هنرمندان از روز جهانی بازیگر میگویند/خودکشی کارگردان معروف سینمای هالیوود
- چهاردهمین روز از اردیبهشت ماه ۹۹ با اخبار و حاشیههای فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین آنها میتوان به فرارسیدن روز جهانی بازیگر اشاره کرد.
کارگردان فیلم «عروسک قاتل» خودکشی کرد
- «جان لافیا» کارگردان و فیلمنامه نویس مطرح سینمای هالیوود شامگاه دیشب در سن ۶۹ سالگی در شهر لس آنجلس خودکشی کرد و سرانجام درگذشت، هنوز دلیل اصلی این خودکشی مشخص نیست، اما لافیا طی سالهای آخر عمر خود افسردگی شدیدی را تجربه میکرد.
دان مانسینی نویسنده فیلم سینمایی «چانکی» که در ایران به نام «عروسک قاتل» معروف است ضمن تایید این خبر گفت: ما واقعا متاسف شدیم که دوست و همکاری ارزشمند را از دست دادیم.
لافیا دوم ماه آوریل ۱۹۵۷ به دنیا آمد، وی از سال ۱۹۸۸ کارگردانی در سینما را با فیلم سینمایی «ایگوانای آبی» تجربه کرد و در مجموع توانست کارگردانی ۱۶ اثر سینمایی را از خود به ثبت برساند.
«آخرین مقاومت در یلوستون» آخرین فیلمی است که لافیا در کارنامه کارگردانی خود میبیند، وی آثاری همچون هیولا، منطقه مرده، شروع شانس، موش و شب طولانی در کارنامه خود داشت، اما بدون شک مهمترین و معروفترین فیلمی که لافیا کارگردانی کرد بدون شک «عروسک قاتل» است.
برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.
استقبال مردمی از طرح اکران آنلاین آثار سینمایی/فروش موفقیت آمیز «طلا» و «خروج»
- در حالی که تمامی سینماهای جهان به دلیل شیوع ویروس کرونا در تعطیلی به سر میبرند، بیشتر وقت مردم در خانه و به تماشای آثار تلویزیونی میگذرد، در این بین، اما شبکههای پخش اینترنتی آثار سینمایی و سریالی بهترین دوران خود را سپری میکنند.
پیش از این شبکههای پخش اینترنتی در کشور به پخش آثار روز سینمای جهان و همچنین سریالهای داخلی و خارجی میپرداختند، از سویی بعد از چند ماه از پایان اکران آثار سینمایی این شبکهها محلی برای باز پخش اثر برای جامعه بود، اما بعد از شیوع کرونا همه چیز در قبال شبکههای اینترنتی تغییر کرد.
- بیشتر بخوانید:
- برای مشاهده آخرین اخبار از سینمای ایران اینجا کلیک کنید
این تغییر بزرگ از زمانی آغاز شد که ابراهیم حاتمیکیا در تصمیمی جسورانه فیلم سینمایی خروج را پیش از اکران سراسری در سینماهای کشور آماده پخش اینترنتی یا به نام مرسوم «اکران آنلاین» کرد، این نوع از اکران با ترس از قاچاق فیلم در ابتدا مورد نقد برخی قرار گرفت، اما پس از استقبال بسیار خوب از سوی مخاطبان فیلمسازان دیگر نیز به دنبال اکران آنلاین آثارشان افتادند.
خروج توانست در کمتر از ۱۰ روز به فروشی معادل ۲ میلیارد تومان دست پیدا کند، آماری که در عرصه نمایش اینترنتی به نوعی رکوردی تازه محسوب میشد، همین موفقیت باعث شد تا صفی از متقاضیان اکران آنلاین آثار سینمایی شکل گیرد، آثاری همچون هایلایت، هفت و نیم، پسرکشی، خون شد و طلا به سرعت در صف ایستادند.
برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.
پیام بازیگر سریال «مختارنامه» به مناسبت روز بازیگر
رضا رویگری بازیگر سینما در گفتگو با ، با اشاره به فرارسیدن روز جهانی بازیگر گفت: روز بازیگر را به تمامی همکاران خود تبریک میگویم، امیدوارم که در این روز شادکام و سلامت باشند و در سال جاری بتوانند با حضور در آثار مختلف بدرخشند.
