ویروس کرونا عامل تشدید تنش «قومی-مذهبی» در هند
- سروزیر ایالت اوتار پرادش در خصوص نقش سازمان «جماعت تبلیغی» در انتشار کرونا گفت: ابتلا به ویروس کرونا جرم نیست اما مخفی کردن آن بدون شک جرم است.
وی افزود: نقش سازمان جماعت تبلیغی در انتشار کرونا باید به شدت محکوم شود. اعضای این گروه بیماری خود را مخفی کردهاند و این یک جنایت است. جماعت تبلیغی مسولیت انتشار کرونا در ایالت اوتار پرادش و سایر مناطق هند را بر عهده دارد. اگر آنها ابتلای خود به کرونا را مخفی نمیکردند ما میتوانستیم به صورت گستردهتری از شیوع آن جلوگیری کنیم.
این درحالی است که چندین عضو جماعت تبلیغی که به کرونا مبتلا شده و پس از بستری در بیمارستانهای هند، درمان شدهاند، برای اهدای خون خود جهت درمان سایر بیماران مبتلا به کرونا اعلام آمادگی کردهاند.
اظهارات تند سروزیر ایالت اوتار پرادش در حالی منتشر میشود که سورش تیواری یک رهبر حزب حاکم بیجی پی در ایالت اوتار پرادش نیز هفته گذشته اعلام کرد که مردم نباید از مسلمانان سبزیجات خریداری کنند که این مواضع با اعتراض و انتقاد بسیاری از سیاستمداران و جامعه مسلمانان هند روبه رو شد.
وی در دفاع از خود گفت: پس از انتشار اخبار مبنی بر تلاش مسلمانان به انتشار ویروس کرونا در هند از طریق آلوده کردن مواد خوراکی و سبزیجات، من از مردم خواستم از افرادی که مشکوک به این اقدامات هستند سبزیجات خریداری نکنند.
همچنین ماه گذشته یک بیمارستان در ایالت اوتار پرادش اعلام کرد که تنها در صورتی که مسلمانان به ویروس کرونا مبتلا نباشند، حاضر به پذیرش و درمان آنها خواهد شد.
این بیانیه بیمارستان انتقادات زیادی به دنبال داشته و باعث شکایت پلیس از این بیمارستان شده است.
تبلیغات زیادی در چند هفته گذشته، در هند برای متهم کردن مسلمانان به انتشار ویروس کرونا انجام شده است. این اتهامات پس از برگزاری یک اجلاس اسلامی از سوی سازمان "جماعت تبلیغی"در دهلی نو مطرح شدند.
گروه اسلامی جماعت تبلیغی در هفته اول ماه مارچ برنامه ای را در محله نظام الدین در دهلی نو برگزار کرد. در این برنامه مذهبی دست کم هفت هزار و ۶۰۰ تن از مسلمانان هندوستان و یک هزار و ۳۰۰ فرد از کشورهای مثل مالزی و اندونزی شرکت کردند. این برنامه در میان تعطیلیهای گسترده در هند به دلیل شیوع ویروس کرونا برگزار شد و باعث شد که بسیاری از گروههای ضد اسلامی در هند جامعه مسلمان این کشور را مقصر اصلی در شیوع کرونا در این کشور جلوه دهند. با انتشار اخبار در خصوص این کنفرانس هشتگهای " کرونایی"، "نادانهای نظام الدین" و "کووید ۷۸۶" در توییتر پدیدار شد.
علاوه براین پیامکهای اسلام هراسی در رسانههای اجتماعی هند منتشر شدهاند که این موضوع تنش قومی و مذهبی را در جامعه هند تشدید کرده است.
/انتهای پیام/
ایرنا