تشریح اقدامات حوزه علمیه تهران در مواجهه با بحران کرونا
مدیر حوزه علمیه استان تهران با اشاره به اقدامات پساکرونا در حوزه علمیه تهران از تشکیل قرارگاه علمی فرهنگی برای جمع آوری و مستندسازی و تببین ویژگیهای ناب اخلاقی مردم کشورمان در این ایام خبر داد.
خبرگزاری میزان -
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، نشست خبری حجت الاسلام والمسلمین رحیمیصادق با موضوع تشریح عملکرد و فعالیتهای جهادی حوزه علمیه تهران در مقابله با ویروس کرونا و اقدمات انجام شده، امروز و به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد.
مدیر حوزه علمیه استان تهران ضمن تسلیت برای درگذشتگان ویروس کرونا در حوزه علمیه و کشور و صبر برای بازماندگان بیان کرد: حوزه علمیه استان تهران همزمان با همه حوزههای علمیه در اولین قدم به رعایت نکات بهداشتی و توصیه مسئولان عمل کرد و با تعطیلی تجمعات و فعالیت حضوری و همزمان با استفاده از فضای مجازی، پیام رسانهای داخلی و شبکههای حوزوی تمامی فعالیتهای درسی، پژوهشی و تحصیلی و بصیرتی خود را برای طلاب و خانوادههای آنان و با همکاری خوب مدیران و طلاب برگزار کرد.
حجت الاسلام رحیمی صادق ضمن اشاره به برگزاری جلسات شورای حوزه علمیه استان، شورای راهبردی حوزه علمیه و شورای معاونین مدیریت در این ایام در فضای مجازی و بعضا حضوری اشاره کرد و افزود: از آغارین روزهای این حادثه با جدیت و تمام ظرفیت در میدان با حضور ۱۰۰۰ طلبه و استاد و مبلغ جهادی به صورت مستقیم و در کف میدان و با پشتیبانی ۷۴ مدرسه علمیه برداران و همه مدارس علمیه خواهران و دیگر گروهها در این حماسه بزرگ حضور داشتند.
وی با اشاره به عملکرد حوزه علمیه تهران در مقابله با بحران کرونا به ایجاد شبکههای ارتباطی و هماهنگی نهادهای حوزوی و اجرایی اشاره کرد و گفت: برگزاری و تشکیل جلسه ستاد حوزوی بحران با حضور مسئولین مربوطه، برگزاری جلسه کمیته مدارس علمیه ستاد حوزوی بحران برای توجیه برنامهها، تشکیل قرارگاه سلامت در مدیریت حوزه علمیه استان، تشکیل قرارگاه خدمت و سلامت مبلغین طرح امین استان، تشکیل قرارگاه سلامت در همه مدارس علمیه با مسئولیت مدیران برای برنامه ریزی انجام خدمات در محدوده جغرافیایی حوزه علمیه، تشکیل شبکه محلات، تشکیل جلسه شورای نهادهای حوزوی استان و ستاد حوادث غیرمترقبه با موضوع کرونا و نحوه پیشگیری، سرکشی از قرارگاههای جهادی طلاب و مبلغین و مدارس علمیه توسط مدیر و معاونین حوزه علمیه استان از جمله موارد انجام شده بود.
وی محور دوم فعالیتهای انجام شده را اقدامات پیشگیرانه عنوان کرد و گفت: ضدعفونی خیابانها و محلات، ضدعفونی مجتمعهای مسکونی و پارکینگ منازل، عابربانکها، جایگاههای سوخت محلات، تولید ماسکهای طبی در مدارس علمیه و منازل طلاب، تولید لباسهای مخصوص برای بیمارستانها و گروههای ضدعفونی کننده، تهیه و توزیع مواد ضدعفونی بین مردم، تشکیل گروههای طلبهگی برای خرید منزل افراد مسن و آسیب پذیر از این موارد بوده است.
مدیر حوزه علمیه استان تهران با اشاره به اقدامات حمایتی از توزیع بستههای معیشتی برای کسانی که دچار بیکاری شدند و خانوادههای بیبضاعت، توزیع بستههای بهداشتی میان خانوادهها، توزیع بستههای غذا و میوه در بیمارستانها و بین محرومین، رایزنی با صاحبان املاک برای تخفیف اجاره بهای مستاجران در ایام مبارزه با کرونا خبر داد.
رحیمیصادق با اشاره به حضور طلاب در برخی بیمارستانها و اقدامات روحیه بخشی به کادر درمانی گفت: کمک رسانی طلاب خواهر و برادر در شیفتهای مختلف، کمک به کادر درمانی و خدماتی بیمارستانها و کمک به بیماران، انجام برنامههای معنوی در بیمارستان و توزیع بستههای معنوی، انجام مسائل ترحیم در بیمارستانها از جمله اقدامات انجام شده در حوزه علمیه تهران برای مقابله با کرونا بوده است.
وی در ادامه به اقدامات انجام شده در مراسم تغسیل متوفیان اشاره کرد و گفت: انجام مسائل و احکام شرعی برای مرحومین کرونایی در بیمارستانها تا قبل از فراهم شدن مقدمات غسل، پیگیری متعدد با مسئولین استان و نامه نگاری با شهرداری و امامان جمعه و دیگر مسئولین برای فراهم شدن شرایط امر تغسیل، برگزاری کارگاه آموزشی و توجیه ۱۵۰ نفر از طلاب و اساتید جهادی برای تغسیل و حضور ۱۲۰ نفر از طلاب جهادی و اساتید در این باره به صورت شیفتی و نظارت شرعی بر امر تغسیل و تکفین و ارتباط با خانواده مرحومین و تسلیت گویی به آنها از این موارد بود.
مدیر حوزه علمیه استان تهران با اشاره به اهمیت پرداختن به موضوع تغسیل مرحومین کرونایی گفت: این پیگیری از آن جهت است که این امر در شرع مقدس تاکید شده است و بعد از فراهم آوردن مقدمات با رعایت همه پروتکلهای بهداشتی بر خود تکلیف دانستیم که امر تجهیز، تکفین و تغسیل اموات را به نحو شایسته برای از دست رفتگان کرونا انجام دهیم. درباره تغسیل فوت شدگان همه مسائل به خوبی انجام میشود و مردم از این بابت آسوده خاطر باشند.
وی از اقدامات فرهنگی نام برد و بارگزاری دروس اخلاق اساتید استان در کانال رسمی مدیریت، برگزاری مسابقات مختلف فرهنگی، پویشهای ختم قرآن و صلوات، راه اندازی جشنهای خیابانی و کانال محلات در پیام رسان داخلی و ... را از این موارد عنوان کرد.
رحیمی صادق با اشاره به اقدامات پساکرونا در حوزه علمیه تهران گفت: موضوع کرونا با تلاش مسئولین در نهادهای مختلف و همکاری مردم تمام خواهد شد، اما پس از کرونا از این ظرفیتی که به وجود آمده و موقعیتهای دیگری که به وجود خواهد آمد باید برنامهریزی و نهایت استفاده را داشته باشیم و برنامههایی از جمله تشکیل قرارگاه علمی فرهنگی با حضور معاونین تبلیغ، پژوهش و مسئول برنامهریزی حوزه استان در نظر گرفته شده است.
مدیر حوزه علمیه استان تهران ادامه داد: ماموریت این قرارگاه جمع آوری و مستندسازی برای تببین ویژگیهای ناب اخلاقی مردم کشورمان در این ایام است که اقدامات لازم را انجام خواهیم داد. مردم در این ایام سختی، درون پاک و تربیت شده خود در مکتب اسلام واهل بیت (ع) را نشان دادند و باید این درون پاک خود را بشناسند و در مقابل ویژگیهای منحط غرب وحشی را نیز مشاهده کردیم.
رحیمیصادق گفت: ما تلاش داریم بعد از گذر از این بحران به جمع آوری و مستند سازی تلاشهای کادر درمانی و مردم کشورمان و بیان ویژگیهای غرب وحشی بپردازیم. همچنین فراخوان طلاب و اساتید برای طرح اکرام مومنانه برای خانوادههای بیبضاعت، برنامه ریزی تبلیغی در فضای مجازی برای استفاده از فرصت ماه رمضان، تشکیل کمیتههای دائمی رسیدگی به فقرا و کمک به آنها و فراخوان ارسال عکس از سفرههای ساده منازل در پویشی که اعلام خواهد شد و ... از دیگر موارد اقدامات پساکرونایی حوزه علمیه تهران خواهد بود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *