پیشنهاد کتاب برای شبهای قرنطینه کرونایی: «جاده جنگ»؛ روایتی جذاب از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی
منصور انوری نویسنده کتاب در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی میزان پیرامون مضمون کتاب «جاده جنگ» گفت: کتاب «جاده جنگ» در قالب ۹ جلد نوشته شده و مضمون آن به دفاع از میهن در زمان جنگ جهانی دوم و گوشهای از تاریخ سرزمین ایران تا زمان هشت سال دفاع مقدس باز میگردد، این کتاب در جلد اول و دوم نگاهی به زمان حضور ارتش روسیه در جنگ جهانی دوم به ایران دارد.
وی در مورد نحوه نگارش کتاب «جاده جنگ» بیان کرد: «جاده جنگ» کتابی داستانی - تاریخی است که بر اساس مستندات پایگذاری شده و مخاطب را با حال و هوا، رویدادها و اتفاقات پیش از تاریخ انقلاب و مبارزات مردم با بیگانگان و باز شدن پای روسها به ایران آشنا میکند. نثر این کتاب ساده، روان و در عین حال جذاب است و فراز و فرودهای تاریخ کشور ایران را به کمک قلم برای خوانند ترسیم میکند.
انوری پیرامون علت نگارش کتاب «جاده جنگ» بیان کرد: در تمام کشورهایی که انقلاب صورت گرفته، هنرمندان و نویسندگانشان سعی میکنند که رمانهایی را پیرامون انقلابهایشان به نگارش در بیاورند. متاسفانه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران با وجود تحول شگرف حاصل از آن، رمان قابل توجهی به نگارش در نیامد و من بسیار منتظر پیشکسوتان بودم تا رمانی را با این مضمون منتشر کنند، ولی متاسفانه کسانی که از من حرفهایتر بودند این کار را نکردند و من تلاشهای بسیار کردم تا بر اساس یک سری تحقیقات میدانی و شخصی که سینه به سینه برایم نقل شده بود رمان «جاده جنگ» را به نگارش در بیاورم.
وی پیرامون ویژگیهای کتاب «جاده جنگ» تاکید کرد: باید اعتراف کنم که جلدهای منتشر شده از این رمان تنها مقدمهای بوده تا به انقلاب شکوهمند اسلامی ایران برسد چرا که برای تحلیل و توصیف وقایع انقلاب اسلامی لازم بود ریشههای آن را از قبلتر در قالب داستان بازگو کنیم تا با دیدی بازتر واقعه انقلاب و سالهای دفاع مقدس و پس از آن تحلیل شوند.
این نویسنده کتاب در مورد جلد نخست کتاب «جاده جنگ» اظهار کرد: جلد نخست کتاب «جاده جنگ» به وقایع ورود روسها به بهانه دفاع از ایران اشاره و شروع شده در خلال آن داستان کتاب، روایت کننده زندگی مردم و رویدادهای تاریخی در ایران است. فصل اول با داستان زندگی زن و مردی آغاز میشود که به منطقه بینالود سفر کردهاند.
انوری در مورد داستان جلد دوم کتاب «جاده جنگ» بیان کرد: در جلد دوم کتاب «جاده جنگ» با هوشیاری شخصیت اول داستان روسها با مشکلاتی مواجه میشوند و پا به فرار میگذارند، اما این داستان پیچ و خمهای فراوانی دارد که مخاطب را به خود جذب میکند، دیالوگها و داستان عاشقانهای که در خلال حضور روسها شکل میگیرد کشش خوبی در جلد دوم کتاب «جاده جنگ» ایجاد کرده است.
وی پیرامون اینکه چه عاملی موجب دغدغهاش برای نگارش کتاب «جاده جنگ» شده افزود: هنگامی که ۱۴ ساله بودم کتابی را خواندم که داستانی جذاب و تاریخی در آن به چاپ رسیده بود همین امر تا مدتها ذهن مرا به خود مشغول کرد، داستان آن کتاب از این قرار بود که به یک راننده کامیون که به استخدام متفقین درآمده تا به روسها آذوقه برساند، محموله شکری سپرده میشود، در آن روزگار قحطی، قیمت یک من شکر ۵۰ تومان یعنی به اندازه حقوق یک ماه این راننده بود، آن راننده کیسههای شکر را در آبانباری خالی میکند و بعد کامیون و کیسههای خالی را به آتش میکشد تا ردی از خود به جا نگذارد. بعد با چهارپایی دبه دبه آب شیرین آن آب انبار را به جایی دیگر انتقال میدهد و از آن «آبنبات» تولید میکند که همین ثروت عظیمی را برای او به همراه میآورد، بعدها نیز براساس آن رمان «جاده جنگ» را آغاز کردم.
انوری در مورد پیام کتاب «جاده جنگ» خاطرنشان کرد: کتاب «جاده جنگ» داستانی جذاب و خواندنی و سراسر هیجان دارد، این داستان که بر اساس مستندات پایهگذاری شده و بخشی از تاریخ و هجمههای دشمنان به خاک این سرزمین را بیان کرده مطالعه آن مخاطب را به عبرت آموزی از غفلتهای گذشته پادشاهان متوجه میکند، زیرا تاریخ سراسر درس عبرت برای آیندگان است.