اختصاص ۳۰ میلیارد تومان اعتبار برای توزیع بستههای بهداشتی میان مددجویان/ درآمد طرحهای اشتغال مددجویان به ۸۳۰۰ میلیارد تومان رسید
به گزارش گروه جامعه ، سیدمرتضی بختیاری با تشریح عملکرد کمیته امداد در سال ۹۸ افزود: تا پایان بهمنماه امسال حدود ۱۵۱ هزار فرصت شغلی برای مددجویان ایجاد شد که در صورت تحقق اعتبارات لازم از سوی بانکهای عامل، تعداد مشاغل ایجاد شده برای خانوادههای تحت حمایت تا پایان سال به ۱۷۰ هزار شغل میرسد.
درآمد طرحهای اشتغال تحت نظارت مددجویان به ۸۳۲۵ میلیارد تومان
وی میانگین اعتبارات تخصیص یافته برای ایجاد هر فرصت شغلی را ۳۳ میلیون تومان اعلام کرد و ادامه داد: امسال چهار هزار میلیارد تومان تسهیلات قرضالحسنه اشتغالزایی به خانوادههای تحت حمایت پرداخت شد و این در حالی است که درآمد کل طرحهای اشتغال جاری تحت نظارت کمیته امداد ۸۳۲۵ میلیارد تومان بوده است. به عبارت دیگر امسال درآمد طرحهای اشتغال برای مددجویان به بیش از ۲ برابر اعتبارات تخصیص یافته رسیده است.
رئیس کمیته امداد به تاسیس صندوق ضمانت تسهیلات اشتغال مددجویان در کمیته امداد اشاره کرد و گفت: حساب ضمانت مددجویان با ۳۵ میلیارد تومان اعتبار در صندوق امداد ولایت تشکیل شده که میتواند تا ۳۵۰ میلیارد تومان تسهیلات مددجویان با اولویت زنان سرپرست خانوار را ضمانت کند.
بختیاری خاطرنشان کرد: مراکز نیکوکاری کارآفرینی برای مددجویان با حمایت کمیته امداد در حال تشکیل است و نخستین مرکز نیکوکاری کارآفرینی کشور در پارک علم و فناوری قزوین راهاندازی شده و در ادامه، در تمام پارکهای علم و فناوری کشور، مراکز نیکوکاری کارآفرینی ایجاد میشود.
واگذاری امور مددکاری زنان سرپرست خانوار به ادارات بانوان کمیته امداد
وی از ارائه بیش از ۴۲ هزار کمک هزینه ازدواج به زوجهای جوان تحت حمایت در ۱۱ ماهه سال جاری خبر داد و تاکید کرد: این کمکها به ارزش بیش از ۱۳۰۰ میلیارد ریال ارائه شده است که با تخصیص اعتبار لازم، صف جهیزیه در کمیته امداد تا پایان سال صفر خواهد شد.
رئیس کمیته امداد با بیان اینکه ۷۰ درصد خانوارهای تحت حمایت را زنان سرپرست خانوار تشکیل میدهند، اضافه کرد: واگذاری امور مددکاری زنان سرپرست خانوار به ادارات بانوان کمیته امداد در چند استان آغاز شده است.
وی به حمایت تحصیلی کمیته امداد از ۳۸۹ هزار نفر از دانشآموزان نیازمند کشور در سال ۹۸ پرداخت و گفت: بیش از ۵۷ هزار نفر از دانشجویان کشور از حمایتهای تحصیلی کمیته امداد شامل کمک هزینه لوازم التحریر، ایاب و ذهاب، کتب درسی، وام دانشجویی، کمک هزینه ازدواج و سایر کمکهای لازم برخوردار هستند.
رئیس کمیته امداد با اشاره به اعزام بیش از ۱۷۸ هزار نفر از مددجویان به سفرهای زیارتی در قالب طرح شوق زیارت، افزود: این تعداد از مددجویان، از ابتدای سال ۹۸ تا پایان بهمنماه به سفرهای زیارتی قم، مشهد مقدس و عتبات عالیات اعزام شدهاند که پس از اعلام همهگیری ویروس کرونا، اعزام سفرهای زیارتی مددجویان متوقف شده است.