وی با اشاره به وضعیت کنونی سینما ادامه داد: امیدوارم سینمای ایران سر و سامان بگیرد، راه ورود به سینما تا این حد باز نباشد که هرکسی بتواند به نام بازیگر به آن وارد شود، امیدوارم بازیگری به افرادی برسد که سالها در این عرصه تلاش کرده و زحمت کشیدهاند.
- بیشتر بخوانید:
- برای مشاهده آخرین اخبار از سینمای ایران اینجا کلیک کنید
بازیگر سریال «مختارنامه» با اشاره وضعیت معیشت بازیگران اظهار کرد: متاسفانه وضعیت اقتصادی اکثریت بازیگران افتضاح است، به چند بازیگر محدود ویترینی نگاه نکنیم، سایر بازیگران هیچ پولی در نمیآورند و اکثرا با وضعیت بد مالی مواجه هستند، بهتر است در روزی که به نام بازیگر نهاده شده مسئولین فرهنگی کمی به فکر اهالی این حرفه باشند.
وی خطاب به جوانان علاقمند به بازیگری افزود: از نظر من جوانانی که علاقمند بازیگری هستند از همان ابتدا راهشان را عوض کنند، بازیگری آخر و عاقبت ندارد پس توصیه میکنم شغل دیگری را انتخاب کنند تا بتوانند در آینده از حداقلهای زندگی برخوردار شوند.
برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.
چند نکته مهم پیرامون سیره سیاسی و شخصیتی حضرت «خدیجه کبری (س)»
محمد امین نخعی در گفتوگو با پیرامون سیره شخصیتی حضرت «خدیجه کبری (س)» گفت: زندگی حضرت «خدیجه کبری (س)» را باید به دو بخش تقسیم کرد، یک بخش قبل از اسلام و دیگری بعد از اسلام، این بانوی بزرگوار اسلام یکی از زنان مطرح قریش بودند که مال التجاره فراوانی داشتند.
***جایگاه حضرت «خدیجه کبری (س)» در جامعه
وی به جایگاه حضرت «خدیجه کبری (س)» در زمان پیش از اسلام اشاره کرد و افزود: زمانی که زنان از منزلت برخوردار نبودند و به عنوان جنس نوع دوم محسوب میشدند حضرت «خدیجه کبری (س)» زنی مطرح در کل عربستان بودند و از نظر مالی بسیار متمکن بودند به همین دلیل ایشان تعداد زیادی از بستگان خود را که توانایی مالی مناسبی نداشتند زیر بال و پر گرفتند.
- بیشتر بخوانید:
- برای مطالعه آخرین مطالب و گفتوگوهای مذهبی اینجا کلیک کنید
نخعی پیرامون عدم ازدواج حضرت «خدیجه (س)» تا پیش از حضور «پیامبراکرم (ص)» تاکید کرد: بنابر گفته منابع موثقی همچون شیخ مفید، حضرت «خدیجه کبری (س)» تا زمان ازدواج با حضرت «محمد (ص)» هرگز ازدواج نکرده بودند این در حالی بود که ایشان به علت شرایط خاص و ویژهای که داشتند در کشور عربستان افراد بسیاری خصوصاً از قبیله قریش از این بانوی بزرگوار اسلام خواستگاری کرده بودند.
***جستجوگری در مسیر سعادت و کمال
این کارنشاس علوم قرآنی بیان کرد: حضرت «خدیجه (س)» پیشاپیش سخنانی را پیرامون پیامبر فرستاده خدا شنیده بودند، هنگامی که «پیامبر اکرم (ص)» را از نزدیک دیدند و «پیامبراکرم (ص)» برای ایشان به تجارت پرداختند، حضرت «خدیجه کبری (س)» ایشان را شدیدا تحت نظر گرفته و پس از شناخت کامل «حضرت محمد(ص)» از ایشان درخواست ازدواج کردند.
برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.
تماشاخانه ایرانشهر و آثاری که «کرونا» اجرایشان را متوقف کرد
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، عرصه تئاتر از اوایل اسفند ماه سال گذشته تعطیلی طولانی مدتی را پشت سر گذاشته است، تعطیلاتی که بسیاری آثار در حال اجرا و یا در شرف اجرا را با ضررهای هنفگت مالی روبرو کرده و از سویی تماشاخانه های خصوصی را به مرز ورشکستگی رسانده است.
حال صحبتهایی احتمالی از بازگشایی اماکن فرهنگی پس از عید فطر شنیده میشود، اما نکته مهم آنجاست که هنوز مراجع اصلی عرصه هنرهای نمایشی برنامه ریزی منسجمی را برای چگونگی بازگشایی تماشاخانهها اعلام نکرده اند.
