چگونه در اتوبوس و تاکسیهای داخل شهری مبتلا به کرونا نشویم
رعایت نکات بهداشتی در استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی همچون تاکسیها و اتوبوسها در ایام شیوع کرونا از اهمیت بسیاری برخوردار است.
خبرگزاری میزان -
به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، شیوع کرونا در کشور مدل زندگی افراد را در کشور عوض کرده است و در نتیجه بهتر است اگر برای گذراندن شیفت کاری خود در ایام تعطیلات مجبور به بیرون رفتن هستیم، به یک سری نکات ضروری توجه کنیم. این مساله در استفاده از وسایل حمل و نقل شهری خود را بیشتر نشان میدهد و رانندگان اتوبوسها و وسایل حمل و نقل شهری در کنار مسافران باید به هشدارهای داده شده توجه کنند.
نکاتی پیشگیرانه کرونا در تاکسی و اتوبوسهای داخل شهری
نکاتی که در تاکسی و اتوبوسهای داخل شهری باید رعایت گردد.
تا حد امکان از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده نکنید.
در صورت داشتن تب و سرفه مطلقا از وسائط حمل و نقل عمومی استفاده نکنید.
در ساعتهای پر تردد از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده نکنید.
تا حد امکان از دستکش لاتکس استفاده کنید.
هرگز صورت خود و بخصوص چشمها و بینی را لمس نکنید.
فاصله یک متری خود را با شهروندان دیگر حتما رعایت نمایید.
از تماس دست خود با سطوح پرتماس خودداری نمایید.
در صورت عطسه و سرفه از ماسک و دستمال کاغذی استفاده نمایید.
تا حد امکان از ماسک استفاده کنید.
فاصله یک متری خود را با شهروندان دیگر حتما رعایت نمایید.
از تماس دست خود با سطوح پرتماس خودداری نمایید.
در صورت عطسه و سرفه از ماسک و دستمال کاغذی استفاده نمایید.
تا حد امکان از ماسک استفاده کنید.
نکاتی که رانندگان و مسافران پایانه مسافربری برای پیشگیری از کرونا باید رعایت کنند
از دست دادن و روبوسی کردن با یکدیگر و مسافرین خودداری شود.
ﺷﺴﺘﻦ ﻣﺮﺗﺐ دﺳتﻫﺎ ﺑﺎ آب و ﺻﺎﺑﻮن (ﻃﺒﻖ دﺳﺘﻮراﻟﻌﻤﻞ) و ﯾﺎ اﺳﺘﻔﺎده از ﻣﻮاد ﺿﺪﻋﻔﻮﻧﯽﮐﻨﻨﺪه ﺑﺮ ﭘﺎﯾﻪ اﻟﮑﻞ، ﻗﺒﻞ از دﺳﺖ زدن ﺑﻪ دﻫﺎن، ﺑﯿﻨﯽ و ﭼﺸﻢ و ﺑﻌﺪ از دﺳﺖ زدن ﺑﻪ ﺳﻄﻮح و اﺷﯿﺎء و ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﺑﻌﺪ از دﺳﺘﺸﻮﯾﯽ و ﻗﺒﻞ از دﺳﺖ زدن ﺑﻪ ﻏﺬا ﺿﺮوری ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ.
از ﺧﻮردن ﻏﺬا در ﻣﺤﯿﻂهای ﻋﻤﻮﻣﯽ ﭘﺎﯾﺎﻧﻪ از ﺟﻤﻠﻪ ﺳﺎﻟﻦ ﺗﻬﯿﻪ ﺑﻠﯿﻂ، ﺗﺮاﻧﺰﯾﺖ و ﻧﻈﺎﯾﺮ آن و ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﺧﻮردن ﻏﺬاﻫﺎی آﻣﺎده ﺗﺎ ﺣﺪ اﻣﮑﺎن اﺟﺘﻨﺎب ﮐﺮده و از ﻣﻮاد ﻏﺬاﯾﯽ ﺑﻪ ﺻﻮرت ﮐﺎﻣﻼ ﭘﺨﺘﻪ اﺳﺘﻔﺎده ﮐﻨﯿﺪ.
در ﺻﻮرت ﻣﺸﺎﻫﺪه ﻋﻼﯾﻢ ﺳﺮﻣﺎﺧﻮردﮔﯽ اﺳﺘﺮاﺣﺖ ﮐﺮده و از ﻣﺎﺳﮏ ﺑﺎ ﻧﺤﻮه ﺻﺤﯿﺢ اﺳﺘﻔﺎده ﮐﻨﯿﺪ و در ﺻﻮرت ﺷﺪﯾﺪ ﺷﺪن ﻋﻼﯾﻢ ﺑﻪ ﻣﺮاﮐﺰ درﻣﺎﻧﯽ ﻣﺮاﺟﻌﻪ ﺷﻮد.
اﻓﺮاد ﺑﯿﻤﺎر، ﺗﺎ زﻣﺎن رﺳﯿﺪن آﻣﺒﻮﻻﻧﺲ ﯾﺎ اﻧﺘﻘﺎل ﺑﻪ ﻣﺮاﮐﺰ درﻣﺎﻧﯽ، ﺣﺘﯽ اﻻﻣﮑﺎن در ﯾﮏ ﻣﮑﺎن ﺟﺪا از ﺳﺎﯾﺮﯾﻦ ﻧﮕﻪ داﺷﺘﻪ ﺷﻮﻧﺪ.
ﻧﯿﺮوﻫﺎی ﺧﺪﻣﺎﺗﯽ در ﻫﻨﮕﺎم ﻧﻈﺎﻓﺖ ﺑﺎﯾﺪ از ﻟﺒﺎس ﺣﻔﺎﻇﺘﯽ، ﻣﺎﺳﮏ، ﭼﮑﻤﻪ و دﺳﺘﮑﺶ اﺳﺘﻔﺎده ﻧﻤﺎﯾﻨﺪ.
ﻧﺎخنها ﺑﻪ ﻃﻮر ﻣﺮﺗﺐ ﮐﻮﺗﺎه ﻧﮕﻪ داﺷﺘﻪ ﺷﻮد.
ﺑﺮای ﺛﺒﺖ ﺣﻀﻮر و ﻏﯿﺎب ﺗﺮﺟﯿﺤا از ﺳﯿﺴﺘﻢ ﺗﺸﺨﯿﺺ ﭼﻬﺮه اﺳﺘﻔﺎده ﺷﻮد.
ﺑﺮای ﺗﻤﺎس ﺑﺎ دﮐمهﻫﺎی آﺳﺎﻧﺴﻮر، ﻟﺐ ﺗﺎپ، ﺗﺒﻠﺖ، ﺻﻔﺤﻪ ﮐﻠﯿﺪ ﮐﺎﻣﭙﯿﻮﺗﺮ، ﮔﻮﺷﯽ ﺗﻠﻔﻦ، ﻣﻮﺑﺎﯾﻞ و دﺳﺘﮕﯿﺮه در و ﻧﻈﺎﯾﺮ آن از دﺳﺘﮑﺶ و ﯾﺎ از دﺳﺘﻤﺎل ﮐﺎﻏﺬی اﺳﺘﻔﺎده ﺷﻮد.
اﺳﺘﻔﺎده از دﺳﺘﻤﺎل ﮐﺎﻏﺬی ﻫﻨﮕﺎم ﻋﻄﺴﻪ ﯾﺎ ﺳﺮﻓﻪ ﮐﺮدن (در ﺻﻮرﺗﯽﮐﻪ دﺳﺘﻤﺎل وﺟﻮد ﻧﺪاﺷﺖ از ﻗﺴﻤﺖ داﺧﻠﯽ آرﻧﺞ ﻣﻮﻗﻊ ﺳﺮﻓﻪ و ﻋﻄﺴﻪ اﺳﺘﻔﺎده ﮐﻨﯿﺪ) ﺿﺮوری ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ.
از دﺳﺘﻤﺎل ﻣﺸﺘﺮک ﺑﺮای ﺗﻤﯿﺰ ﮐﺮدن ﻣﯿﺰ و ﺻﻨﺪﻟﯽ و ﺳﺎﯾﺮ وﺳﺎﯾﻞ ﻧﻈﺎﻓﺖ ﺷﺨﺼﯽ اﺳﺘﻔﺎده ﻧﻤﺎﯾﻨد.
اﺳﺘﻔﺎده از ﻟﺒﺎس ﮐﺎر ﺷﺨﺼﯽ ﺑﺮای ﺷﺎﻏﻠﯿﻦ ﻣﻠﺒﺲ ﺑﻪ ﻟﺒﺎس ﮐﺎر ﺑﻪ وﯾﮋه در اﻧﺒﺎر داری و ﺣﻤﻞ و ﻧﻘﻞ ﮐﺎﻻ ﻣﻮردﺗﻮﺟﻪ ﻗﺮار ﮔﯿﺮد.
ﺷﺎﻏﻠﯿﻨﯽ ﮐﻪ ﻣﺴﺌﻮل ﺟﺎﺑﺠﺎﯾﯽ ﻣﺴﺎﻓﺮان ﺳﺎﻟﻤﻨﺪ و ﯾﺎ ﻣﻌﻠﻮل و ﻧﯿﺎزﻣﻨﺪ میﺑﺎﺷﻨﺪ اﺳﺘﻔﺎده از ﻣﺎﺳﮏ و دﺳﺘﮑﺶ ﻧﺒﺎﯾﺴﺘﯽ ﻓﺮاﻣﻮش ﺷﻮد.
ﺷﺎﻏﻠﯿﻨﯽ ﮐﻪ در ﺟﺎﺑﺠﺎﯾﯽ ﻣﺴﺎﻓﺮ و ﺑﺎر دﺧﺎﻟﺖ دارﻧﺪ از ﮔﺮﻓﺘﻦ ﻫﺮﮔﻮﻧﻪ وﺟﻪ و ﯾﺎ ﮐﺎﻻ ﺑﻪ دﻟﯿﻞ اﺣﺘﻤﺎل آﻟﻮده ﺑﻮدن ﺑﻪ وﯾﺮوس ﮐﺮوﻧﺎ ﺧﻮدداری ﻧﻤﺎﯾﻨﺪ.
ﮐﻠﯿﻪ ﺷﺎﻏﻠﯿﻨﯽ ﮐﻪ از وﺳﺎﯾﻞ ﺟﺎﺑﺠﺎﯾﯽ و اﻧﺘﻘﺎل ﻣﺴﺎﻓﺮ و ﯾﺎ ﺑﺎر اﺳﺘﻔﺎده ﻣﯽﮐﻨﻨﺪ ارز ﺗﻤﺎس ﻣﺴﺘﻘﯿﻢ دﺳﺖ ﺑﺎ ﺑﺎر، ﻣﺴﺎﻓﺮ و ﯾﺎ وﺳﯿﻠﻪ ﺣﻤﻞ ﺟﺎﺑﺠﺎﯾﯽ ﺧﻮدداری ﻧﻤﺎﯾﻨﺪ.
ﮐﻠﯿﻪ ﺷﺎﻏﻠﯿﻦ ﻫﺮ ﻗﺴﻤﺖ ﻓﻘﻂ در ﻗﺴﻤﺖﻫﺎی ﺧﻮد ﻣﺸﻐﻮل اﻧﺠﺎم وﻇﯿﻔﻪ ﺑﻮده و از ﺗﺮدد ﺑﯽ ﻣﻮرد در زﻣﺎن ﮐﺎری ﺧﻮدداری ﻧﻤﺎﯾﻨﺪ.
از دست دادن و روبوسی کردن با یکدیگر و مسافرین خودداری شود.
ﺷﺴﺘﻦ ﻣﺮﺗﺐ دﺳتﻫﺎ ﺑﺎ آب و ﺻﺎﺑﻮن (ﻃﺒﻖ دﺳﺘﻮراﻟﻌﻤﻞ) و ﯾﺎ اﺳﺘﻔﺎده از ﻣﻮاد ﺿﺪﻋﻔﻮﻧﯽﮐﻨﻨﺪه ﺑﺮ ﭘﺎﯾﻪ اﻟﮑﻞ، ﻗﺒﻞ از دﺳﺖ زدن ﺑﻪ دﻫﺎن، ﺑﯿﻨﯽ و ﭼﺸﻢ و ﺑﻌﺪ از دﺳﺖ زدن ﺑﻪ ﺳﻄﻮح و اﺷﯿﺎء و ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﺑﻌﺪ از دﺳﺘﺸﻮﯾﯽ و ﻗﺒﻞ از دﺳﺖ زدن ﺑﻪ ﻏﺬا ﺿﺮوری ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ.
از ﺧﻮردن ﻏﺬا در ﻣﺤﯿﻂهای ﻋﻤﻮﻣﯽ ﭘﺎﯾﺎﻧﻪ از ﺟﻤﻠﻪ ﺳﺎﻟﻦ ﺗﻬﯿﻪ ﺑﻠﯿﻂ، ﺗﺮاﻧﺰﯾﺖ و ﻧﻈﺎﯾﺮ آن و ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﺧﻮردن ﻏﺬاﻫﺎی آﻣﺎده ﺗﺎ ﺣﺪ اﻣﮑﺎن اﺟﺘﻨﺎب ﮐﺮده و از ﻣﻮاد ﻏﺬاﯾﯽ ﺑﻪ ﺻﻮرت ﮐﺎﻣﻼ ﭘﺨﺘﻪ اﺳﺘﻔﺎده ﮐﻨﯿﺪ.
در ﺻﻮرت ﻣﺸﺎﻫﺪه ﻋﻼﯾﻢ ﺳﺮﻣﺎﺧﻮردﮔﯽ اﺳﺘﺮاﺣﺖ ﮐﺮده و از ﻣﺎﺳﮏ ﺑﺎ ﻧﺤﻮه ﺻﺤﯿﺢ اﺳﺘﻔﺎده ﮐﻨﯿﺪ و در ﺻﻮرت ﺷﺪﯾﺪ ﺷﺪن ﻋﻼﯾﻢ ﺑﻪ ﻣﺮاﮐﺰ درﻣﺎﻧﯽ ﻣﺮاﺟﻌﻪ ﺷﻮد.
اﻓﺮاد ﺑﯿﻤﺎر، ﺗﺎ زﻣﺎن رﺳﯿﺪن آﻣﺒﻮﻻﻧﺲ ﯾﺎ اﻧﺘﻘﺎل ﺑﻪ ﻣﺮاﮐﺰ درﻣﺎﻧﯽ، ﺣﺘﯽ اﻻﻣﮑﺎن در ﯾﮏ ﻣﮑﺎن ﺟﺪا از ﺳﺎﯾﺮﯾﻦ ﻧﮕﻪ داﺷﺘﻪ ﺷﻮﻧﺪ.
ﻧﯿﺮوﻫﺎی ﺧﺪﻣﺎﺗﯽ در ﻫﻨﮕﺎم ﻧﻈﺎﻓﺖ ﺑﺎﯾﺪ از ﻟﺒﺎس ﺣﻔﺎﻇﺘﯽ، ﻣﺎﺳﮏ، ﭼﮑﻤﻪ و دﺳﺘﮑﺶ اﺳﺘﻔﺎده ﻧﻤﺎﯾﻨﺪ.
ﻧﺎخنها ﺑﻪ ﻃﻮر ﻣﺮﺗﺐ ﮐﻮﺗﺎه ﻧﮕﻪ داﺷﺘﻪ ﺷﻮد.
ﺑﺮای ﺛﺒﺖ ﺣﻀﻮر و ﻏﯿﺎب ﺗﺮﺟﯿﺤا از ﺳﯿﺴﺘﻢ ﺗﺸﺨﯿﺺ ﭼﻬﺮه اﺳﺘﻔﺎده ﺷﻮد.
ﺑﺮای ﺗﻤﺎس ﺑﺎ دﮐمهﻫﺎی آﺳﺎﻧﺴﻮر، ﻟﺐ ﺗﺎپ، ﺗﺒﻠﺖ، ﺻﻔﺤﻪ ﮐﻠﯿﺪ ﮐﺎﻣﭙﯿﻮﺗﺮ، ﮔﻮﺷﯽ ﺗﻠﻔﻦ، ﻣﻮﺑﺎﯾﻞ و دﺳﺘﮕﯿﺮه در و ﻧﻈﺎﯾﺮ آن از دﺳﺘﮑﺶ و ﯾﺎ از دﺳﺘﻤﺎل ﮐﺎﻏﺬی اﺳﺘﻔﺎده ﺷﻮد.
اﺳﺘﻔﺎده از دﺳﺘﻤﺎل ﮐﺎﻏﺬی ﻫﻨﮕﺎم ﻋﻄﺴﻪ ﯾﺎ ﺳﺮﻓﻪ ﮐﺮدن (در ﺻﻮرﺗﯽﮐﻪ دﺳﺘﻤﺎل وﺟﻮد ﻧﺪاﺷﺖ از ﻗﺴﻤﺖ داﺧﻠﯽ آرﻧﺞ ﻣﻮﻗﻊ ﺳﺮﻓﻪ و ﻋﻄﺴﻪ اﺳﺘﻔﺎده ﮐﻨﯿﺪ) ﺿﺮوری ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ.
از دﺳﺘﻤﺎل ﻣﺸﺘﺮک ﺑﺮای ﺗﻤﯿﺰ ﮐﺮدن ﻣﯿﺰ و ﺻﻨﺪﻟﯽ و ﺳﺎﯾﺮ وﺳﺎﯾﻞ ﻧﻈﺎﻓﺖ ﺷﺨﺼﯽ اﺳﺘﻔﺎده ﻧﻤﺎﯾﻨد.
