کرونا؛ از شیوع در ووهان تا جنگ لفظی بر سر ساخت سلاح بیولوژیکی
ویروس کرونا تاکنون هزاران نفر در جهان را به کام مرگ کشانده و بیش از نزدیک به ۲۰۰ کشور را آلوده کرده است.
به گزارش گروه بین الملل ، مردم چین در تکاپوی آغاز سال جدید خود بودند و کم کم خود را برای سالی جدید آماده می کردند، اما غافل از آنکه ویروسی در کمین نشسته تا همانند بمبی ناگهانی منفجر شده و همه جا را آلوده کند.
درست قبل از آغاز سال جدید چینی بود که نخستین مورد ابتلا به ویروسی ناشناخته شهر ووهان را در شوک فرو برد.
نام این ویروس ناخوانده که کسی فکرش را هم نمی کرد که اینگونه معادلات جهان را به هم ریزد، کرونا نام گرفت.
در نخستین هفته های شیوع این ویروس در شهر ووهان خبرهای ضد و نقیض بسیاری در رسانه ها در ابتلا به آن منتشر میشد.
برخی از کارشناسان میگفتند این ویروس از طریق خفاش به انسان انتقال پیدا کرده و برخی دیگر ژنومهای مورچه خوار را عامل انتقال کرونا تلقی میکردند.
ویروس کرونا نخستین بار در شهر ووهان در یک بازار فروش حیوانات غیر قانونی تایید شد.
فیلمی که در روزهای نخست بسیار در شبکه های اجتماعی دست به دست شد، فیلم زنی بود که در حال خوردن سوپ خفاش بود.
ویروس کرونا که به سرعت در این شهر ۱۱ میلیونی ووهان منتقل شد، در ظرف چند ماه هزاران قربانی گرفت.
ویروس کرونا که به سرعت در این شهر ۱۱ میلیونی ووهان منتقل شد، در ظرف چند ماه هزاران قربانی گرفت.
دولت چین پس از گذشت ۳ هفته اقدام به قرنطینه کردن این شهر کرد.
شمار تلفات و مبتلایان به ویروس کرونا بسیار بالا و شوکه کننده بود.
مقامهای دولتی چین مجبور شدند برای بستری کردن بیماران مبتلا در ظرف ۱۰ روز، ۲ بیمارستان احداث کنند.
ویروس کرونا که ویروسی سریع الانتقال بود با وجود تمهیدات بازدارنده کشورهای دیگر مانند بستن مرزها و جلوگیری از مسافران تبعه چینی، اما نتواست شوع این ویروس را در سایر نقاط جهان متوقف کند.
کرونا در مدت کوتاهی در قاره اروپا به گفته سازمان بهداشت جهانی به یک اپیدمی افسار گریخته مبدل شد.
این ویروس، ایتالیا را به شدت تحت تاثیر خود قرار داد به طوری که روزانه صدها نفر به آمار قربانیان این ویروس اضافه میشد.
بیشنر بخوانید:
مقام های دولتی ایتالیا مجبور شدند تمام کشور را در قرنطینه قرار دهند؛ حتی دولت این کشور اعلام کرد در صورتی که مردم مقررات قرنطینه را زیر پای بگذارند، چندین ماه مجازات حبس و صدها دلار جریمه متحمل خواهند شد.
موج شیوع کرونا باعث شد تا در بسیاری از کشورها مانند ایتالیا، فرانسه، اسپانیا و حتی آمریکا مردم را به سوی فروشگاه ها و مراکز خرید روانه کند؛ قفسه های فروشگاه ها یکی پس از دیگری جارو میشد.
این ویروس با قدرت نمایی خود توانست بسیاری از اماکن گردشگری در سراسر دنیا را که شاید بتوان گفت تعطیلی به خود ندیده بودند را ببندد؛ موزها، سالنهای تئاتر و سینماها همگی در را به روی مردم بستند.
حتی مدارس و دانشگاههای بسیاری در سراسر جهان برای ماه ها به تعطیلی کشانده شد.
نکته بسیار مهم که به دلیل شیوع این ویروس در جهان رخ داده بود کمبود تجهیزات پزشکی و بهداشتی بود که در کشورهای پیشرفته مانند آمریکا بسیار جای تامل داشت.
ماجرای شیوع ویروس کرونا در برخی از کشورها با واکنش های متفاوتی رو به رو به شد.
برای مثال در ترکیه و آمریکا مقامها دست به انکار و یا کم اهمیت نشان دادن خطر شیوع کرونا در کشورشان زدند.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، حتی این ویروس را به تمسخر گرفته بود و از مردم خود میخواست تا خونسردی خود را حفظ کنند انگار نه انگار که این ویروس هزاران هزار قربانی در جهان گرفته است.
ترامپ، که در رفتارهای خود با اطرافیانش خبری از رعایت نکاتی که کارشناسان گفته بودند نداشت و بی پروا به اطرافیان دست میداد و به آنها نزدیک میشد، در نهایت وقتی که ده ها نفر از کنگره به کرونا مبتلا شدند و مجبور به قرنطینه خود در خانه شدند کمی از مواضع خود عقب نشسینی کرد.
بحران کرونا و شیوع ناگهانی و غافل گیر کننده آن در آمریکا باعث شد تا شهروندان این کشور برای حفاظت از جان و عزیزان خود برای خرید اسلحه به فروشگاه ها هجوم ببرند.
شاید نتوان به درستی دریافت که چرا مردم آمریکا که خود سابقه طولانی در خشونت تسلیحاتی داشته و سالانه هزاران کودک و مرد و زن در این کشور قربانی قوانین آزاد حمل سلاح میشوند، دست به اسلحه شدند اما باید گفت کرونا توانسته بود رعب و وحشت را دل مردم برانگیزد.
به نظر میرسد که این بار هم مردم آمریکا اطمینان داشتند که مقامهای فدرال نمیتوانند از آنان در برابر کرونا محافظت کنند در نتیجه مصمم شدند که بهتر است خودشان دست به کار شوند.
برخی از شهروندان آسیایی و چینی هم برای حفاظت از جان خود در برابر رفتارهای نژادپرستانه آمریکاییها که از قضا به این خصلت در جهان شناخته اند برای خرید اسلحه اقدام کردند.
در نهایت گمانه زنی های بسیاری در مورد شیوع این ویروس در جهان مطرح شد که مهمترین آن سلاح بیولوژیکی بود که دولت ها برای حذف رقبای سیاسی و تجاری خود به آن اقدام می کنند.
اتهام زنیها میان آمریکا و چین در جریان کرونا بالا گرفته و هر کدام دیگری را به انجام این اقدام که تنها محرکی مانند قدرت میتواند پشت آن باشد متهم کردند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *