شیوع ویروس کرونا و ارتباط آن با افزایش بیکاری در جهان
به گزارش گروه بین الملل ، شیوع ویروس کرونا در جهان که در حال حاضر ۲۰۹ کشور و منطقه در جهان با آن دست و پنجه نرم میکنند تقریبا تمامی بخشها را تحت تاثیر قرار داده و یکی از این بخشها بازار کار است.
کشورهای جهان برای مقابله با شیوع ویروس کرونا مجبور به تعطیلی بسیاری از مشاغل شده اند و افراد بسیاری در حال از دست دادن شغل خود هستند.
برآوردهای انجام شده حاکی از آن است که بازار کار تبعات بسیار فاجعه باری را از شیوع ویروس کرونا می پذیرد و تعداد زیادی از ار کارگران در ماههای آینده کار خود را از دست خواهند داد.
پایگاه آمریکایی «دی ترامپت»، در گزارشی به این موضوع پرداخته و مینویسد که «شیوع کرونا علاوه بر مسائل دیگر، یک مشکل جهانی را در پی دارد؛ بیکاری انبوه.»
این گزارش به وضعیت بازار کار در برخی کشورها پرداخته و در این باره مینویسد «تنها در آمریکا حدود ۶.۶ میلیون نفر طی حدود یک هفته منتهی به آخر مارس برای دریافت مزایای بیمه بیکاری ثبت نام کرده اند؛ این در حالی است که این رقم در سال گذشته به طور متوسط ۲۱۱ هزار نفر در هفته بوده است.»
«دی ترامپت»، می افزاید «در طول ۲ هفته گذشته ۱۰ میلیون نفر در آمریکا برای دریافت مزایای بیمه بیکاری ثبت ام کرده اند؛ تحلیلگران میگویند که اگر حجم بازدید از وبسایتهای بیکاری موجب اخلال در روند آنها نشده بود آمار واقعی بسیار بیشتر از این رقم میشد.»
این پایگاه در ادامه گزارش خود مینویسد برآوردهای تحلیلگران وال استریت نشان میدهد که احتمالا نرخ بیکاری در آمریکا به ۲۶ درصد برسد.
بیشتر بخوانید:
- رکورد از بین رفتن مشاغل در آمریکا شکسته شد
- شوک کرونا؛ چه سرنوشتی در انتظار میلیون ها شغل در جهان است؟
اواخر ماه مارس بود که نروژ اعلام کرد بالاترین نرخ بیکاری را از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون تجربه کرده است.
بر اساس گزارش ها، شمار افرادی که در این کشور برای دریافت بیمه بیکاری ثبت نام میکنند در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۲۰ برابر شده و برآوردها حاکی است که این رقم احتمالا به ۲ برابر میزان فعلی نیز میرسد.
اسپانیا نیز که از کشورهای بحران زده کرونایی است و آمار تلفات و مبتلایان بسیاری را گزارش داده نیز وضعیت مشابهی را تجربه می کند.
«یولاندا دیاز»، وزیر کار اسپانیا، میگوید که این کشور وضعیت بی سابقه ای را تجربه میکند که در آن ۳.۵ میلیون نفر بیکار شده اند. این رقم معادل افزایش ۹.۳ درصدی از ماه فوریه تا مارس است.
مقام های استرالیا نیز اعلام کرده اند که احتمالا نرخ بیکاری در این کشور طی چند ماه آینده ۲ برابر خواهد شد.
این گزارش می افزاید که کشورهای دیگر در سراسر جهان نیز وضعیت مشابهی را تجربه میکنند و تبعات چنین آمار بالای بیکاری فاجعه بار خواهد بود.
عدم اصمینان اقتصادی و بیکاری همچنین آمار خودکشی را افزایش میدهد. مطالعات انجام شده در این زمینه برآورد میکنند که از هر ۵ خودکشی دیک مورد (سالانه ۴۵ هزار نفر در سراسر جهان) مرتبط با بیکاری است.
به دنیال بحران اقتصادی سال ۲۰۰۸، میزان خودکشی افزایش چشمگیری یافت و افراد بیکار در مقایسه با افراد شاغل ۲ برابر بیشتر دچار مشکلات روانی شدند.