اﺳﺘﻔﺎده از ﻟﺒﺎس ﮐﺎر ﺷﺨﺼﯽ ﺑﺮای ﺷﺎﻏﻠﯿﻦ ﻣﻠﺒﺲ ﺑﻪ ﻟﺒﺎس ﮐﺎر ﺑﻪ وﯾﮋه در اﻧﺒﺎر داری و ﺣﻤﻞ و ﻧﻘﻞ ﮐﺎﻻ ﻣﻮردﺗﻮﺟﻪ ﻗﺮار ﮔﯿﺮد.
ﺷﺎﻏﻠﯿﻨﯽ ﮐﻪ ﻣﺴﺌﻮل ﺟﺎﺑﺠﺎﯾﯽ ﻣﺴﺎﻓﺮان ﺳﺎﻟﻤﻨﺪ و ﯾﺎ ﻣﻌﻠﻮل و ﻧﯿﺎزﻣﻨﺪ میﺑﺎﺷﻨﺪ اﺳﺘﻔﺎده از ﻣﺎﺳﮏ و دﺳﺘﮑﺶ ﻧﺒﺎﯾﺴﺘﯽ ﻓﺮاﻣﻮش ﺷﻮد.
ﺷﺎﻏﻠﯿﻨﯽ ﮐﻪ در ﺟﺎﺑﺠﺎﯾﯽ ﻣﺴﺎﻓﺮ و ﺑﺎر دﺧﺎﻟﺖ دارﻧﺪ از ﮔﺮﻓﺘﻦ ﻫﺮﮔﻮﻧﻪ وﺟﻪ و ﯾﺎ ﮐﺎﻻ ﺑﻪ دﻟﯿﻞ اﺣﺘﻤﺎل آﻟﻮده ﺑﻮدن ﺑﻪ وﯾﺮوس ﮐﺮوﻧﺎ ﺧﻮدداری ﻧﻤﺎﯾﻨﺪ.
ﮐﻠﯿﻪ ﺷﺎﻏﻠﯿﻨﯽ ﮐﻪ از وﺳﺎﯾﻞ ﺟﺎﺑﺠﺎﯾﯽ و اﻧﺘﻘﺎل ﻣﺴﺎﻓﺮ و ﯾﺎ ﺑﺎر اﺳﺘﻔﺎده ﻣﯽﮐﻨﻨﺪ ارز ﺗﻤﺎس ﻣﺴﺘﻘﯿﻢ دﺳﺖ ﺑﺎ ﺑﺎر، ﻣﺴﺎﻓﺮ و ﯾﺎ وﺳﯿﻠﻪ ﺣﻤﻞ ﺟﺎﺑﺠﺎﯾﯽ ﺧﻮدداری ﻧﻤﺎﯾﻨﺪ.
ﮐﻠﯿﻪ ﺷﺎﻏﻠﯿﻦ ﻫﺮ ﻗﺴﻤﺖ ﻓﻘﻂ در ﻗﺴﻤﺖﻫﺎی ﺧﻮد ﻣﺸﻐﻮل اﻧﺠﺎم وﻇﯿﻔﻪ ﺑﻮده و از ﺗﺮدد ﺑﯽ ﻣﻮرد در زﻣﺎن ﮐﺎری ﺧﻮدداری ﻧﻤﺎﯾﻨﺪ.
توصیههای بهداشتی برای مسافران و مراجعه کنندگان:
ﺷﺴﺘﻦ ﻣﺮﺗﺐ دﺳتﻫﺎ ﺑﺎ آب و ﺻﺎﺑﻮن (ﻃﺒﻖ دﺳﺘﻮراﻟﻌﻤﻞ) و ﯾﺎ اﺳﺘﻔﺎده از ﻣﻮاد ﺿﺪﻋﻔﻮﻧﯽﮐﻨﻨﺪه ﺑﺮ ﭘﺎﯾﻪ اﻟﮑﻞ، ﻗﺒﻞ از دﺳﺖ زدن ﺑﻪ دﻫﺎن، ﺑﯿﻨﯽ و ﭼﺸﻢ و ﺑﻌﺪ از دﺳﺖ زدن ﺑﻪ ﺳﻄﻮح و اﺷﯿﺎء و ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﺑﻌﺪ از دﺳﺘﺸﻮﯾﯽ و ﻗﺒﻞ از دﺳﺖ زدن ﺑﻪ ﻏﺬا ﺿﺮوری ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ.
از ﺧﻮردن ﻏﺬا در ﻣﺤﯿﻂهای ﻋﻤﻮﻣﯽ ﭘﺎﯾﺎﻧﻪ از ﺟﻤﻠﻪ ﺳﺎﻟﻦ ﺗﻬﯿﻪ ﺑﻠﯿﻂ، ﺗﺮاﻧﺰﯾﺖ و ﻧﻈﺎﯾﺮ آن و ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﺧﻮردن ﻏﺬاﻫﺎی آﻣﺎده ﺗﺎ ﺣﺪ اﻣﮑﺎن اﺟﺘﻨﺎب ﮐﺮده و از ﻣﻮاد ﻏﺬاﯾﯽ ﺑﻪ ﺻﻮرت ﮐﺎﻣﻼ ﭘﺨﺘﻪ اﺳﺘﻔﺎده ﮐﻨﯿﺪ.
در ﺻﻮرت ﻣﺸﺎﻫﺪه ﻋﻼﯾﻢ ﺳﺮﻣﺎﺧﻮردﮔﯽ اﺳﺘﺮاﺣﺖ ﮐﺮده و از ﻣﺎﺳﮏ ﺑﺎ ﻧﺤﻮه ﺻﺤﯿﺢ اﺳﺘﻔﺎده ﮐﻨﯿﺪ و در ﺻﻮرت ﺷﺪﯾﺪ ﺷﺪن ﻋﻼﯾﻢ ﺑﻪ ﻣﺮاﮐﺰ درﻣﺎﻧﯽ ﻣﺮاﺟﻌﻪ ﺷﻮد.
