همکاری کشور‌های همسو برای مقابله با ویروس کرونا

9:00 - 11 فروردين 1399
کد خبر: ۶۰۸۸۳۲
همکاری کشورهای همسو برای از بین بردن ویروس کرونا می تواند از راهکارهای کنونی به شمار برود.

به گزارش گروه بین الملل ؛ کشور‌هایی در دنیا هست که شاید به چشم نیایند، اما درون خود قابلیت‌ها و ظرفیت‌هایی دارند که شاید پیشرفته‌ترین کشور‌ها از آن بی بهره باشند.

دنیای کنونی، دنیای رقابت شدید به مانند جنگ است، کشور‌هایی برخوردار و پیشرفته همواره سعی داشته اند تا از رشد دیگر کشور‌ها جلوگیری کنند و برای این هدف خود از هیچ اقدامی فرو گذار نبوده و نخواهند بود.

تهدیدات نظامی و تحریم‌های اقتصادی ابزاری است برای کشور‌های قدرتمند که در اردوگاه نظام سلطه قرار دارند و از سیاست‌های نظام سرمایه داری لیبرالی تبعیت می‌کنند.

هر کشوری که ساز مخالف ایدئولوژی لیبرال سرمایه داری را بنوازد، مغضوب این تفکر می‌شود.

در میان کشور‌های دنیا کم نیستند مردمانی که سعی کردند با نظام امپریالیستی مبارزه کنند و برای استقلال سیاسی خود دست به انقلاب بزنند، هر چند پس از انقلاب سیاسی تحت شدیدترین فشار‌های اقتصادی و تهدیدات نظامی قرار گرفتند، اما مقاومت کردند و توانستند به راه خود ادامه دهند.

ایران با انقلاب اسلامی خود توانست یک چالش جدی برای نظام سلطه باشد و در این راه با پیشرفت‌های علمی، اقتصادی، سیاسی و نظامی، آمریکا را که سردمدار نظام سلطه جهانی است، به عقب براند و حتی شکست‌های سنگینی را به این رژیم تحمیل کند.

پیش از انقلاب اسلامی در ایران نیز کشور‌های بودند که علیه امپریالیست آمریکا انقلاب کردند هر چند با گرایش کمونیستی باعث شدند تا انقلابشان با انحرافاتی روبرو شود، اما با این وجود توانستند خود را از پیکر نظام سلطه جدا سازند.

 

 

کوبا یکی از آن کشور‌هایی است که توانست علیه حکومت دست نشانده «باتیستا»، انقلاب خود را به ریاست فیدل کاسترو، و چه گوارا، به پیروزی برساند و دست آمریکا را از این کشور کوتاه کند.

اکنون بحث بر این اساس نیست که کوبا تا چه اندازه توانسته راه انقلاب خود را ادامه دهد و همچنان یک کشور انقلابی باقی بماند، این کشور در زمان ریاست فیدل کاسترو، که در آذر ماه سال ۱۳۹۵ درگذشت، تاسال ۲۰۰۸ میلادی عهده داری هدایت انقلاب کوبا بود.

کاسترو از سال ۱۹۵۹ تا ۱۹۷۶ میلادی نخست وزیر و سپس از سال ۱۹۷۶ تا ۲۰۰۸ رئیس جمهور کوبا شد و پس از آن از ریاست این کشور کناره گیری کرد.

کوبا در زمان ریاست فیدل کاسترو توانست در زمینه پزشکی پیشرفت‌های بسیار بزرگی را به دست آورد، پیشرفت‌هایی که شاید حتی کشور‌های قدرتمند دنیا نیز نتوانسته بودند به آن دست یابند.

سیستم درمانی و پزشکی کوبا بسیار قوی و کار آمد است، این کشور در زمینه تحقیق و ساخت دارو‌های ویژه بیماری‌های خاص همچون سرطان و حتی ایدز پیشرو بوده و توانسته در این زمینه دارو‌های مهمی را تولید کند.

کوبا همچنین در زمینه علم ژنتیک و بیوتکنولوژی به پیشرفت‌های خوبی دست یافته در مرکز بیوتکنولوژی خود تحقیقات گسترده‌ای انجام داده که دنیا از آن آگاه است.

سال‌ها پیش همکاری نزدیکی میان دانشمندان کوبایی و ایرانی در زمینه سرم سازی انجام شد.

کوبا یکی از کشور‌هایی بود که پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران روابط بسیار نزدیکی با جمهوری اسلامی برقرار کرد، اشتراکات سیاسی میان دو کشور در زمینه مقابله با آمریکا باعث شده بود که روابط دوستانه باشد.

ایران کمک‌های زیادی به کوبا کرده است، چرا که پس از فروپاشی شوروی، کوبا حامی اصلی خود را از دست داد.

اکنون که شرایط دنیا با ویروس کرونا بحرانی شده است، کوبا می‌تواند در زمینه مبارزه با این ویروس به کشور‌های دوست کمک کند و این کشور ظرفیت آن را دارد تا در این زمینه با پزشکان و دانشمندان کشورمان برای ساخت و تولید داروی کرونا همکاری نزدیکی داشته باشد.

کوبا با وجودی که اکنون نزدیک به ۲۰۰ کشور جهان درگیر ویروس کروناه شده اند، از کمترین آمار مبتلا به این ویروس برخوردار است.

کوبایی‌ها توانسته اند دارو‌هایی برای مبارزه با بیماری کرونا تولید کنند و حتی ایتالیایی‌ها از کوبا برای کمک درخواست داده‌اند.

در کنار تحقیق و بررسی پزشکان و دانشمندان کشورمان برای تولید داروی ضد کرونا، که با پیشرفت‌های زیادی نیز همراه بوده است، می‌توان از تجربیات مرکز بیولوژیک کوبا نیز بهره برد و از آن‌ها در این زمینه کمک خواست.

با توجه به روابط نزدیک ایران و کوبا قطعاً این کشور برای اعزام پزشکان متخصص خود به ایران دریغ نخواهد کرد و متخصصین دو کشور می‌توانند با تبادل اطلاعات و دستاورد‌های خود زودتر از دیگران به نتیجه برسند.

اکنون زمانی است که کشور‌های همسو باید در زمینه مبارزه با ویروس کرونا همکاری نزدیکتری داشته باشند.

نتیجه این همکاری‌ها قطعاً مثبت خواهد بود و خواهد توانست جلوی پیشرفت ویروس کرونا را بگیرد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *