۱۴۰۳ مصدوم حوادث چهارشنبه آخر سال به مراکز درمانی منتقل شدند
به گزارش گروه جامعه به نقل از وبدا، مجتبی خالدی با اعلام اینکه ۱۴۰۳ مصدوم توسط اورژانس به مراکز درمانی منتقل شدند، اظهار داشت: ۲۲۹ نفر از مصدومان هنوز در مراکز درمانی بستری هستند، اما نکته جالب اینکه متاسفانه ۴۴ درصد از این مصدومان، عابران پیادهای هستند که بی گناه در حین بازگشت یا رفتن به محل کار یا منزل به علت غفلت افرادی که از وسایل محترقه استفاده میکنند، آسیب دیدند.
وی اضافه کرد: ۴۱ درصد از مصدومان در گروه سنی ۶ تا ۱۸ سال بودند و این افراد کنجکاو و دارای هیجان بالایی هستند و دوست دارند که کارهای هیجان انگیز را تجربه کنند، اما نقش والدین خیلی موثر بود که بتوانند این افراد را کنترل کرده و آموزشهای لازم را به آنها ارائه کنند.
سخنگوی سازمان اورژانس کشور تصریح کرد: با همکاری رسانهها شاهد کاهش ۳۷ درصدی حوادث چهارشنبه آخر سال نسبت به سال گذشته بودیم که ارزشمند است. استانهای تهران و آذربایجان شرقی و غربی بیشترین و استانهای چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویر احمد و هرمزگان کمترین مصدوم ناشی از حوادث چهارشنبه آخر سال را داشتند.
خالدی یادآور شد: ۸۰ درصد از مصدومان حوادث چهارشنبه آخر سال، مردان و ۲۰ درصد زنان بودند. هر سال رییس سازمان اورژانس کشور از مراکز درمانی پذیرش کننده مصدومان چهارشنبه آخر سال بازدید میکرد، اما امسال به دلیل کسالت، قائم مقام وی از چندین مرکز درمانی بازدید کرد که روند ارائه خدمات پیش بیمارستانی و مراکز درمانی به ویژه بیمارستانهای فارابی و شهید مطهری تهران مورد ارزیابی قرار گرفت.
وی افزود: سازمان اورژانس کشور از سه ماه پیش، برنامههای ویژهای را برای کاهش مصدومیتهای ناشی از حوادث چهارشنبه آخر سال، آغاز کرد، اما با توجه به شیوع کرونا در کشور، با حجم زیادی از مراجعات به مراکز درمانی روبرو بودیم و چند مشکل اساسی در این زمینه وجود داشت؛ یکی اینکه تمام توان اورژانس پیش بیمارستانی معطوف به انتقال بیماران کووید ۱۹ شد و از سوی دیگر، اورژانس وظیفه انتقال بیماران از مراکز پارکلینیکی و همچنین مراکز درمانی کوچکتر به مراکز درمانی مجهزتر را برعهده داشت.
سخنگوی سازمان اورژانس کشور یادآور شد: در حوادث چهارشنبه آخر سال برخی افراد مصدوم شدند و باید درمانهای تخصصی مانند خدمات سوختگی و چشم پزشکی را دریافت میکردند و این افراد که باید به مراکز درمانی منتقل میشدند، در معرض ابتلا به کووید ۱۹ قرار داشتند و توان عملیاتی اورژانس بخاطر بار مضاعف جدیدی مانند حوادث چهارشنبه آخر سال، کافی نبود و مراکز درمانی در حالت آماده باش برای ارائه خدمات به بیماران کووید ۱۹ قرار داشتند.