بختیاری ضمن تقدیر و تشکر از مردم نیکوکار ایران اسلامی برای مشارکت در طرحهای کمیته امداد و کمک به محرومان، خاطرنشان کرد: در ۱۱ ماهه امسال حدود ۳۱۵ میلیارد تومان صدقات نقدی شهروندان به کمیته امداد ارائه شده و ۳۹ میلیارد تومان نیز از طریق مراکز نیکوکاری جمعآوری شده است.
وی با بیان اینکه سه هزار مرکز نیکوکاری در سطح کشور فعال شده است، ادامه داد: مراکز نیکوکاری تخصصی در اصناف مختلف همچون رسانهها، نیروهای نظامی و مراکز صنعتی تشکیل شده که در این رابطه چشمانداز کمیته امداد برای مردمی شدن فعالیتها، ایجاد هشت هزار مرکز نیکوکاری است تا این مراکز با شناسایی نیازمندان در سطح محلات، پیش از وقوع آسیب، به احتیاجات آنان رسیدگی کنند.
رئیس کمیته امداد به ساماندهی و جمعآوری صندوقهای صدقات بزرگ از سطح معابر اشاره کرد و افزود: با توجه به آسیبزایی احتمالی این صندوقها، از سال ۹۶ تاکنون حدود ۱۰۸ هزار صندوق صدقات معابر که در مکانهای نامناسب قرار داشت، جمعآوری شده که ۳۵ هزار مورد آن در سال جاری انجام شده است و در حال حاضر ۱۸۴ هزار صندوق صدقات بزرگ در معابر سطح کشور وجود دارد.
- بیبشتر بخوانید:
- توصیههای لازم به ایثارگران برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا
بختیاری گفت: درحال حاضر تعداد ۱۲۷ هزار نفر از ایتام و ۱۶۵ هزار نفر از فرزندان محسنین، تحت حمایت تعداد ۸۴۲ هزار نفر از حامیان هستند که سرانه دریافت ماهیانه ایتام ۱۳۸ هزار تومان و سرانه دریافتی ماهیانه فرزندان محسنین ۱۴۰ هزار تومان است.
رئیس کمیته امداد به میزان زکات پرداختی توسط مردم اشاره کرد و گفت: امسال تاکنون ۵۹۵ میلیارد تومان زکات در کشور پرداخت شده است، که از این میزان ۱۹۱ میلیارد تومان زکات فطریه، ۱۸۳ میلیارد تومان زکات مال (واجب) و ۲۲۱ میلیارد تومان زکات مال (مستحب) بوده است؛ و در مجموع در بخش زکات شاهد رشد ۳۱ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته بوده ایم.
تشریح روشهای غیر حضوری مشارکت شهروندان در جشن نیکوکاری
رئیس کمیته امداد به شعار جشن نیکوکاری امسال با عنوان «عید را به خانههایشان ببریم» اشاره و خاطرنشان کرد: برای ارائه کمکها به صورت صدقه پیامکی، ارسال عدد ۱ به سرشماره ۸۸۷۷ در نظر گرفته شده و همچنین شمارهگیری کد دستوری #۱*۸۸۷۷* از طریق تلفن همراه، و سایت کمیته امداد به آدرس www.emdad.ir در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: همچنین شماره کارت ۶۰۳۷۹۹۷۹۰۰۰۰۱۰۰۰، شماره حساب ۳۳۳۳ نزد بانک ملی، اپلیکیشن «سکه» و شماره ملی نیکوکاری از طریق شمارهگیری ۰۹۶۸۸۷ برای جذب کمکهای خیران پیشبینی شده است.
وی با بیان اینکه یکی از ابعاد توانمندسازی مددجویان، تأمین مسکن مناسب برای آنها با اولویت زنان سرپرست خانوار و ایتام است، بیان کرد: کمیته امداد تلاش میکند از همه ظرفیتها چه به لحاظ مالی، اجرایی و فنی استفاده کند و توسعهیافتگی خدمت مسکن را در اکثر شهرها و روستاهایی که مددجویان هستند پیش ببرد؛ در همین راستا احداث ۱۷ هزار واحد مسکونی با همکاری با سازمان برنامه و بودجه و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آغاز شده که شامل ۱۶ هزار واحد در استانهای خراسان جنوبی، کرمان و سیستان و بلوچستان است و هزار واحد مختص ایتام در استانهای مشمول است.
بختیاری با اشاره به وقوع زلزله اخیر در استان آذربایجان شرقی، اضافه کرد: تامین اعتبار لازم برای مناطق زلزلهزده آذربایجان شرقی انجام شده و برای هر واحد مسکن مددجویی ۴۰ میلیون تومان وام بازسازی، ۱۰ میلیون تومان کمک بلاعوض و ۱۵ تومان وام معیشتی تعلق گرفته و طی توافق با بنیاد مسکن، ۵ میلیون تومان کمک بلاعوض نیز از سوی این نهاد به مددجویان پرداخت میشود.
وی صندوق قرضالحسنه امداد ولایت را به عنوان بازوی کمیته امداد در اجرای طرحهای حمایتی و عمرانی عنوان کرد و گفت: اعتبار مصوب برای پرداخت تسهیلات توسط این صندوق در سال ۹۸ مبلغ ۲ هزار میلیارد تومان بوده است که براساس عملکرد تسهیلات پرداختی تا تاریخ پایان بهمنماه، مبلغ ۲۱۰۶ میلیارد تومان از محل صندوق قرض الحسنه امداد ولایت و ۹۰۳ میلیارد تومان از محل بانکهای قرض الحسنه به نیازمندان پرداخت شده است.
بختیاری از افزایش اعتبارات این صندوق به سه هزار میلیارد تومان در سال آینده خبر داد و افزود: صندوق قرضالحسنه واقعی هیچگونه سود و کارمزدی از تسهیلات کارگشایی نیازمندان دریافت نمیکند و برای دیگر وامها نیز تنها ۳ درصد کارمزد در ابتدای پرداخت کسر میشود.
راهاندازی ۳۳۷ میز خدمت برای معاضدت حقوقی مددجویان
وی با بیان اینکه ۳۰ هزار خدمت حقوقی به مددجویان کمیته امداد در نیمه نخست سال جاری ارائه شد، تاکید کرد: ۳۳۷ میز خدمت برای معاضدت حقوقی مددجویان، در ادارات کمیته امداد سراسر کشور راهاندازی شده است و ۱۵ هزار ۵۰۰ مددجو در شش ماهه اول سال ۹۸ از آموزشها و مشاورههای حقوقی برخوردار شدند.
رئیس کمیته امداد با اشاره به همکاری ۹۰۶ وکیل برای معاضدت حقوقی مددجویان در سال گذشته گفت: این تعداد در سال جاری حدود ۱۰ درصد افزایش داشته و به همکاری هزار وکیل داوطلب رسیده است.
بختیاری به همکاری ۱۴۰ گروه جهادی در قالب ۹۵۱۴ نفر از جهادگران اشاره کرد و افزود: احداث و تکمیل ۴۸ باب منزل مسکونی مددجویی، توزیع ۶۹۰۴ سبد کالا و بستههای غذایی، ویزیت و درمان پزشکی و دندانپزشکی، ارائه جهیزیه و ... از دیگر خدمات گروههای جهادی برای مددجویان است.
اختصاص ۳۰ میلیارد تومان اعتبار برای توزیع بستههای بهداشتی میان مددجویان
رئیس کمیته امداد به تدابیر اتخاذ شده در این نهاد برای مقابله با شیوع ویروش کرونا اشاره کرد و گفت: برای موفقیت در این مبارزه سخت، همه باید تابع سیاستها و برنامههای ابلاغی وزارت بهداشت و ستاد ملی مبارزه با کرونا باشیم.
وی از کمک بنیاد مستضعفان برای تامین بستههای بهداشتی برای مددجویان امداد خبر داد و تاکید کرد: ۳۰ میلیارد تومان اعتبار از سوی بنیاد مستضعفان در اختیار کمیته امداد قرار گرفته تا بستههای بهداشتی با اولویت خانوادههای سالمندان و بیماران صعبالعلاج، در اختیار مددجویان قرار بگیرد.
رئیس کمیته امداد اضافه کرد: سازمان بیمه سلامت نیز تمام هزینه درمان کرونا را برای مددجویان کمیته امداد و بهزیستی تقبل کرده است.