وضعیت سلامتی پایتختنشینان قبل شیوع کرونا چگونه بود؟/ علت جدی نگرفتن کرونا از سوی تهرانیها
به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، شاید تا همین چند وقت پیش اگر از هر کدام از ما میپرسیدند که چه آرزویی دارید و در لحظه تحویل سال چه آرزویی میکنید، مسائل مختلفی به ذهنمان میرسید که شاید رسیدن به برخی از آنها هم حتی غیرقابل باور میرسید، اما شکی در این وجود ندارد که امسال همه مردم در لحظه تحویل سال به طور مشترک برای سلامتی همه مردم ایران دعا کرده و این کلیدواژه مشترک همه شهروندان کشورمان در کنار دعا برای ظهور حضرت مهدی خواهد بود.
سلامتی که شاید تا پیش از شیوع کرونا چندان به چشممان نمیآمد و حالا که برخی از شهروندان کشورمان با این مساله درگیر شدهاند، به اهمیت آن پی برده و قدر این نعمت ویژه خداوندی را بیش از پیش میدانند.
با گذشت یکماه از شیوع بیماری کرونا در کشور سیل عظیمی از مردم کشورمان به خاطر بیماری کرونا در بیمارستانها بستری شدهاند و شاید اگر مراقبتها و توجه همه مردم به این مساله نباشد، در روزهای آینده با مشکلات بیشتری در این زمینه مواجه شویم.
بیماری سادهای که اگرچه شباهت بسیاری با سرماخوردگی و انواع آنفولانزا دارد، اما در واقعیت نوعی ویروس شایع و کشنده است که با ایجاد عفونت در بینی، سینوسها و دستگاه تنفس فوقانی فرد میتواند افراد بسیاری را درگیر کند.
آنچه در این میان مشکلات این بیماری را بیش از پیش میکند، سرعت انتقال این بیماری است که به سادگی میتواند از طریق دست دادن با افراد مبتلا به این ویروس یا موادغذایی خیابانی مانند فست فود یا سایر غذاهای دیگر منتقل شود.
براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی و نظرات قطعی پزشکان، خطر این بیماری برای افراد مسن سال و افرادی که بیماری زمینهای دارند، بسیار خطرناک است، در نتیجه همه باید تمامی تلاش خود را به کار گیرند تا با در منزل ماندن از شیوع بیشتر این بیماری جلوگیری کرده و از جان خود و خانوادهشان حفاظت کنند.
قرار گرفتن تهران به عنوان رتبه نخست استانهای کشور در ابتلا به بیماری کرونا نگرانیهای بسیاری را در این زمینه ایجاد میکند با توجه بسیاری از شهروندان تهرانی از بیماریهای مختلفی برخوردار هستند و همین مساله میتواند با شیوع کرونا وضعیت را بدتر از قبل کند.
این مساله آنجایی بغرنج میشود که به گفته مسئولان نزدیک به ۶۰ درصد تهرانیها هنوز چندان این مساله را جدی نگرفته و تغییری در سبک زندگی خود ایجاد نکردهاند.
در این شرایط بسیاری از افراد را داریم که با قطعیت اعلام میکنند که به هیچ بیماری زمینهای دچار نیستند و در نتیجه با ابتلا به این بیماری مشکل خاصی برای آنها ایجاد نمیشود، این موضوع در جایی محل نقد است که بدانیم فارغ از اینکه فرد تا چه میزان در خطر این بیماری قرار دارد، افراد ممکن است آن را به فردی در خانواده یا پدر و مادر سالخورده منتقل کنند و در نتیجه شدت بیماری آنها بیشتر خواهد بود.
بر اساس آخرین آمار مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران از جمعیت ۹ میلیون نفری پایتختنشینان نزدیک به ۵۰ درصد آنها کلسترول بالای ۱۷۰ میلیگرم و ۳۰ درصد آنها تری گلیسیرید بالا دارند.
البته مشکل چربی خون تنها مشکل تهرانیها نیست و نزدیک به ۹.۳ درصد آنها از بیماری دیابت رنج میبرند و مشکل اصلی اینجاست که بسیاری از شهروندان تهرانی از بیماری دیابت خود حتی اطلاع کافی هم ندارند.
در کنار این مساله باید به این موضوع هم اشاره کرد که از هر پنج تهرانی یک نفر فشارخون دارد که مجموعا یک میلیون و هفتصد هزار نفر میشوند که از این میان ۱۹ درصد دچار شیوع پرفشاری خون هستند که بر اساس اطلاعات به دست آمده تنها ۱.۳۶ درصد آنها از فشار خون بالای خود مطلع هستند.
در کنار همه این موضوعات البته نباید از مشکلات آلودگی هوا و شمار زیاد مبتلایان بیماری قلبی و عروقی هم در کلانشهرها غافل شد چراکه این هم یکی از آثار زندگی در کلانشهرهایی که روزهای مدیدی را با آلودگی هوا سر میکنند و آلایندهها تاثیر بسیاری را بر روی روان و سلامت افراد خواهند داشت.
بنا به آمار منتشر شده از سوی شهرداری تهران سالانه حداقل بالای ۴ هزار نفر بر اثر وجود ذرات معلق در هوا دچار ایست قلبی شدهاند که متاسفانه با افزایش آلاینده این میزان هم رو به افزایش است.
در این شرایط با وجود همه مشکلاتی که زندگی در کلانشهرها افراد را با خود درگیر میکند و بیماریهای زمینهای مختلفی را با خود به همراه دارد، بهتر است که همه با هم در جهت تقویت وبالا بردن سیستم ایمنی خود بکوشیم تا بتوانیم با سلامت تن و روان خود در جهت بهبود وضعیت سلامت همگانی در پایتخت تلاش کنیم.
در پایان باید به این نکته نیز اشاره کرد که اگر سلامتی و تندرستی همه ما از اهمیت برخوردار است، باید نکات بهداشتی پزشکان و کادر درمانی را جدی بگیریم و با در خانه ماندن از شیوع بیشتر این بیماری جلوگیری کنیم.