اﻓﺮاد ﺑﯿﻤﺎر، ﺗﺎ زﻣﺎن رﺳﯿﺪن آﻣﺒﻮﻻﻧﺲ ﯾﺎ اﻧﺘﻘﺎل ﺑﻪ ﻣﺮاﮐﺰ درﻣﺎﻧﯽ، ﺣﺘﯽ اﻻﻣﮑﺎن در ﯾﮏ ﻣﮑﺎن ﺟﺪا از ﺳﺎﯾﺮﯾﻦ ﻧﮕﻪ داﺷﺘﻪ ﺷﻮﻧﺪ.
ﻧﺎﺧﻦﻫﺎ ﺑﻪ ﻃﻮر ﻣﺮﺗﺐ ﮐﻮﺗﺎه ﻧﮕﻪ داﺷﺘﻪ ﺷﻮد.
ﺑﺮای ﺗﻤﺎس ﺑﺎ دﮐمهﻫﺎی آﺳﺎﻧﺴﻮر، ﻟﺐ ﺗﺎپ، ﺗﺒﻠﺖ، ﺻﻔﺤﻪ ﮐﻠﯿﺪ ﮐﺎﻣﭙﯿﻮﺗﺮ، ﮔﻮﺷﯽ ﺗﻠﻔﻦ، ﻣﻮﺑﺎﯾﻞ و دﺳﺘﮕﯿﺮه در و ﻧﻈﺎﯾﺮ آن از دﺳﺘﮑﺶ و ﯾﺎ از دﺳﺘﻤﺎل ﮐﺎﻏﺬی اﺳﺘﻔﺎده ﺷﻮد.
اﺳﺘﻔﺎده از دﺳﺘﻤﺎل ﮐﺎﻏﺬی ﻫﻨﮕﺎم ﻋﻄﺴﻪ ﯾﺎ ﺳﺮﻓﻪ ﮐﺮدن (در ﺻﻮرﺗﯽﮐﻪ دﺳﺘﻤﺎل وﺟﻮد ﻧﺪاﺷﺖ از ﻗﺴﻤﺖ داﺧﻠﯽ آرﻧﺞ ﻣﻮﻗﻊ ﺳﺮﻓﻪ و ﻋﻄﺴﻪ اﺳﺘﻔﺎده ﮐﻨﯿﺪ) ﺿﺮوری ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ.
از دﺳﺘﻤﺎل ﻣﺸﺘﺮک ﺑﺮای ﺗﻤﯿﺰ ﮐﺮدن ﻣﯿﺰ و ﺻﻨﺪﻟﯽ و ﺳﺎﯾﺮ وﺳﺎﯾﻞ ﻧﻈﺎﻓﺖ ﺷﺨﺼﯽ اﺳﺘﻔﺎده ﻧﻤﺎﯾﻨد.
ﻣﺴﺎﻓﺮان ﺟﻬﺖ ﺟﺎﺑﺠﺎﯾﯽ ﮐﯿﻒ، ﺳﺎک ﻫﻤﺮاه ﺗﺎ ﺣﺪ اﻣﮑﺎن از ﻧﯿﺮوﻫﺎی ﺧﺪﻣﺎﺗﯽ اﺳﺘﻔﺎده کنند.
ﻣﺴﺎﻓﺮان از دﺳﺖ زدن ﻏﯿﺮ ﺿﺮوری ﺑﻪ ﺳﻄﻮح و اﺷﯿﺎ در ﺗﺮﻣﯿﻨﺎل و ﭘﺎﯾﺎﻧﻪ ﺧﻮدداری ﻧﻤﺎﯾﺪ.
ﻣﺴﺎﻓﺮان ورودی ﺑﻪ ﻣﺤﺾ ورود در ﺻﻮرت داﺷﺘﻦ ﻋﻼﯾﻢ ﺑﯿﻤﺎری ﻋﻔﻮﻧﯽ و ﯾﺎ ﺳﺎﺑﻘﻪ ﺑﻪ ﭘﺎﯾﮕﺎه ﺑﻬﺪاﺷﺘﯽ ﻣﺮزی اﻃﻼع رﺳﺎﻧﯽ ﻧﻤﺎﯾﻨﺪ.
راﻧﻨﺪﮔﺎن ﻣﺎﺷﯿﻦﻫﺎی ﻣﺴﺎﻓﺮﺑﺮی و ﺑﺎرﺑﺮی از ﺗﺮدد و رﻓﺖو آﻣﺪ ﻏﯿﺮ ﺿﺮوری در داﺧﻞ ﭘﺎﯾﺎﻧﻪ ﺧﻮد داری ﻧﻤﺎﯾﻨﺪ.
راﻧﻨﺪﮔﺎن از ﺗﺒﺎدل ﭘﻮل ﺟﻬﺖ ﻣﺒﺎدﻻت ﺗﺎ ﺣﺪ اﻣﮑﺎن ﺧﻮدداری ﻧﻤﻮده و از ﺳﯿﺴﺘﻢ ﻣﺠﺎزی و اﻟﮑﺘﺮوﻧﯿﮑﯽ ﺑﻬﺮهﻣﻨﺪ ﺷﻮﻧﺪ.
ﻣﺮاﺟﻌﻪ ﮐﻨﻨﺪﮔﺎن ﻧﯿﺰ ﺿﻤﻦ رﻋﺎﯾﺖ ﻓﺎﺻﻠﻪ ﺑﺎ اﻓﺮاد دﯾﮕﺮ، از دﺳﺘﮑﺶ و ﻣﺎﺳﮏ ﻧﯿﺰ در ﻃﻮل زﻣﺎن ﺣﻀﻮر در ﭘﺎﯾﺎﻧﻪ اﺳﺘﻔﺎده ﻧﻤﺎﯾﻨﺪ.
ﻣﺮاﺟﻌﻪ ﮐﻨﻨﺪﮔﺎﻧﯽ ﮐﻪ ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر اﺳﺘﻘﺒﺎل ﺑﺴﺘﮕﺎن در ﭘﺎﯾﺎﻧﻪ ﺣﻀﻮر ﭘﯿﺪا ﮐﺮدﻧﺪ از دﺳﺖ دادن و روﺑﻮﺳﯽ ﮐﺮدن ﺧﻮد داری ﻧﻤﺎﯾﻨﺪ؛ و در ﻫﻨﮕﺎم ﺻﺤﺒﺖ ﮐﺮدن ﻓﺎﺻﻠﻪ ﺣﺪاﻗﻞ ﯾﮏ ﻣﺘﺮ رﻋﺎﯾﺖ ﮐﻨﻨﺪ.
ﻣﺮاﺟﻌﻪ ﮐﻨﻨﺪﮔﺎن از ﺗﺮدد ﺑﯽ ﻣﻮرد و ﻏﯿﺮ ﺿﺮوری در ﭘﺎﯾﺎﻧﻪ ﺧﻮدداری ﻧﻤﺎﯾﻨﺪ.
از اﺳﺘﻌﻤﺎل دﺧﺎﻧﯿﺎت ﺑﻪ دﻟﯿﻞ ﺗﺎﺛﯿﺮ آن ﺑﺮ ﺗﻀﻌﯿﻒ ﺳﯿﺴﺘﻢ اﯾﻤﻨﯽ ﺑﺪن و ﻣﺴﺘﻌﺪ ﻧﻤﻮدن اﻓﺮاد در اﺑﺘﻼ ﺑﻪ وﯾﺮوس ﺧﻮدداری ﻧﻤﺎﯾﻨﺪ. بهﻮﯾﮋه در ﻓﻀﺎﻫﺎی ﻋﻤﻮﻣﯽ از اﺳﺘﻌﻤﺎل دﺧﺎﻧﯿﺎت ﺧﻮد داری ﻧﻤﺎﯾﻨﺪ.
ﮐﻠﯿﻪ ﻣﺮاﮐﺰ ﺗﻬﯿﻪ، ﺗﻮزﯾﻊ و ﻃﺒﺦ ﻣﻮادﻏﺬاﯾﯽ و اﻣﺎﮐﻦ ﻋﻤﻮﻣﯽ از دﺳﺘﻮراﻟﻌﻤﻞ اﺑﻼﻏﯽ ﻣﺮﺗﺒﻂ ﺗﺒﻌﯿﺖ ﻧﻤﺎﯾﻨﺪ.
ﺳﺮو ﻧﻤﮏ، ﻓﻠﻔﻞ، ﺳﻤﺎق و آب آﺷﺎﻣﯿﺪﻧﯽ ﺗﺮﺟﯿﺤﺎ در ﺑﺴﺘﻪﺑﻨﺪیﻫﺎی ﯾﮑﺒﺎر ﻣﺼﺮف اﻧﺠﺎم ﮔﯿﺮد.
ﻣﻮاد ﻏﺬاﯾﯽ ﺳﻠﻒ ﺳﺮوﯾﺲ ﻫﺎی ﭘﺎﯾﺎنهﻫﺎ ﻗﺒﻞ از ﺳﺮو ﺑﺎﯾﺪ دارای ﭘﻮﺷﺶ ﺑﻬﺪاﺷﺘﯽ ﺑﺎﺷﻨﺪ.
در ﺻﻮرت ﺳﺮو ﻏﺬا در رﺳﺘﻮران ﻫﺎ و ﯾﺎ ﺑﻮﻓﻪ ﻫﺎی ﭘﺎﯾﺎﻧﻪ اﺳﺘﻔﺎده از ﻇﺮوف ﯾﮑﺒﺎر ﻣﺼﺮف ﻣﻨﺎﺳﺐ ﺿﺮوری ﻣﯽﺑﺎﺷﺪ.
ﻋﺮﺿﻪ ﻣﻮاد ﻏﺬاﯾﯽ روﺑﺎز در ﺗﻤﺎﻣﯽ ﭘﺎﯾﺎنهﻫﺎی ﻓﻌﺎل ﻣﻤﻨﻮع میباﺷﺪ.
از ﻋﺮﺿﻪ ﻣﻮاد ﻏﺬاﯾﯽ آﻣﺎده ﺑﻪ ﻣﺼﺮف و ﺧﻄﺮﻧﺎک ازﺟﻤﻠﻪ اﻧﻮاع ﻏﺬای آﻣﺎده ﻧﻈﯿﺮ ﺳﺎﻧﺪوﯾﺞ، ﺳیبزﻣﯿﻨﯽ و تخممرغ آب ﭘﺰ و ﻧﻈﺎﯾﺮ آن در داﺧﻞ و ﺣﺎﺷﯿﻪ و اﻃﺮاف ﭘﺎﯾﺎﻧﻪ ﺟﻠﻮﮔﯿﺮی ﺷﻮد.
ﺷﺴﺘﻦ ﻣﺮﺗﺐ دﺳتﻫﺎ ﺑﺎ آب و ﺻﺎﺑﻮن (ﻃﺒﻖ دﺳﺘﻮراﻟﻌﻤﻞ) و ﯾﺎ اﺳﺘﻔﺎده از ﻣﻮاد ﺿﺪﻋﻔﻮﻧﯽﮐﻨﻨﺪه ﺑﺮ ﭘﺎﯾﻪ اﻟﮑﻞ، ﻗﺒﻞ از دﺳﺖ زدن ﺑﻪ دﻫﺎن، ﺑﯿﻨﯽ و ﭼﺸﻢ و ﺑﻌﺪ از دﺳﺖ زدن ﺑﻪ ﺳﻄﻮح و اﺷﯿﺎء و ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﺑﻌﺪ از دﺳﺘﺸﻮﯾﯽ و ﻗﺒﻞ از دﺳﺖ زدن ﺑﻪ ﻏﺬا ﺿﺮوری ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ.
از ﺧﻮردن ﻏﺬا در ﻣﺤﯿﻂهای ﻋﻤﻮﻣﯽ ﭘﺎﯾﺎﻧﻪ از ﺟﻤﻠﻪ ﺳﺎﻟﻦ ﺗﻬﯿﻪ ﺑﻠﯿﻂ، ﺗﺮاﻧﺰﯾﺖ و ﻧﻈﺎﯾﺮ آن و ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﺧﻮردن ﻏﺬاﻫﺎی آﻣﺎده ﺗﺎ ﺣﺪ اﻣﮑﺎن اﺟﺘﻨﺎب ﮐﺮده و از ﻣﻮاد ﻏﺬاﯾﯽ ﺑﻪ ﺻﻮرت ﮐﺎﻣﻼ ﭘﺨﺘﻪ اﺳﺘﻔﺎده ﮐﻨﯿﺪ.
در ﺻﻮرت ﻣﺸﺎﻫﺪه ﻋﻼﯾﻢ ﺳﺮﻣﺎﺧﻮردﮔﯽ اﺳﺘﺮاﺣﺖ ﮐﺮده و از ﻣﺎﺳﮏ ﺑﺎ ﻧﺤﻮه ﺻﺤﯿﺢ اﺳﺘﻔﺎده ﮐﻨﯿﺪ و در ﺻﻮرت ﺷﺪﯾﺪ ﺷﺪن ﻋﻼﯾﻢ ﺑﻪ ﻣﺮاﮐﺰ درﻣﺎﻧﯽ ﻣﺮاﺟﻌﻪ ﺷﻮد.
اﻓﺮاد ﺑﯿﻤﺎر، ﺗﺎ زﻣﺎن رﺳﯿﺪن آﻣﺒﻮﻻﻧﺲ ﯾﺎ اﻧﺘﻘﺎل ﺑﻪ ﻣﺮاﮐﺰ درﻣﺎﻧﯽ، ﺣﺘﯽ اﻻﻣﮑﺎن در ﯾﮏ ﻣﮑﺎن ﺟﺪا از ﺳﺎﯾﺮﯾﻦ ﻧﮕﻪ داﺷﺘﻪ ﺷﻮﻧﺪ.
ﻧﺎﺧﻦﻫﺎ ﺑﻪ ﻃﻮر ﻣﺮﺗﺐ ﮐﻮﺗﺎه ﻧﮕﻪ داﺷﺘﻪ ﺷﻮد.
ﺑﺮای ﺗﻤﺎس ﺑﺎ دﮐمهﻫﺎی آﺳﺎﻧﺴﻮر، ﻟﺐ ﺗﺎپ، ﺗﺒﻠﺖ، ﺻﻔﺤﻪ ﮐﻠﯿﺪ ﮐﺎﻣﭙﯿﻮﺗﺮ، ﮔﻮﺷﯽ ﺗﻠﻔﻦ، ﻣﻮﺑﺎﯾﻞ و دﺳﺘﮕﯿﺮه در و ﻧﻈﺎﯾﺮ آن از دﺳﺘﮑﺶ و ﯾﺎ از دﺳﺘﻤﺎل ﮐﺎﻏﺬی اﺳﺘﻔﺎده ﺷﻮد.
اﺳﺘﻔﺎده از دﺳﺘﻤﺎل ﮐﺎﻏﺬی ﻫﻨﮕﺎم ﻋﻄﺴﻪ ﯾﺎ ﺳﺮﻓﻪ ﮐﺮدن (در ﺻﻮرﺗﯽﮐﻪ دﺳﺘﻤﺎل وﺟﻮد ﻧﺪاﺷﺖ از ﻗﺴﻤﺖ داﺧﻠﯽ آرﻧﺞ ﻣﻮﻗﻊ ﺳﺮﻓﻪ و ﻋﻄﺴﻪ اﺳﺘﻔﺎده ﮐﻨﯿﺪ) ﺿﺮوری ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ.
از دﺳﺘﻤﺎل ﻣﺸﺘﺮک ﺑﺮای ﺗﻤﯿﺰ ﮐﺮدن ﻣﯿﺰ و ﺻﻨﺪﻟﯽ و ﺳﺎﯾﺮ وﺳﺎﯾﻞ ﻧﻈﺎﻓﺖ ﺷﺨﺼﯽ اﺳﺘﻔﺎده ﻧﻤﺎﯾﻨد.
ﻣﺴﺎﻓﺮان ﺟﻬﺖ ﺟﺎﺑﺠﺎﯾﯽ ﮐﯿﻒ، ﺳﺎک ﻫﻤﺮاه ﺗﺎ ﺣﺪ اﻣﮑﺎن از ﻧﯿﺮوﻫﺎی ﺧﺪﻣﺎﺗﯽ اﺳﺘﻔﺎده کنند.
ﻣﺴﺎﻓﺮان از دﺳﺖ زدن ﻏﯿﺮ ﺿﺮوری ﺑﻪ ﺳﻄﻮح و اﺷﯿﺎ در ﺗﺮﻣﯿﻨﺎل و ﭘﺎﯾﺎﻧﻪ ﺧﻮدداری ﻧﻤﺎﯾﺪ.
ﻣﺴﺎﻓﺮان ورودی ﺑﻪ ﻣﺤﺾ ورود در ﺻﻮرت داﺷﺘﻦ ﻋﻼﯾﻢ ﺑﯿﻤﺎری ﻋﻔﻮﻧﯽ و ﯾﺎ ﺳﺎﺑﻘﻪ ﺑﻪ ﭘﺎﯾﮕﺎه ﺑﻬﺪاﺷﺘﯽ ﻣﺮزی اﻃﻼع رﺳﺎﻧﯽ ﻧﻤﺎﯾﻨﺪ.
راﻧﻨﺪﮔﺎن ﻣﺎﺷﯿﻦﻫﺎی ﻣﺴﺎﻓﺮﺑﺮی و ﺑﺎرﺑﺮی از ﺗﺮدد و رﻓﺖو آﻣﺪ ﻏﯿﺮ ﺿﺮوری در داﺧﻞ ﭘﺎﯾﺎﻧﻪ ﺧﻮد داری ﻧﻤﺎﯾﻨﺪ.
