تصویب سومین گزارش ملی یو پی آر بدون رای مخالف گامی مهم در شکست پروژه ایران هراسی
آغاز ماراتن چهل و سومین نشست شورای حقوق بشر با حضور جمهوری اسلامی ایران
وی در بخشی از سخنان خود گفت: من از کشوری میآیم که مردم آن بر اساس تعالیم کتاب آسمانی قرآن کریم بر این باورند که انسانها بدون درنظرگرفتن دین، مذهب، رنگ، نژاد و قومیت مورد تکریم خداوند هستند. متأسفانه حقوق بشر توسط بازیگران بینالمللی خاص قربانی سیاستهای بینالمللی شده است که به ارتقاء حقوق بشر هیچ کمکی نکرده و اجرای قوانین حقوق بشر بینالملل در سطح ملی و بینالمللی را تضعیف کرده است.
باقری کنی خاطرنشان کرد: کشور من قربانی چنین برتری منافع سیاسی و اقتصادی، صرف نظر از تأثیر منفی آنها بر حقوق بشر یک ملت است. این داستانی طولانی است که در آن ایالات متحده آمریکا نقش اصلی را ایفاء کرده است.
دبیر ستاد حقوق بشر اذعان کرد: تروریسم باید همچنین به عنوان یک موضوع حق بشری نیز در نظر گرفته شود. کشتار غیرنظامیان و بردهداری زنان، از بین بردن مردم بی گناه در سوریه و عراق، نمونههای دیگری از نقض اصول حقوق بشری توسط گروههای افراطی است که از حیث مالی و نظامی از سوی برخی کشورها حمایت میشوند. در این راستا، رئیس جمهور فعلی ایالات متحده آمریکا اقرار کرد که سیاستهای آنها داعش را به عنوان وحشیانهترین گروه تروریستی در خاورمیانه ایجاد کرده است..
تشریح اقدام تروریستی آمریکا در شهادت سردار سلیمانی در چهل و سومین اجلاس شورای حقوق بشر سازمان ملل
باقری کنی ادامه داد: همین کشور با هدف قرار دادن و ترور خودسرانه شهید سپهبد قاسم سلیمانی، یک فرمانده ارشد نظامی نیروهای مسلح ایران که اکثر زندگی خود را صرف مبارزه با تروریسم در خاورمیانه میکرد، مرتکب اقدام تروریستی گردید. سپهبد سلیمانی از قربانیان بی گناه تروریسم در منطقه دفاع نموده و با به خطر انداختن جان خود و همراهانش، در طول سالها، در دفاع از مردان و زنان غیرنظامی که به احتمال زیاد در چنگال این گروههای افراطی در سوریه و عراق قرار میگرفتند، به پا خواست.
تأکید بر ضرورت تولید مفاهیم حقوق بشری منطبق با ارزشها و هنجارهای اسلامی
10 اسفندماه، در آخرین روز حضور علی باقری کنی معاون رئیس قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران در ژنو، شیرین مزاری، وزیر حقوق بشر پاکستان با وی دیدار کرد و طرفین بر اهمیت و ضرورت توسعه همکاریهای حقوق بشری در ظرفیتهای دوجانبه و بین المللی تأکید کردند.
در این دیدار که در حاشیه نشست شورای حقوق بشر در ژنو برگزار شد، باقری کنی با تأکید بر ضرورت تولید مفاهیم حقوق بشری منطبق با ارزشها و هنجارهای اسلامی، اظهار داشت: همکاریهای قضایی میان دو کشور باید توسعه یابد.
- کشورهای تحریم کننده دارو صلاحیت عضویت در شورای حقوق بشر را ندارند
- گزارش ملی ایران "یو پی آر" بدون رای مخالف به تصویب شورای حقوق بشر رسید
باقری کنی در ادامه بر ضرورت تشکیل گروههای هم فکر و مقابله با اقدامات قهری یکجانبه در قالب همکاریهای دو جانبه و ترتیبات بین المللی تأکید کرد و افزود: خطرات ناشی از توسعه رژیمهای تحریم برای حقوق ملتها و حقوق بشر نگران کننده است.
