کرونا در آمریکا؛ وضعیت بحرانی بی خانمانها و افزایش شکایتها از ازدحام زندانها
– پایگاه «یو اسای تودی» در گزارشی به بررسی وضعیت بی خانمانهای آمریکا همزمان با شیوع ویروس کرونا در این کشور پرداخته و مینویسد که «آنها در برابر این ویروس ایمن نیستند.»
این پایگاه آمریکایی ادعای «بی خانمانها در برابر ویروس کرونا ایمن هستند» را رد کرده و مینویسد «در بحبوحه بحران کرونا صحبتهای بسیاری درباره ایمنی در برابر کرونا به خصوص در افرادی که یک بار به این ویروس مبتلا شده اند، وجود داشته است؛ اما آیا گروهی خاص که به طور طبیعی در برابر ویروس کرونا ایمن باشند، وجود دارد؟»
این گزارش میگوید «همزمان با شیوع ویروس کرونا در نیویورک، پستی در فیسبوک منتشر شده که میگوید بی خانمانها در خیابانها پرسه میزنند، آنها استحمام نمیکنند، دستهای خود را نمیشویند، از مواد ضد عفونی کننده استفاده نمیکنند، اما همچنان زنده هستند.»
«یو اس ای تودی»، این ادعا را رد کرده و میافزاید «بی خانمانها در برابر ویروس کرونا هیچ امنیتی ندارند و به شدت مستعد ابتلا یه این ویروس هستند.»
نگارنده این گزارش در بخش دیگری مینویسد «بی خانمانی در سراسر آمریکا یک مشکل عمده است؛ در سال ۲۰۱۸، ۵۵۲ هزار نفر در آمریکا بی خانمانی را تجره کرده اند؛ تنها در کالیفرنیا حدود ۱۳۰ هزار فرد بی خانمان وجود دارد؛ بر خلاف ادعای این پست فیسبوکی، پناهگاههای افراد بی خانمان در سراسر آمریکا با ویروس کرونا دست و پنجه نرم میکنند.»
بر اساس مطالعهای که «مرکز کنترل پیشگیری از بیماری» آمریکا در ۴ شهر سیاتل، بوستون، سانفرانسیسکو و آتلانتا انجام داده است، از میان هزار و ۱۹۲ بی خانمانی که آزمایش کرونا دادهاند، ۲۵ درصد به ویروس کرونا مبتلا بودهاند؛ از ۳۱۳ نفر از مسئولان این پناهگاهها نیز آزمایش کرونا به عمل آمده و ۱۱ درصد از این افراد نیز به ویروس کرونا مبتلا بودهاند.
علاوه بر این به دلیل شرایط زندگی این افراد و مسائل بهداشتی مانند عدم شستوشوی به موقع دستها، بی خانمانها در مقابل ویروس کرونا با خطر بیشتری مواجه هستند.
همچنین، به دلیل جمعیت بالای پناهگاههای افراد بی خانمان، امکان فاصله گذاری اجتماعی برای آنها وجود ندارد و این موضوع نیز در ابتلای آنها به کرونا تاثیر دارد.
شیوع ویروس کرونا در آمریکا همچنان روندی صعودی دارد؛ در حال حاضر بیش از یک میلیون و ۱۶۰ هزار نفر در سراسر آمریکا به ویروس کرونا مبتلا هشتند و بیش از ۶۷ هزار نفر نیز بر اثر ابتلا به این ویروس جان خود را از دست دادهاند.
در همین حال پاییگاه دیلی میل، در گزارشی میگوید «مردم آمریکا تاکنون بیش از ۷۰۰ دادخواست به دادگاههای فدرال و ایالتی به دلیل نارضایتی از عملکرد شرکتها در بحران کرونا ارسال کردند.»
بر اساس گزارش موسسه حقوق بین المللی Hunton Andrews Kurth، از روز جمعه، ۷۷۱ مورد شکایت از برخی از ارگانها از جمله شرکتهای هواپیمایی، فروشگاهها و زندانها به دادگاههای آمریکا ارسال شده است.
بنابر این گزارش، دادخواستهای مطرح شده از سوی مشتریان و کارکنان ناراضی بوده که نشان از تاثیر شدید بحران کرونا بر اقتصاد آمریکا و زندگی مردم دارد.
بیش از ۵۰ درصد از پروندههای دادگاه تنها در نیویورک و کالیفرنیا گزارش شده است.
در میان پروندهها، برخی از مشتریان از یک باشگاه ورزشی در شهر نیویورک به دلیل آنکه مشتریان خود را مجبور به پرداخت شهریه در دوران قرنطینه میکرد، شکایت کردند.
از سوی دیگر بیبشترین تعداد شکایتها به زندانیان آمریکا مربوط است.
۲۲۲ شکایت توسط زندانیان این کشور به دادگاههای فدرال ارسال شده که دلیل آنها کمبود تجهیزات محافظتی و ازدحام بیش از زندانها و قرار گرفتن آنها در کنار یکدیگر بوده است.
علاوه بر آن بسیاری از شهروندان آمریکایی از عملکرد شرکتهای بیمه در بحران کرونا ناراضی بوده و ۱۳۰ مورد پرونده مربوطه (حدود ۱۷ درصد) در دادگاه تشکیل شده است.
حدود ۲۶ دادخواست در خصوص نارضایتی مردم از رای گیری در شرایط بحرانی بوده که ایالتهای ایلینویز، نیویورک و ماساچوست، بیشترین نارضایتی را داشتند.