شرایط در تهران باید سختگیرانهتر باشد/ تغسیل مردگان کرونایی بر اساس پروتکل وزارت بهداشت
فرمانده مقابله با کرونا در کلانشهر تهران به سوالات اعضای شورای شهر درباره تمهیدات اندیشیده شده در مقابله با کرونا پاسخ داد.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه جامعه ، پس از استماع اظهارات علی رضا زالی، فرمانده مقابله با کرونا در کلانشهر تهران اعضای شورای شهر تهران به ارائه نقطه نظرات خود و طرح سوال پرداختند.
در ابتدا زهرا نژاد بهرام، عضو هیات رییسه شورای شهر تهران با بیان اینکه اگر وزیر بهداشت رئیس ستاد مبارزه با کروناست پس چرا دستگاههای اجرایی و نظارتی مصوبات ستاد را اجرا نمیکنند، گفت: مگر قرار نبود طرح فاصلهگذاری اجتماعی در پایتخت اجرا شود؟ ما به عنوان نمایندگان مردم مسئولیتهایی داریم، بنابراین دغدغههای شهروندان را مطرح میکنیم.
وی با بیان اینکه ستاد ملی کرونا از روز اول تصمیم گرفته و اعلام کرده بود شهروندان باید در خانه بمانند و خود را قرنطینه کنند، اضافه کرد:، اما از روز اول کاری سال جدید یعنی شنبه ادارات باز و عملا بسیاری از شهروندان که کارمند بودند مجبور شدند سر کار حاضر شوند.
عضو هیات رییسه شورای شهر تهران ادامه داد: میگوییم که مترو تعطیل شود، اما ناگهان میبینیم که ادارات از روز شنبه شروع به کار میکنند. پس هماهنگی کجاست؟ برای ایجاد فاصله گذاری اجتماعی که مصوبه ستاد ملی کرونا است باید تردد اتوبوسها کم شود، اما به دنبال تصمیمات یک شبه و خلق الساعه برخی مسئولان در بازگشایی بانکها و برخی ادارات با جمع کثیری از شهروندان مواجه میشویم.
تاکید بر تعطیلی ادارات به جای اصناف
در ادامه این جلسه علی اعطا، عضو هیات رییسه و سخنگوی شورای شهر تهران با بیان اینکه به جای تاکید بر تعطیلی اصناف بهتر بود بر تعطیلی ادارات تاکید کنیم، گفت: شاید اگر برخی از ادارات دولتی تعطیل میشدند هیچ اتفاقی نمیافتاد، اما وقتی اصناف تعطیل میشوند انواع و اقسام مشکلات اقتصادی به وجود میآید و دولت هم نمیتواند حمایت موثری انجام دهد.
وی اضافه کرد: این جای سوال است که چرا در مورد اصناف تا این اندازه سخت گیری میکنیم و پافشاری داریم تا ادارات باز بمانند.
سخنگوی شورای شهر تهران ادامه داد:. موضوع دیگر بحث سلسله مراتب در حوزه تصمیم گیری است، قرار بر این بود که تصمیمات ستاد استانی با ضمانت اجرایی نظارت دادستانی اجرا شود و این به این معنی است که تصمیمات لازم اجرا است.
اعطا تاکید کرد که، اما این موضوع در ستاد ملی کرونا نادیده گرفته میشود و یکی از این موارد مربوط به تعطیلی حمل و نقل عمومی است.
عضو هیات رییسه شورای شهر تهران با اشاره به فاصله گذاری هوشمند گفت: وقتی بحث فاصله گذاری اجتماعی مطرح شد از قرنطینه یک قدم عقب نشینی کردیم حالا سوال این است که آیا فاصله گذاری هوشمند هم یک قدم عقب نشینی نسبت به فاصله گذاری اجتماعی است.
در تهران قرنطینه و فاصله گذاری اجتماعی اجرایی نشد
الهام فخاری عضو کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تهران در ادامه با بیان اینکه هنوز با شرایط اضطراری درگیر هستیم و به هیچ وجه از شیب افزایش کرونا عبور نکردیم، گفت: از این رو باید شورای پایتخت از ظرفیت رسانهای، سیاسی و اجتماعی خود برلی پشتیبانی تصمیمهای تخصصی و فنی مدیریت ستاد بیشتر استفاده کند.
نایب رئیس کمیسیون اجتماعی شورای شهر تهران ادامه داد: ظرفیت کارشناسی ستاد مهم و ملاک است، اما دیده ایم متاسفانه آنچه در ستاد تصویب و اعلام میشود در سایر بخشهای کشور مورد تعدیل قرار میگیرد و اکنون به وضعیتی در تهران رسیدیم که نه قرنطینه و نه فاصله گزاری اجتماعی اجرایی نشده است.
فخاری خطاب به فرمانده ستاد عملیات مدیریت کرونا در کلانشهر تهران عنوان کرد: شما بیش از همه میدانید اساسا فاصله گزاری اجتماعی مطلق در تهران اتفاق نیفتاد. این موضوع تنها مطرح شد و تلاشهایی هم از سوی ستاد صورت گرفت، اما همکاری بین سازمانی نیاز داشت وناهماهنگیهایی رخ داد و کار را بسیار سختتر کرد.
او با بیان اینکه باید به ستاد کمک کرد که با مطرح کردن فاصله گزاری هوشمند و بیتوجهی به ضرورت فاصلهگذاری قطعی، فضا بدتر نشود، عنوان کرد: برای نمونه از ظرفیت نهادی شورا استفاده کنیم و مصوبهای داشته باشیم که اگر قرار است مترو بر اساس نظر کارشناسان متوقف شود، مصوب و انجام شود.
جیب شهرداری خالی است
حسن رسولی، نایب رییس کمیسیون بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران در ادامه با بیان این که انسجام وهماهنگی در ستاد ملی مبارزه با شیوع کرونا نیست، گفت: به نظر میرسد صدای غیر واحدی از مدیریت بحران به گوش میرسد، یک نفر عنوان کرد که از شنبه کار تمام است و به شرایط عادی برمیگردیم و دیگری هم گفت که از پس فردا خلوت سازی میکنیم، اما مردم اثرات هیچ کدام از این دو تصمیم را ندیدند.
وی با بیان این که شهرداری تهران از نظر مالی نفسهای آخر را میکشد، عنوان کرد: با توجه به کاهش شدید منابع درآمدی اگر توزیع بخشی مدنظر روحانی و وزیر بهداشت در منابع مالی ادامه داشته باشد با کمال تاسف باید اعلام کنم در روزهای آینده مجبور هستیم به دلیل این که جیبهایمان در شهرداری خالی است این خدمات را قطع کنیم و آن را ادامه ندهیم.
رسولی خطاب به زالی گفت: از شما تقاضا میکنم که هوای شهرداری را داشته باشید و در توزیع منابع حاکمیتی و فرابخشی به شهرداری هم توجه کنید.
محافظه کاری نکنید
محمد سالاری، رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران با بیان اینکه در شرایط بحرانی این روزها، کادر درمانی، نظام پزشکی و وزارت بهداشت بهترین عملکرد را داشته و جایگاه ویژهای را کسب کرده اند، گفت:، اما مسئولان وزارت بهداشت باید توجه داشته باشند که با محافظه کاری و ملاحظه کاری به این جایگاه لطمه وارد نکنند. متاسفانه این روزها مسئولان وزارت بهداشت دچار ملاحظه کاری شده اند و با مردم صریح صحبت نمیکنند، در شرایط فعلی مردم باید واقعیتها را بدانند حتی اگر به قیمت استعفا یا عزل شما (علی رضا زالی)، وزیر بهداشت با سخنگوی وزارت بهداشت باشد.
وی با تاکید بر این که نباید در این باره دچار محافظ کاری شد، عنوان کرد: آنچه را لازم است، بگویید و برای مردم تبیین کنید که اگر این روند ادامه پیدا کند، کشور دچار چه بحرانی خواهد شد.
عضو کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران با بیان اینکه محافظه کاریهای امروز قطعا در اذهان عمومی و تاریخ ثبت خواهد شد، تاکید کرد: ستاد ملی مقابله با کرونا و ستادهای استانی باید کمیتههایی را با حضور متخصصان و صاحبنظران تشکیل دهند و پیامدهای حاکی از کرونا را در ابعاد مختلف زندگی مردم بررسی و سناریوهای نحوه مواجهه با چالشها را احصا، ابلاغ و به مردم اطلاع رسانی کنند.
سالاری ادامه داد:، اما متاسفانه هم رییس جمهور، هم وزیر بهداشت و هم شما چندان صریح و واضح با مردم صحبت نمیکنید و اکنون مجموعهای از سوالات در اذهان عمومی وجود دارد که هیچکس به آنها پاسخ نمیدهد.
بهترین اقدام اجرای راهبرد قرنطینه سازی است
در ادامه جلسه مجددا علی رضا زالی، فرمانده مقابله با کرونا در کلانشهر تهران برای پاسخ گویی به سوالات اعضای شورای شهر تهران پشت تریبون آمد و گفت: نکته مهمی که باید به عنوان آسیب شناسی مطرح شود این است که معتقدم در شراط فعلی کشور استانداران باید شخصیت کاریزماتیکی از خودشان نشان بدهند و امکان وتوی مصوبات ستادهای استانی را نداشته باشند، در تهران تداخل دستگاههای استانی و کشوری باعث شد تا برخی از مصوبات اجرایی نشود و ما هم از این موضوع آگاه هستیم و معتقدیم که شرایط در تهران باید سختگیرانهتر باشد.
او با بیان اینکه صحبت از فاصله گذاری هوشمند در شهر تهران هنوز زود است، عنوان کرد: این طرح در حالی مطرح شده که هنوز فاصله گذاری اجتماعی در تهران محقق نشده است. در شهر تهران باید سختگیرانهتر عمل کنیم و از هرگونه شتاب زدگی پرهیز کنیم و نکاتی که جامعه پزشکی مطرح میکند بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
فرمانده مقابله با کرونا در کلانشهر تهران ادامه داد: کماکان اعتقادمان این است که راهبرد قرنطینه سازی راهبرد مثبتتر و موفقیت تری است تا اینکه جامعه را در معرض این ویروس قرار بدهیم. زیرا هزینهها در صورت قرارگیری جامعه در معرض ابتلا بالا میرود.
زالی درباره شست و شوی فوتیهای مبتلا به کرونا در بهشت زهرا گفت: در بهشت زهرا تهران نشستی داشتیم و تاکنون آنچیزی که باید برای تغسیل انجام گیرد همان پروتکلهای بهداشتی است و همه جوانب موضوع به درستی سنجیده شده است. همچنین در پادگانها و سربازخانهها ما پیشنهادمان این بود که دورههای آموزشی فعلا انجام نشود، اما در عین حال تیمهای بهداشتی ما در پادگانها حضور دارند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *