بدقولی غربی ها در باره برجام باعث گسترش ناامنی در جهان می شود
به گزارش ، کلیم سعادت بین اسفند ۱۳۸۱ تا اسفند ۱۳۸۴ به عنوان دهمین فرمانده نیروی هوایی پاکستان خدمت می کرد و پس از آن در پُست های مهمی در حیطه راهبرد امنیتی، سیاست گذاری درخصوص جنگ های الکترونیکی و برنامه های دفاع هوایی قرار گرفت.
وی که اکنون ریاست مرکز مطالعات امنیتی و هوافضا پاکستان (CASS) را برعهده دارد، روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در اسلام آباد گفت: برجام باید حفظ شود، این توافقی بود که به صورت مستقل از جانب ایران و سایر قدرت های جهان اتخاذ شد و هرگونه برگشت به عقب پیامدهای جدی را به دنبال خواهد داشت.
کلیم سعادت تاکید کرد: سیستم نظم جهانی مبتنی بر قانون است و اگر قرار باشد توافق های جمعی از بین برود به ویژه قدرت ها بخواهند از برجام کناره گیری کنند، قانون جنگل در جهان رواج پیدا می کند.
وی با اشاره تلویحی به تصمیم یکجانبه آمریکا برای خروج و توافق هسته ای، در واکنش به وضع تحریم های یکجانبه علیه جمهوری اسلامی ایران، اظهار داشت: ما نیازمند صلح هستیم و تنها راه برای صلح و امنیت این است که امنیت و منافع ملی دیگران نیز به رسمیت شناخته شود اما برخی ها فقط به دنبال منافع خود هستند.
فرمانده سابق نیروی هوایی پاکستان گفت: متاسفانه قدرت های بزرگ از قانون به رسمیت شناختن ملاحظات و نگرانی های سایر کشورها پیروی نکرده و فقط منافع و علائق خودشان را مهم می دانند.
وی افزود: پاکستان نیز سال های بسیاری تحت فشار همین قدرت ها بود، علی رغم که اینکه ما طی ۲۰ سال اخیر کارهای زیادی برای صلح و مبارزه با تروریسم انجام دادیم، اما آنان همچنان توقع بیشتری از ما دارند.
رئیس مرکز مطالعات امنیتی و هوافضا پاکستان درخصوص تحولات اخیر در منطقه و تلاش های اسلام آباد برای کمک به تنش زدایی در خاورمیانه گفت: من نیز به عنوان بخشی از مردم پاکستان معتقدم که گفت وگو میان جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی اجتناب ناپذیر است.
وی تاکید کرد: تداوم اختلافات میان تهران-ریاض به ضرر جهان اسلام است در حالی که نزدیکی میان این دو کشور قدرتمند اسلامی، در حقیقت جامعه اسلامی را قوی تر کرده و باعث خواهد شد تا شکاف از بین برود و منافع ملل مسلمان نیز تامین خواهد شد.
کلیم سعادت اظهار داشت: عدم تفرقه در جهان اسلام می تواند امت را به یک بلوک قدرتمند تبدیل کند و با روحیه وحدت و یکپارچگی قادر به حل مسائل مسلمانان از جمله کشمیر و فلسطین خواهیم بود.
فرمانده سابق نیروی هوایی پاکستان دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در حوزه فن آوری و بخش هوافضا را تحسین برانگیز دانست و گفت: به رغم تحریم های غرب و ممنوعیت خریداری تجهیزات و فن آوری از این کشورها، ایران پیشرفت چشمگیری داشته است.
وی اظهار داشت: خرید تجهیزات نظامی قبل از تحریم ها مانند هواپیماهای جنگی اف۱۴ و فانتوم از آمریکا و تامین قطعات و نوسازی آنان بعد از وضع تحریم ها کار بسیار مشکلی است اما ایرانی ها با اعتماد به نفس کامل اینگونه نیازها را با استفاده از ظرفیت های بومی و توانمندیهای داخلی تامین کردند.
/انتهای پیام/
ایرنا