اختلاف بین دولت پاکستان و داروسازان بر سر واردات دارو از هند
- بنابر گزارش رسانههای پاکستانی، دولت این کشور واردات آن دسته داروهایی که تنها برای نجات زندگی بیماران در شرایط فوق العاده بحرانی باید استفاده شود، از هند را مجاز اعلام کرده بود اما شنیدهها حاکی از خریداری انواع مختلف دارو از هند است، موضوعی که واکنش دولت و اپوزیسیون را به دنبال داشته است.
«عمران خان» نخست وزیر پاکستان که چند روز پیش پیشنهاد واردات انواع دارو به جز داروهای نجات دهنده زندگی از هند را رد کرده بود، اکنون دستور تحقیق درباره خریداری دارو از هند فراتر از تصمیم کابینه دولت را داد.
انجمن داروسازان پاکستان نیز از دستیار ویژه نخست وزیر در امور بازرسی و احتساب نیز خواست تا ماجرای واردات ۴۵۰ قلم دارو از هند به نام «داروهای نجات دهنده زندگی» را مورد تحقیق و تفحص قرار دهد.
رهبر اپوزیسیون پاکستان نیز ماجرای واردات دارو از هند را یک رسوایی دانست و خواستار تشکیل کمیته تحقیقاتی پارلمانی برای روشن شدن این موضوع شد.
حزب مردم پاکستان نیز به عنوان دومین جناح مخالف قدرتمند این کشور گفت: باید روشن شود که چرا با وجود دستور دولت برای واردات داروهای خاص از هند، خریداری سایر داروها بدون هماهنگی صورت گرفته است.
هشدار شرکتهای پاکستانی به ممنوعیت واردات مواداولیه دارو از هند
منابع خبری گفتند که کابینه دولت عمران خان درصدد ممنوع کردن واردات مواداولیه دارویی از هند است، این موضوع واکنش شدید شرکتهای داروسازی در پاکستان را درپی داشت.
نمایندگان اتحادیه تولیدکنندگان دارو در پاکستان طی نشست خبری در شهر کراچی هشدار دادند که دولت نباید تصمیمی برای ممنوعیت واردات مواداولیه دارویی از هند بگیرد زیرا پاکستان وابستگی زیادی به آن دارد در غیر این صورت تولید دارو در پاکستان با ۵۰ درصد ضرر همراه خواهد شد.
آنان افزودند: لغو واردات مواداولیه دارویی از هند نه تنها باعث کمبود دارو و افزایش قیمت آن در پاکستان میشود بلکه توانایی این کشور نیز برای مبارزه با ویروس کووید-۱۹ آسیب خواهد دید.
گفته میشود شرکتهای داروسازی در پاکستان به ویژه در اوضاع حاکم ناشی از شیوع گسترده بیماری همه گیر کرونا در این کشور به شدت نیاز به تامین مواداولیه دارویی از شرکتها و بازارهای بین المللی از جمله همسایه شرقی این کشور هند دارند.
کارشناسان پاکستانی معتقدند که هرگونه تصمیم برای ایجاد اختلال در زنجیرههای تامین بین المللی مرتبط با صنعت داروسازی پاکستان، بر توانایی پزشکان این کشور در مراقبت از بیماران کرونایی و یا تلاش برای درمان احتمالی آنان تاثیر منفی خواهد گذاشت.
دولت پاکستان روز ۱۶ مردادماه ۹۸ در واکنش به تصمیم دهلی نو مبنی بر لغو امتیازات ویژه منطقه جامو و کشمیر، سطح روابط دیپلماتیک با هند را کاهش داد و ضمن اخراج سفیر این کشور، تجارت مشترک را نیز متوقف کرد.
/انتهای پیام/
ایرنا