- بیشتر بخوانید:
- برای مشاهده آخرین اخبار تئاتر طی هفته جاری اینجا کلیک کنید
بسیاری از تماشاخانه های دولتی و خصوصی تعداد بسیار زیادی نمایش را در حین اجرا داشته اند، برخی آثار هم قرار بود فروردین و اردیبهشت امسال اجرا شوند، اما هنوز مشخص نیست این تاخیر سه ماه چگونه جبران میشود، تماشاخانه ایرانشهر به عنوان یکی از تماشاخانههای فعال و پرمخاطب نیز همچنان درگیر این مشکلات است. این تماشاخانه آثاری را روی صحنه داشت که احتمال بعد از بازگشایی از سر گرفته میشوند.
نمایش «مرثیهای برای ژاله. م و قاتلش» به نویسندگی و کارگردانی میلاد فرجزاده و براساس متنی از ابوتراب خسروی با همین نام ۲۰ دی تا ۷ بهمن در سالن اصلی تالار مولوی اجرا شد. در این نمایش صبا سرور، سپهر زمانی، الهام جدی، علی پوراحمدیان، فرنوش نیکاندیش و رضا مرشد بازی کردند.
قرار بود این نمایش از ۱ تا ۱۶ اسفند در سالن استاد ناظرزاده کرمانی تماشاخانه ایرانشهر با بازی صبا سرور، سپهر زمانی، الهام جدی، الهه فرازمند، علی پوراحمدیان، فرنوش نیکاندیش و رضا مرشد به صحنه برود.
برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.
کتاب «نجیب» اثری جذاب و خواندنی برای نسل جوان
محمدجواد جزینی در گفتوگو با پیرامون مضمون کتاب «نجیب» گفت: کتاب «نجیب» برای رده سنی نوجوانان نوشته شده و مضمون آن به رویدادهای هشت سال دفاع مقدس باز میگردد، این کتاب در برگیرنده ۷ داستان کوتاه براساس خاطرات رزمندگان و شهدای سالهای دفاع مقدس است.
وی در همین راستا ابراز کرد: در نگارش کتاب «نجیب» از کمک نویسندگانی همانند محمد بکایی، نصرآبادی، اسماعیل رمضانیان، رضا بهرامی و علیاکبر عسکری نیز کمک گرفته شده است، در حقیقت این داستانها به صورت مجزا و هر کدام توسط یک نفر ابتدا نوشته و در مجلات و نشریات متعدد به چاپ رسید، اما من آنها را جمعآوری کردم و بعدها آن را در سال ۶۹ در قالب یک کتاب در آورده و به چاپ رساندم.
- بیشتر بخوانید:
- برای مطالعه آخرین کتاب منتشر شده اینجا کلیک کنید
جزینی به فصلهای مختلف کتاب «نجیب» اشاره و بیان کرد: این کتاب از هفت فصل تشکیل شده است، داستانهای «فصل گلابی»، «کوچک من»، «سرلشکر عراقی»، «یک شب خودمانی»، «چوب بیصدا»، «کپه لرزان» و «نجیب» هفت فصل کتاب «نجیب» را تشکیل میدهند که هر کدام جذابیتها و کشش خاص خود را دارد.
وی دلیل نام گذاری کتاب «نجیب» را اینگونه شرح داد: عنوان کتاب «نجیب» برگرفته از داستانی با همین نام و براساس خاطره کوتاهی از شهید نجیب چرابه، یکی از فرماندهان عضو لشکر ۲۷ «محمد رسولالله (ص)» است که در عملیات والفجر مقدماتی به شهادت رسید.
جزینی کم حجم بودن کتاب «نجیب» را عاملی مهم در انتخاب مخاطب دانست و بیان کرد: کتاب «نجیب» کوتاه ولی گویا نوشته شده است، از جمله همان کتابهایی است که برای نسل امروز و جامعه امروز جذابتر بشمار میرود، زیرا مخاطب را سریع به سر منزل مقصود میرساند لذا معتقدم کوتاهی داستانها توانسته نظر خواننده را به خود جلب کند. باز هم تاکید دارم این کتاب اگرچه کوتاه است، اما گوشههای از صحنههای جنگ را مطرح کرده است که در نگاه مخاطب قابل توجه است.
برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.