ویروس کرونا و شیوع اسلام هراسی در هند
به گزارش ، ایالت های مختلف هند اعلام کرده اند که تعداد زیادی از موارد ابتلا به ویروس کرونا در این مناطق، در واقع به کنفرانس اسلامی در دهلی نو مرتبط هستند.
با انتشار گسترده این اخبار در رسانه های هند، هشتگ های اسلام هراسی در میان کاربران هندی توییتر به شدت افزایش یافته است.
رعنا صفوی یک تاریخ دان هندی گفت: به جای قرنطینه کرونا، ما باید قرنطینه نفرت و دشمنی داشته باشیم.
این کنفرانس اسلامی از سوی سازمان "جماعت تبلیغی" در دهلی نو برگزار شد که تقریبا 100 سال قدمت دارد و به دنبال ترویج روش زندگی پیامبر اسلام است. مرکز معنوی این سازمان در بخش نظام الدین در جنوب دهلی نو واقع شده است.
هزاران نفر از سرتاسر هند و سایر کشورهای خارجی در این کنفرانس شرکت کردند. این کنفرانس در میان شیوع کرونا در هند برگزار شد و به گفته مقامات سازمان "جماعت تبلیغی" پس از اعلام قرنطینه سراسری در هند این کنفرانس لغو شد اما نبود وسایل حمل و نقل و همچنین لغو پروازها و قطارها در هند سبب شد تا تعداد زیادی از شرکت کنندگان در محل برگزاری کنفرانس باقی بمانند.
مقامات هندی همچنان در تلاشند تا تمام افرادی که در این کنفرانس شرکت کرده بودند را شناسایی کنند. این امر به اختلافات مذهبی در یک جامعه به شدت قطبی هند دامن زده است.
با انتشار اخبار در خصوص این کنفرانس هشتگ های "جهاد کرونایی"، "نادان های نظام الدین" و "کووید ۷۸۶" در توییتر پدیدار شد.
همچنین پیامک های اسلام هراسی در رسانه های اجتماعی هند منتشر شده اند. به عنوان مثال در یکی از این پیام ها، چین به عنوان تولید کننده کرونا معرفی می شود که مسلمانان به عنوان منتشر کننده آن نقش ایفا می کنند.
مقامات هندی معتقدند که این کنفرانس به گسترش ویروس کرونا در هند منجر شده است. شرکت کنندگان زیادی از کشورهای اندونزی، مالزی، بنگلادش و قرقیزستان در این کنفرانس شرکت کرده بودند.
شبکه های خبری هند که پیش از این به دلیل انتشار اخبار تفرقه افکنانه مورد انتقاد قرار گرفته بودند به سرعت تیترهایی مبنی بر "کشور را از جهاد کرونایی نجات دهید" یا "شخصیت بد نظام الدین کیست؟" را منتشر کردند.
حملات اسلام هراسی در میان شیوع ویروس کرونا موجب بروز خشم در مسلمانان هند نیز شده است، به خصوص اینکه تبلیغات اسلام هراسی در مدت کمی پس از حمله هندوها به مسلمانان در شمال شرق دهلی نو و کشته شدن بیش از ۵۰ نفر و همچنین تصویب اصلاحات قانون شهروندی هند منتشر می شود.
اصلاح قانون شهروندی هند در تاریخ ۲۰ آذر (۱۱ دسامبر) در این کشور به تصویب رسید. بر اساس این قانون پناهجویان کشورهای بنگلادش، افغانستان و پاکستان در هند که بدون اوراق معتبر پیش از سال ۲۰۱۵ میلادی وارد این کشور شدهاند میتوانند شهروندی این کشور را دریافت کنند اما این قانون شامل حال مسلمانان نمیشود. مسئولان هند در باره علت این اقدام گفتهاند که مسلمانان کشورهای همسایه تحت پیگرد نیستند.
اما گروه های منتقد به این اصلاحات معتقدند که هدف واقعی از قوانین جدید تحت فشار قرار دادن بیشتر مسلمانان و تبعیض علیه آنان برای راضی نگاه داشتن احزاب هندو می باشد.
گروه های حقوق بشر معتقدند که هدف اصلی از اجرایی ساختن طرح هایی مانند ثبت نام شهروندی، اصلاحات قانون شهروندی و آمار شهروندی در واقع به حاشیه کشاندن اقلیت های مسلمان هند و قرار دادن آنها در اردوگاه های بزرگ مهاجران در این کشور است.
این اصلاحات به اعتراض های گسترده مردمی و همچنین کشته شدن بیش از ۵۰ نفر منجر شده است. هزاران نفر از مردم هند از گروه ها و قومیت های مختلف خواهان لغو این اصلاحات شده اند.
عمر عبدالله سروزیر سابق جامو و کشمیر در چندین پیام توییتری تبلیغات اسلام هراسانه در هند را محکوم کرده است.
وی ضمن انتقاد از "بی مسولیتی برگزارکنندگان این کنفرانس" اعلام کرده است که اینگونه برنامه ها تنها از سوی مسلمانان در هند برگزار نشده است.
یوگی ادیتیانات سروزیر ایالت اوتار پرادش یک روز پس از آغاز قرنطینه در هند در یک مراسم بزرگ مذهبی هندو شرکت کرد. همچنین بیش از ۴۰ هزار نفر در ۲۰ روستا واقع در ایالت پنجاب پس از آنکه یک رهبر مذهبی سیک که به تازگی از ایتالیا بازگشته بود به ویروس کرونا مبتلا شد، در قرنطینه قرار گرفتند.
این رهبر مذهب سیک به توصیه پزشکان برای قرنطینه خود توجه نکرده و در مراسم مذهبی شرکت کرده بود. از سوی دیگر صدها هزار نفر در ایالت جنوبی کرالا همزمان با کنفرانس اسلامی در دهلی نو، در جشن برداشت محصول شرکت کردند. کرالا در میان ایالت های هند با بیشترین آمار مبتلایان به کرونا رو به رو است.
دولت دهلی نو در تاریخ ۱۳ ماه گذشته (مارس) اجتماع بیش از ۲۰۰ نفر را در این کشور ممنوع کرده بود. مشخص نیست چگونه این کنفرانس در دهلی نو برگزار شد.
پلیس اکنون علیه رهبر سازمان جماعت تبلیغی و شش شخصیت اسلامی دیگر در نظام الدین شکایت کرده است.
ایرنا