دیدار و گفت وگوی معاون امور بین الملل ستاد حقوق بشر با سفرا و نمایندگان دائم کشورها
دکتر سید مجید تفرشی، معاون امور بین الملل ستاد حقوق بشر هم که جهت شرکت در چهل و سومین نشست شورای حقوق بشر در ژنو به سر میبرد، با سفرا و نمایندگان دائم حاضر در اجلاس فوق، از جمله آنگولا، شیلی، توگو، هلند، بلژیک، چک (رئیس دورهای اتحادیه اروپا) دیدار و گفتوگو کرد.
در این دیدارها، گسترش همکاریهای قضایی و حقوقی دوجانبه، ضرورت توقف فرآیند کنونی و سوء استفاده ابزاری از قطعنامه و رویکرد سیاسی علیه وضعیت حقوق بشر کشورمان، ضرورت تغییر جایگاه کنونی حقوق بشر (سلاحی علیه کشورها)، محکومیت تحریمهای یکجانبه و شناسایی آن بعنوان یکی از نمادهای نقض سیستماتیک حقوق بشر و جنایت علیه بشریت، اهم مطالب مورد گفتوگو میان معاون بین الملل ستاد حقوق بشر با سفرا و نمایندگان دائم کشورهای حاضر در نشست فوق بود.
انتقاد از استفاده ابزاری از حقوق بشر علیه کشورها در دیدار معاون امور بین الملل ستاد حقوق بشر با مصطفی موکیلا
20 اسفندماه بود که معاون امور بین الملل ستاد حقوق بشر با مصطفی موکیلا سرپرست نمایندگی نیجریه نزد سازمان ملل متحد - ژنو دیدار و گفتگو نمود.
در این دیدار، توسعه همکاریهای قضایی و حقوقی، مقابله با سوء استفاده ابزاری از حقوق بشر علیه کشورها، ضرورت بهره برداری از نگاه نزدیک دو کشور در حقوق بشر و قابلیت بسط آن به سایر حوزههای روابط منجمله اقتصاد و ورزش اهم موضوعات مورد گفتگوهای میان طرفین بود.
تصویب سومین گزارش ملی یو پی آر ایران بدون رای مخالف
در نهایت عصر روز پنجشنبه ۲۲ اسفند ۹۸ شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در شهر ژنو شاهد تصویب سومین گزارش ملی کشورمان ذیل سازوکار موسوم به یو پی آر (بررسی دورهای جهانی وضعیت حقوق بشر همه کشورها) بدون رای مخالف بود.
در این جلسه، نمایندگان ۱۱ کشور پس از صحبتهای ابتدایی «اسماعیل بقائی هامانه» سفیر و نماینده دائم ایران و همچنین ارائه گزارش فوق از سوی «سید مجید تفرشی» معاون دبیر ستاد حقوق بشر، که چکیده تحولات و دستاوردهای حوزه حقوق بشر کشورمان طی ۴ و نیم سال گذشته بود، اعلام نظر کردند.
نمایندگان روسیه، چین، سریلانکا، سوریه، ونزوئلا، افغانستان، بلاروس، فیلیپین، انگلیس، بلژیک و بوتسوانا از جمله کشورهایی بودند که ضمن حمایت و بعضأ طرح برخی سوالات نهایتا از تصویب گزارش "یو پی آر" جمهوری اسلامی ایران حمایت کردند.
در نشست فوق نمایندگان تشکلات و سازمانهای مردم نهاد که در شورا ثبت نام کرده بودند، از جمله سازمان دفاع از قربانیان خشونت، انجمن معلولین توانا، انجمن وکلای دادگستری و انجمن زنان ایرانی حامی توسعه پایدار محیط زیست و تعاونی خدمات پژوهشی آموزشی راهبرد پویش، سخنرانی داشته و طی سخنان ارائه شده خود عمدتأ خواستار پایان بخشی به اعمال تحریمهای یکجانبه علیه ملت ایران شدند و نسبت به آثار سوء آن بر سلامت و وضعیت معیشتی مردم هشدار دادند.
در ادامه نمایندگان برخی از تشکلهای فعال در خارج از کشور مانند کنگره جهانی یهودیان و دیده بان حقوق بشر نیز حضور داشته و سخنرانی کردند.
در پایان این نشست و پس از سخنان سفیر ایران نزد سازمان ملل در ژنو، گزارش ملی کشورمان به صورت اجماعی (بدون رای مخالف) به تصویب شورای حقوق بشر رسید.
گفتنی است چهارمین گزارش ملی ایران نیز سال ۱۴۰۳ ارائه خواهد شد.