباره برگزاری نمایشگاه کتاب تهران به صورت گمانه زنی است، اما باید تمام جوانب را در نظر گرفت، ما برای برگزاری نمایشگاه طی مصوبات و هشدارهای اعلام شده عمل میکنیم، بدون شک برای برگزاری چنین رویدادی برخی از ماهها به عنوان ماههای امن نامگذاری میشوند که ما میتوانیم به برگزاری نمایشگاه در این ماهها فکر کنیم. به همین دلیل ما در ابتدا منتظر اعلام نظر وزارت بهداشت هستیم تا ببینم کدام ماهها به لحاظ بهداشت و سلامت برای برگزاری نمایشگاه اولویت دارند.
وی درباره اشتیاق ناشران و مردم برای برگزاری نمایشگاه کتاب تهران اضافه کرد: اشتیاق و پیگیری فراوانی از سوی مردم و ناشران نسبت به برگزاری نمایشگاه کتاب تهران وجود دارد و ما گزارشات فراوانی را نسبت به جویا شدن زمان برگزاری از سوی این عزیزان داشته ایم، در هر صورت نمایشگاه کتاب تهران رویدادی چندوجهی است که نوجوانان، جوانانان، خانوادهها ، قشر فرهیخته و بسیاری از اقشار دیگر را در بر میگیرد، این نمایشگاه محل تلاقی ناشران داخلی و خارجی و همچنین تمامی سطوح مختلف جامعه ایران است، به همین دلیل از ابعاد مختلفی خواهان داشته و بسیاری بی تابانه منتظر برگزاری آن هستند.
این عضو شورای سیاستگذاری نمایشگاه کتاب تهران تصریح کرد: در صورتی که اجازه برگزاری نمایشگاه کتاب تهران از سوی وزارت بهداشت و همچنین ستاد ملی مبارزه با کرونا صادر شود، آنچه در اولویت ما برای برگزاری این دوره از نمایشگاه وجود دارد، مقدمتاً سلامت و حفظ جان مردم است، یعنی بخش نمایشگاهی و فروشگاهی نمایشگاه کتاب تهران در اولویت های بعدی نسبت به سلامت جامعه قرار دارند. ما به هیچ وجه راضی نیستیم که سلامت مردم به خطر بیفتد و اگر این سلامت تامین شود بدون شک نمایشگاه کتاب تهران در دوره سی و چهارم را برگزار خواهیم کرد.
وی درباره تلاش شورای سیاست گذاری نمایشگاه کتاب تهران برای تقویت بخش نمایشگاهی این رویداد نسبت به بخش فروشگاهی آن اذعان کرد: البته در ابتدا بگویم که بخش فروشگاهی نمایشگاه کتاب تهران هم به نظر ما بخش بسیار مفیدی است که در اولین گام چرخه اقتصادی ناشران و عرصه کتاب را سریعتر به حرکت در میآورد، فروشگاهی بودن نمایشگاه کتاب ضرر و نقطه ضعف محسوب نمیشود، در تمام جهان هم بخش فروشگاهی نمایشگاهها همواره مورد استقبال قرار گرفته و در قبال نمایشگاه کتاب تهران نیز این اتفاق همیشگی بوده است.
دهقانکار در همین راستا خاطرنشان کرد: در برخی از نمایشگاههای بین المللی تنها هدف بخش نمایشگاهی است و توجهی به ابعاد فروشگاهی نمیشود، این نمایشگاهها در صورت عدم برگزاری یا برگزاری به صورت مجازی هم به مشکل نمی خورند، اما در نمایشگاه کتاب تهران جنبه اقتصادی از درجه اهمیت بالایی برخوردار است، نمایشگاه کتاب تهران به نوعی سال تحویل ناشران محسوب می شود، اما در کنار تمامی این ابعاد اقتصادی ما برنامهریزیهای فراوانی را برای تقویت بخش نمایشگاهی انجام داده ایم که به امید خدا در صورت برگزاری نمایشگاه کتاب تهران در دوره سی و چهارم به آنها جامه عمل خواهیم پوشاند.