زمزمه های استقلال کالیفرنیا؛ آمریکای پس از کرونا چگونه است؟

6:00 - 21 فروردين 1399
کد خبر: ۶۱۰۷۶۰
آمریکا پس از کرونا چگونه خواهد بود؛ این پرسشی است که این روز‌ها در میان افکار عمومی جهان به ویژه مردم این کشور مطرح می‌شود.
نشانه‌هایی از تغییرات اساسی در آمریکابه گزارش گروه بین الملل ، آمریکای دوران دونالد ترامپ، را باید یک دوره زمامداری متفاوت از آنچه تاکنون در این کشور حاکم بوده، دانست.

آمریکا در این زمان با گسترش ویروس کرونا و بی توجهی حاکمیت به تبعات آن در کشور، یک دوره گذار را سپری می‌کند.

حتی بسیاری از نظریه پردازان اعتقاد دارند که به احتمال زیاد دوران افول واقعی آمریکا فرا رسیده است.

مخالفت‌ ها در درون آمریکا با سیستم حاکمیتی، اکنون به خاطر شیوع ویروس کرونا افزایش یافته است و این واکنش‌ها از آ‌نجا ناشی می‌شود که دولت حاکم، به ریاست ترامپ  عملکردی از خود نشان داده است که حتی هم حزبی‌ های او نیز از این روش ناخرسند هستند.

مدیریت بحران کرونا در آمریکا اکنون به یکی از عوامل اصلی انتقاد علیه دونالد ترامپ، تبدیل شده است چرا که سیستم بهداشتی درمانی این کشور به خاطر گسترش ویروس کرونا توانایی جوابگویی به این بحران را ندارد.

اخبار و گزارش‌هایی که از درون آمریکا منتشر می‌شود گویای آن است که وضعیت کرونایی آمریکا وخیم است و احتمال جان باختن هزاران نفر در این کشور بعید نیست.

هر چند اخبار و اطلاعات درستی از وضعیت بیماری کرونا در آمریکا منتشر نمی‌شود، اما همین مقدار از اخبار از بحرانی خبر می‌دهد که می‌تواند گویای شرایطی باشد که پس از «کرونا» باعث تحولاتی در آمریکا شود.
 
بیشتر بخوانید: 

هم اکنون موجی از مخالفت‌ها با سیاست تحریمی آمریکا علیه ایران، کوبا و ونزوئلا در این کشور آغاز شده که همین امر فشار‌های سیاسی را نسبت به تصمیمات ترامپ، افزایش داده است.

شخصیت‌ها و صاحبنظران زیادی در آمریکا به نقش آفرینی پرداخته و بر انتقادات خود افزوده‌اند، هر چند آنها بیشتر از آنکه نگران شرایط تحریمی ایران یا کوبا و ونزوئلا باشند، نگران فروپاشی اجتماعی و سیاسی این کشور هستند، اما با این وجود مخالفت‌های این طیف از شرایط موجود آمریکا غنیمت به نظر می‌آید.

آمریکا پتاسنیل استقلال ایالت‌های خود را دارد و در این زمینه چندین ایالت دراین کشور خواهان استقلال از دولت مرکزی هستند.

ایالت کالیفرنیا، فلوریدا و تگزاس و چندین ایالت دیگر پیشتاز استقلال از آمریکا هستند.

هر چند تاکنون به نتیجه نرسیده‌اند، اما اکنون شرایطی که در دوران ترامپ، بر آمریکا حاکم شده باعث گشته تا آن‌ها فعالیت‌های استقلال طلبانه خود را افزایش دهند.

کالیفرنیا یکی از ایالت‌های ثروتمند آمریکا است، این ایالت پرجمعیت‌ترین ایالت این کشور است و جدایی آن توازن قدرت را در این کشور تغییر خواهد داد.

در شرایطی که دنیا درگیر ویروس کرونا است و البته احتمال دست داشتن رژیم این کشور در شیوع این ویروس بسیار محتمل است، رئیس جنبش استقلال‌طلب ایالت کالیفرنیای آمریکا، با انتشار پیامی، مردم ایران را خطاب قرار داد و تاکید کرد که در صورت استقلال کالیفرنیا، این منطقه سیاست خارجی متفاوتی از آمریکا خواهد داشت.

«مارکوس روئیز اوانز»، رئیس جنبش استقلال‌طلب ایالت کالیفرنیای آمریکا در پیام خود تاکید دارد که نه به عنوان یک آمریکایی بلکه به عنوان یک کالیفرنیایی با مردم ایران صحبت می‌کند و خود را یک آمریکایی در معنای سنتی آن نمی‌داند.

اوانز، با تاکید بر اینکه کالیفرنیا دارای تاریخ مستقل و پربار خود است، همچنین تاکید کرده اگر کالیفرنیا به یک کشور مستقل تبدیل شود، جمهوری کالیفرنیا سیاست خارجی‌اش را خودش، مستقل از واشنگتن تنظیم خواهد کرد، چون کالیفرنیایی‌ها مردمی صلح دوست هستند و با سیاست‌های نظامی و امپریالیستی واشنگتن مخالفند.

مارکوس روئیز اوانز، در ادامه به تظاهرات ضد جنگ در کالیفرنیا اشاره کرده و این ایالت را همچنین میزبان بزرگترین جمعیت ایرانی‌های خارج از کشور معرفی می‌کند که بخش مهمی از فرهنگ و هویت کالیفرنیا هستند.

مسائلی مانند رژیم اسرائیل، جنگ سوریه، به رسمیت شناختن فلسطین، غنی‌سازی اورانیوم و توسعه انرژی هسته‌ای توسط ایران از جمله موضوعات مورد اشاره در پیام رئیس استقلال طلبان کالیفرنیا بود و با توجه به آنها، اوانز، افزود: ما کالیفرنیایی‌ها دیگر نمی‌خواهیم باسیاست‌های امپریالیستی شناخته شویم.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *