آغاز اولین اکران اینترنتی در تاریخ سینمای ایران/نگرانی هنرمندان برای مشکلات سینما و تئاتر پس از کرونا
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، بیست و چهارمین روز از فروردین ماه ۹۹ با اخبار و حاشیههای فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین آنها میتوان به شروع اکران آنلاین فیلم سینمایی ابراهیم حاتمی کیا از امشب اشاره کرد.
فرهنگ کتابخوانی را از دوران کودکی به فرزندانمان بیاموزیم/وضعیت امرار معاش نویسندگان به هیچ وجه خوب نیست
یک نویسنده جوان گفت: افزایش سطح سرانه مطالعه کتاب ارتباط مستقیمی به فرهنگ کتاب و کتابخوانی دارد، این مهم نیازمند فرهنگ سازی از دوران کودکی است، متاسفانه هم اکنون شاهد این معضل بزرگ هستیم که چندان برنامه درستی برای علاقمند کردن کودکان به مطالعه آثار غیردرسی وجود ندارد.
وحید حسنی نویسنده کتاب «برنامه نویس» در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی پیرامون توسعه فرهنگی کتاب و کتابخوانی گفت: اگر بتوانیم این باور را در مخاطب ایجاد کنیم که خواندن یک کتاب به مراتب عمیقتر از دیدن یک فیلم است آنگاه باید گفت توانستهایم فرهنگ کتاب و کتابخوانی را در جامعه توسعه دهیم، باید تلاش کنیم تا با تغییر ذهنیت افراد نسبت به کتاب، سرانه مطالعه را افزایش دهیم.
وی در همین راستا ادامه داد: افزایش سطح سرانه مطالعه کتاب ارتباط مستقیمی به فرهنگ کتاب و کتابخوانی دارد، این مهم نیازمند فرهنگ سازی از دوران کودکی است، متاسفانه هم اکنون شاهد این معضل بزرگ هستیم که چندان برنامه درستی برای علاقمند کردن کودکان برای مطالعه آثار غیردرسی وجود ندارد.
حسنی با اشاره به دوران طلایی افزایش سرانه مطالعه کتاب در کشور تاکید کرد: دوران طلایی مطالعه در ایران به دهه ۶۰ و ابتدای دهه هفتاد باز میگردد، در این زمان کتابهایی همچون کتابهای شهید مطهری از جمله پرفروشترین و جذابترین کتابها محسوب میشدند، بعد از این مدت و با حضور فیلمهای متعدد، کتاب و مطالعه از جریان فکری کنار گذاشته شد.
حسنی وضعیت نامناسب معاش نویسندگان را عاملی مهم در عدم تولید کتاب دانست و ابراز کرد: وقتی کتابهای خوب تولید نمیشود یعنی نویسنده در شرایط مناسب برای تولید قرار نگرفته است، کاهش سطح دستمزد نویسنده سبب میشود وی برای امرار معاش به کارهایی غیر از نویسندگی روی آورده و از دغدغه اصلیاش که نویسندگی است فاصله بگیرد، به همین ترتیب میزان تولید آثار و طبعا انتشار آثار تازه نیز کاهش مییابد.
برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید
اکران اینترنتی آثار سینمایی آیا با موفقیت روبرو میشود؟/مردم سخت میتوانند دوباره به سالن سینما باز گردند
کارگردان فیلم سینمایی «دشمنان» گفت: موفقیت پخش اینترنتی آثار سینمایی به پخش موثر و کاربلد آن اثر مرتبط است، متاسفانه ما سیستم پخش استانداردی در سینمای ایران نداریم، به عنوان مثال فروش میلیاردی فیلمی که مضمون کمدی دارد و چندین بازیگر چهره در آن بازی می کنند به هیچ عنوان توفیق پخش کننده اثر نیست.
علی درخشنده کارگردان جوان سینما در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی ، پیرامون وضعیت اکران فیلم سینمایی «دشمنان» گفت: ما هم مثل همه منتظر این هستیم تا وضعیت اکران در سینماها مشخص شود، به محض روشن شدن اوضاع پیرامون بازگشایی سینماها، اقدامات اولیه برای بستن قرارداد و اکران را آغاز خواهیم کرد. برای اکران فیلم سینمایی دشمنان برنامه هایی داشتیم که به واسطه تعطیلی ناشی از شیوع کرونا طبیعتا تغییر خواهد کرد.
وی پیرامون پیش بینی خود نسبت به عادی شدن وضعیت اکران در سینماها اظهار کرد: از نظر من به صورت خوشبینانه تا پایان سال وضعیت سینماها به حالت عادی باز نخواهد گشت، سینمای ایران به طور کلی یکسال زمان اکران خود را از دست داده است و یکسال عقب افتادیم، اگر خوش بین باشیم تا پایان سال بتوانیم به حالت عادی برگردیم.
- بیشتر بخوانید:
- برای مشاهده آخرین اخبار از سینمای ایران اینجا کلیک کنید
کارگردان جوان سینما در همین راستا افزود: در هر صورت این بیماری باعث تعطیلی طولانی مدت سینماها شد، این تعطیلی طولانی مدت سلیقه بصری مخاطب را عوض کرده است، از طرفی مخاطب تا بخواهد به حضور در سینما و نشستن روی صندلی آن بدون ترس از کرونا اعتماد پیدا کند زمان زیادی خواهد گذشت.
وی درباره احتمال اکران اینترنتی فیلم سینمایی «دشمنان» تصریح کرد: واقعیت امر خود من به این نوع از اکران هنوز فکر نکردهام، البته خوشبختانه کارگردانان بزرگی در این راستا اقدام به اکران آثارشان در فضای اینترنتی کرده اند، حال باید منتظر ماند تا بازخورد مردم از این فیلمها را مشاهده کنیم، در صورت موفقیت این آثار سینمایی خوب، میتوانیم به اکران اینترنتی امیدوار باشیم.
برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید
تاثیر کرونا بر عرصه نمایش به این زودیها از بین نمیرود/مشکلات امرار معاش اهالی تئاتر دردی کهنه است
بازیگر فیلم «مهمان مامان» گفت: پس از شیوع کرونا شاید بیشترین ضرر در میان اهالی هنر به تئاتریها رسید، اهالی تئاتر نزدیک به دو ماه است که هیچ کاری نداشته اند، نه تمرین داشته و نه امیدی به اجرا دارند، در این میان هیچکس هم قرار نیست از این قشر مظلوم حمایت کند.
فریده سپاه منصور بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی ، پیرامون آخرین فعالیتهای خود در عرصه بازیگری گفت: بعد از اسفند ماه سال پیش که کرونا آغاز شد اکثر پروژههای تصویری و تئاتر تعطیل شدند و من هم از همان موقع مشغول به هیچ کاری نیستم.
وی در همین راستا داد: وضعیت فعلی کشور به هیچ وجه قابل شوخی نیست، من تمام سعیام را کردم تا در این دوران در ضروریترین شرایط از خانه بیرون بیایم، در خانه ماندن هر چند سخت اما وظیفه همگانی ما برای جلوگیری از شیوع بیشتر بیماری کرونا است.
- بیشتر بخوانید:
- برای مشاهده آخرین اخبار از سینمای ایران اینجا کلیک کنید
بازیگر سریال «دردسرهای عظیم» با تاکید بر لزوم رعایت نکات بهداشتی اظهار کرد: شاید برخی احساس کنند که شرایط بهتر شده و میتوانند به راحتی از خانه بیرون بیایند، اما باور کنید که اینگونه نیست، همه روزه اطلاعیه های متفاوتی داده میشود که همچنان باید تمامی نکات بهداشتی را رعایت کرد و اگر نه بیماری دوباره شیوع گسترده پیدا می کند.
وی وضعیت اهالی تئاتر را نابسامان خواند افزود: پس از شیوع کرونا شاید بیشترین ضرر در میان اهالی هنر به تئاتریها برسد، اهالی تئاتر نزدیک به دو ماه است که هیچ کاری نداشته اند، نه تمرین داشته و نه امیدی به اجرا دارند، در این میان هیچکس هم قرار نیست از این قشر مظلوم حمایت کند.
برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید
راه حلی جدید برای جذب مخاطب به کتاب و کتابخوانی
یک نویسنده کتاب گفت: در کتاب «اوسنهی گوهرشاد» تلاش کردم از ادبیات با تکنیک تصویر سازی بهره ببرم تا بتوانم جذابیت بیشتری را برای
- بیشتر بخوانید:
- برای مطالعه تازههای نشر انتشارات «به نشر» اینجا کلیک کنید
تشکری به نحوه نگارش کتاب «اوسنهی گوهرشاد» اشاره و ابراز کرد: کتاب «اوسنهی گوهرشاد» با نگاهی فانتزی نوشته شده و ارتباطی با رمان «پاریس پاریس» ندارد، درون مایه کتاب «اوسنهی گوهرشاد»، بین دو کاراکتر اصلی کتاب یعنی سازنده مسجد و انسیه پاک روان، شخصی که بانوی کشتار مسجد گوهرشاد شناخته میشود شکل میگیرد و در خلال آن حادثه مسجد گوهرشاد را بیان میکند.
برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، سینمای ایران پس از سالها در آستانه آزمونی متفاوت قرار گرفته است، اکران آنلاین آثار سینمایی سالهاست که در سینمای جهان تجربه شده و هم اکنون بخش عمدهای از آثار مطرح جهانی به هدف پخش اینترنتی تولید میشوند.
پخش آثار سینمایی در شبکههای اینترنتی طی سالهای گذشته رواج فراوانی در کشور پیدا کرده است، در این میان سریالهای نمایش خانگی نیز مهمترین مقصد خود برای فروش بیشتر را در درگاههای پخش اینترنتی موسوم به «وی او دی» میدانند.
- بیشتر بخوانید:
- برای مشاهده آخرین اخبار از سینمای ایران اینجا کلیک کنید
طی دو ماه گذشته و با شیوع ویروس کرونا و الزام به خانه نشینی مخاطب شبکههای اینترنتی دو چندان شده و بنا به گفته اکثریت مدیران این شبکهها مردم زمان زیادی از اوقات فراغت خود را به تماشای آثار موجود در این شبکهها اختصاص دادهاند.
در این میان، اما ضرر هنگفتی به سینمای ایران در بخش اکران عمومی وارد شده و این سینما مهمترین فصل اکران خود یعنی اکران نوروزی را از دست داده است، حال در این میان نبود برنامه ریزی منسجم و مناسب برای برخورد درست در شرایط بحران از سوی مسئولین سینمایی باعث شده تا آینده این هنر در سال ۹۹ در هالهای ابهام قرار گیرد.
برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید