طب سنتی و ماه رمضان؛ غذاهای ویژه ماه رمضان از دیدگاه طب سنتی
- تغذیه در ماه مبارک رمضان از اهمیت زیادی برخوردار بوده و طب سنتی نیز توصیههایی در این خصوص دارد، با رعایت تدابیر طب سنتی میتوان از شدت تشنگی و گرسنگی در طول روز کاست و با روزهداری به سلامتی رسید. در طب سنتی تدابیری برای غذا خوردن، بایدها و نبایدها در ایام روزه داری وجود دارد که با رعایت این نکات، روزه داری خوب و با نشاطی خواهیم بود.
غذاهای ویژه ماه رمضان از دیدگاه طب سنتی
- کسانی که با گرفتن روزه دچار معده درد میشوند موقع سحر مقداری ترنجبین و خاکشیر مخلوط کنند و بخورند و موقع افطار یک لیوان عرق نعناع با نبات یا عسل میل کنند.
- سعی کنید یک ساعت بعد از سحری بخوابید و بلافاصله بعد از خوردن سحری نخوابید.
- دیابتیها اصولا مشکلی برای روزه داری ندارند، ولی کسانی که مشکل کلیوی دارند با مجوز پزشک روزه بگیرند.
- سعی کنید حتما در وعده سحری از خورشت استفاده کنید مثل خورشت کدو و یا خورشت الو یا خورشت بامیه.
- در وعده سحری به هیچ وجه ماهی نخورید.
- اگر میخواهید دهانتان کمتر طی روزه داری بو بگیرد دهان خود را بعد از مسواک موقع سحر دهان خودرا با آب ونمک بشویید.
- در وعده افطار سعی کنید افطار را با خرما و یک استکان گلاب گرم شده باز کنید.
- برای افراد لاغر وعده سحری واجب هست و باید حتما خورده شود.
- نان و پنیر و سبزی در راس افطار نباشد برای معده مضر است بهتر است افطار را با سوپ یا فرنی گرم یا حلوای ارد گندم بخورید.
- سعی کنید از زولبیا بامیه که از شیرینی جات مصنوعی درست شده اند استفاده نکنید.
- افراد روزه داری که کلیه اشان زمینه سنگ سازی دارد باید موقع سحر یک استکان عرق خارشتر بخورند.
- در وعده سحری به هیچ وجه ماست نخورید.
- سعی کنید حداقل در این ماه از روغن کنجد و زیتون استفاده کنید.
فواید نوشیندن آب گرم موقع افطار
- کبد را شستشو میدهد.
- پدهان را خوشبو میسازد.
- دندانها را محکم میکند.
- باعث تقویت چشم میگردد.
- معده را شستشو میدهد.
- آرام کننده رگهای به هیجان آمده است.
- صفرا را میبرد.
- بلغم را برطرف میکند.
- حرارت معده را فرو مینشاند.
- دردسر را آرامش میبخشد.
طرز تهیه معجون مقوی و خوشمزه برای افطار
- خرمای هسته در آورده ۲ عدد
- شیر جوشیده یک لیوان
- مغز بادام شیرین ۴ عدد
- مغز فندق ۴ عدد
- مغز پسته ۴ عدد
- مغز بادام هندی ۴ عدد
- نبات پودر شده یک قاشق غذاخوری
مغزها را آسیاب کرده با ۲ عدد خرمای هسته درآورده و یک قاشق غذاخوری نبات پودر شده، ده دقیقه قبل از افطار با یک لیوان شیر جوشیده مخلوط کنید، در لیوان را پوشانده و تا وقت افطار صبر کنید. ابتدا خرما را میل کرده سپس باقی مخلوط را قاشق قاشق به همراه نان سنگک برشته جویده و میل بفرمائید.
بهتر است تا ۲ ساعت بعد از مصرف معجون چیزی میل نکنید، بعد از آن میتوانید از انگور شیرین زرد بیدانه و مویز بدون دانه یا کشمش و سیب خوش بو میل کنید.