راﻧﻨﺪﮔﺎن از ﺗﺒﺎدل ﭘﻮل ﺟﻬﺖ ﻣﺒﺎدﻻت ﺗﺎ ﺣﺪ اﻣﮑﺎن ﺧﻮدداری ﻧﻤﻮده و از ﺳﯿﺴﺘﻢ ﻣﺠﺎزی و اﻟﮑﺘﺮوﻧﯿﮑﯽ ﺑﻬﺮهﻣﻨﺪ ﺷﻮﻧﺪ.
ﻣﺮاﺟﻌﻪ ﮐﻨﻨﺪﮔﺎن ﻧﯿﺰ ﺿﻤﻦ رﻋﺎﯾﺖ ﻓﺎﺻﻠﻪ ﺑﺎ اﻓﺮاد دﯾﮕﺮ، از دﺳﺘﮑﺶ و ﻣﺎﺳﮏ ﻧﯿﺰ در ﻃﻮل زﻣﺎن ﺣﻀﻮر در ﭘﺎﯾﺎﻧﻪ اﺳﺘﻔﺎده ﻧﻤﺎﯾﻨﺪ.
ﻣﺮاﺟﻌﻪ ﮐﻨﻨﺪﮔﺎﻧﯽ ﮐﻪ ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر اﺳﺘﻘﺒﺎل ﺑﺴﺘﮕﺎن در ﭘﺎﯾﺎﻧﻪ ﺣﻀﻮر ﭘﯿﺪا ﮐﺮدﻧﺪ از دﺳﺖ دادن و روﺑﻮﺳﯽ ﮐﺮدن ﺧﻮد داری ﻧﻤﺎﯾﻨﺪ؛ و در ﻫﻨﮕﺎم ﺻﺤﺒﺖ ﮐﺮدن ﻓﺎﺻﻠﻪ ﺣﺪاﻗﻞ ﯾﮏ ﻣﺘﺮ رﻋﺎﯾﺖ ﮐﻨﻨﺪ.
ﻣﺮاﺟﻌﻪ ﮐﻨﻨﺪﮔﺎن از ﺗﺮدد ﺑﯽ ﻣﻮرد و ﻏﯿﺮ ﺿﺮوری در ﭘﺎﯾﺎﻧﻪ ﺧﻮدداری ﻧﻤﺎﯾﻨﺪ.
از اﺳﺘﻌﻤﺎل دﺧﺎﻧﯿﺎت ﺑﻪ دﻟﯿﻞ ﺗﺎﺛﯿﺮ آن ﺑﺮ ﺗﻀﻌﯿﻒ ﺳﯿﺴﺘﻢ اﯾﻤﻨﯽ ﺑﺪن و ﻣﺴﺘﻌﺪ ﻧﻤﻮدن اﻓﺮاد در اﺑﺘﻼ ﺑﻪ وﯾﺮوس ﺧﻮدداری ﻧﻤﺎﯾﻨﺪ. بهﻮﯾﮋه در ﻓﻀﺎﻫﺎی ﻋﻤﻮﻣﯽ از اﺳﺘﻌﻤﺎل دﺧﺎﻧﯿﺎت ﺧﻮد داری ﻧﻤﺎﯾﻨﺪ.
ﮐﻠﯿﻪ ﻣﺮاﮐﺰ ﺗﻬﯿﻪ، ﺗﻮزﯾﻊ و ﻃﺒﺦ ﻣﻮادﻏﺬاﯾﯽ و اﻣﺎﮐﻦ ﻋﻤﻮﻣﯽ از دﺳﺘﻮراﻟﻌﻤﻞ اﺑﻼﻏﯽ ﻣﺮﺗﺒﻂ ﺗﺒﻌﯿﺖ ﻧﻤﺎﯾﻨﺪ.
ﺳﺮو ﻧﻤﮏ، ﻓﻠﻔﻞ، ﺳﻤﺎق و آب آﺷﺎﻣﯿﺪﻧﯽ ﺗﺮﺟﯿﺤﺎ در ﺑﺴﺘﻪﺑﻨﺪیﻫﺎی ﯾﮑﺒﺎر ﻣﺼﺮف اﻧﺠﺎم ﮔﯿﺮد.
ﻣﻮاد ﻏﺬاﯾﯽ ﺳﻠﻒ ﺳﺮوﯾﺲ ﻫﺎی ﭘﺎﯾﺎنهﻫﺎ ﻗﺒﻞ از ﺳﺮو ﺑﺎﯾﺪ دارای ﭘﻮﺷﺶ ﺑﻬﺪاﺷﺘﯽ ﺑﺎﺷﻨﺪ.
در ﺻﻮرت ﺳﺮو ﻏﺬا در رﺳﺘﻮران ﻫﺎ و ﯾﺎ ﺑﻮﻓﻪ ﻫﺎی ﭘﺎﯾﺎﻧﻪ اﺳﺘﻔﺎده از ﻇﺮوف ﯾﮑﺒﺎر ﻣﺼﺮف ﻣﻨﺎﺳﺐ ﺿﺮوری ﻣﯽﺑﺎﺷﺪ.
ﻋﺮﺿﻪ ﻣﻮاد ﻏﺬاﯾﯽ روﺑﺎز در ﺗﻤﺎﻣﯽ ﭘﺎﯾﺎنهﻫﺎی ﻓﻌﺎل ﻣﻤﻨﻮع میباﺷﺪ.
از ﻋﺮﺿﻪ ﻣﻮاد ﻏﺬاﯾﯽ آﻣﺎده ﺑﻪ ﻣﺼﺮف و ﺧﻄﺮﻧﺎک ازﺟﻤﻠﻪ اﻧﻮاع ﻏﺬای آﻣﺎده ﻧﻈﯿﺮ ﺳﺎﻧﺪوﯾﺞ، ﺳیبزﻣﯿﻨﯽ و تخممرغ آب ﭘﺰ و ﻧﻈﺎﯾﺮ آن در داﺧﻞ و ﺣﺎﺷﯿﻪ و اﻃﺮاف ﭘﺎﯾﺎﻧﻪ ﺟﻠﻮﮔﯿﺮی ﺷﻮد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *