آمارهای کرونایی ایران، از سوی سازمان جهانی بهداشت تایید شد
به گزارش گروه جامعه ، سعید نمکی، در کنفرانس خبری، ضمن تقدیر از خدمات ارزشمند کادر بهداشت و درمان کشور و تمامی دست اندرکاران که در زمینه کنترل و مقابله با کرونا همراهی میکنند، گفت: ما و همکارانمان در تلاش هستیم تا با استفاده از ظرفیت بی بدیل شبکه بهداشتی و درمانی کشور که در عرصههای مختلف جدا پای کار آمدند، با کمک تمامی دستگاههای ذی ربط، طرحی نو در اندازیم، تحت عنوان بسیج ملی مبارزه با کرونا. یعنی به جای اینکه بنشینیم ویروس به سراغ ما بیاید، ما به سراغش برویم.
وی با اشاره به مصاحبهای که چند روز قبل انجام و در آن موضوع ضدعفونی کردن منازل افراد مبتلا به کرونا مطرح شد، اظهار کرد: دو روز قبل در مصاحبهای گفتیم که قرار است به خانههای مردم برویم و به دلیل کج فهمی و بدسلیقگی برخی افراد یا به دلایل دیگر که اخیرا از این قبیل رفتارها کم ندیده ایم، این موضوع غلط برداشت شد. به نظر میرسد برخی افراد به جای اینکه ما را یاری کنند، میخواهند مدام مشکل ایجاد کنند. ما نیز "وفا کنیم و ملامت کشیم و خوش باشیم، که در طریقت ما کافریست رنجیدن" آنچه که امروز برای ما اهمیت زیادی دارد، سلامت مردم است و در این راه، حاضریم جان خود را فدا کنیم چه رسد به آبرو و حیثیت.
نمکی ادامه داد: اینکه گفتیم به خانههای مردم میرویم، اینطور تلقی شد که میخواهیم به خانه تک تک مردم برویم، این برداشت شبیه آن است که به جای ماشین حساب، از چرتکه استفاده کنیم. در حال حاضر، زیرساختی به نام پرونده الکترونیک سلامت داریم که بعداز مدتها بر زمین ماندن، با کمک همکاران ارجمندم و با حضور رییس جمهور محترم در بهار امسال کلید خورد. امروز با استفاده از ظرفیت پرونده الکترونیک سلامت اطلاعات و کدملی تمام اعضای خانوادهها را در دسترس داریم. مقرر است، با سامانهای که طراحی کرده ایم، ۳۰۰ هزار اکیپ را در سراسر کشور آماده کنیم تا با حضور در مراکز بهداشتی، درمانی، پایگاههای بسیج و در مدارس که در حال حاضر دانش آموزان در آن حضور ندارند، استفاده کنیم و این اکیپها از آنجا با استفاده از اطلاعات پرونده الکترونیک سلامت، با تماس با خانواده ها، اطلاعات تمامی اعضا را دریافت کنیم. در این طرح چند هدف را دنبال میکنیم، یکی اینکه، افرادی که علائم دارند را به سرعت تشخیص دهیم و قبل از اینک وارد فاز حاد بیماری شوند آنها شناسایی کنیم و دوم اینکه، افرادی که بیمار شده اند و کانون آلودگی هستند را هرچه سریعتر از اطرافیان سالمشان جدا کنیم، سوم اینکه افرادی که آلودگی دارند و اطرافیان آنها اطلاعات فنی لازم ندارند را با خطرات ویروس آشنا کنیم و از بقیه جدا کنیم تا در قرنطینه خانگی قرار گیرند و چهارم اینکه، آموزشها را به مردم منتقل کنیم. در حال حاضر، صدا و سیما در این زمینه کمکهای بسیاری کرده، اما نمیدانیم که آیا همه مردم پیامهای ما را دریافت کرده اند یا نه.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: قرار شده با در اختیار داشتن ۸۰ میلیون پرونده الکترونیک سلامت در کشور، اطلاعات درون همه خانوادهها ثبت شود و با ثبت دادهها در پایان هر روز، اطلاعات به پزشک مرکز داده شده و پزشک نیز موارد مشکوک را به مرکز بهداشتی و درمانی فراخواند. در این مراکز امکانات تشخیصی لازم وجود دارد. در این مرحله، بیمار مشکوک دیگر به بیمبرستان نمیرود که موارد مشکوک با موارد آلوده در کنار یکدیگر قرار گیرند. چراکه یکی از مشکلات روزهای اخیر ما این بود که موارد بیمارستانی مان، آمیزهای از موارد مشکوک و موارد آلوده به ویروس بودند و تا زمانی که تست افراد مشکوک قطعی نمیشد، بیماری شان تایید نشده و درکنار سایر بیماران بودند. لذا، از این پس، راه ورود به بیمارستان فقط برای موارد تایید شده بیماری با نشانههای منطبق بر بیماری، باز است.
وی بیان کرد: زمانیکه افراد به کلینیک مراجعه کردند، ارزیابی میشوند و چنانچه درمان دارویی مناسب آنها بود، دارو را از داروخانهها دریافت میکنند و در منزل دوره بیماری را طی میکنند. خوشبختانه، مطالعات بالینی ما نشان داده که داروهای ضدویروس ساخت ایران بیش از کشور چین اثربخشی داشته است. حدود ۲۰ درصد از بیماران ما به سمت بهبودیافتگی میروند. در مورد افراد بهبود یافته در جهان رتبه دوم شده ایم.
نمکی عنوان کرد: برخی افراد آمارهای ما در رابطه با کرونا ویروس را زیر سوال برده اند که در این مورد، جناب آقای تدروس، دبیرکل سازمان جهانی بهداشت ضمن بررسی آمارهای ما، بیانیهای صادر کرده و اعلام کردند که سیستم گزارش دهی ایران کاملا صحیح، بدون عیب و نقص و مورد اطمینان است.
وی خاطرنشان کرد: چنانچه موارد آلوده به ویروس در مراکز بهداشتی و درمانی تشخیص داده شده و درمان در منزل برای آنها مناسب ارزیابی شود، با توجه به اثربخشی به داروی ضدویروس در کشورمان، آنها را تحت درمان قرار میدهیم. افرادی که فقط علائم اولیه داشته باشند، توسط مراقبین بهداشت از راه دور مرتبا تحت نظر قرار میگیرند و به آنها اعلام میشود که چنانچه علائم بیشتری مشاهده کردند، با تماس با مراقب بهداشت، به بیمارستان ارجاع داده شوند و این چرخهای است که برای مدیریت بیماری در کشور طراحی کرده و انجام میدهیم.
وی ادامه داد: اجازه نخواهیم داد، موردی از ابتلای به ویروس در مراحل اولیه در کشور باشد و بعد از مدتها که به سمت حاد شدن پیش رفت، تازه متوجه شویم که فرد مبتلا به بیماری شده است و در این مدت، بسیاری از افراد را مبتلا کرده باشد. ما زنجیره انتقال بیماری به دیگران را در این بسیج قطع میکنیم.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: نکته دیگر اینکه، چنانچه بیماری در بیمارستان فوت کرده یا در بیمارستان بوده و بهبود پیدا کرده باشد، همکاران ما با اعضای خانواده اش تماس میگیرند و اگر احساس کنند اعضای خانواده بیمار به دلیل ناتوانی در منزل مانده و نمیتواند به بیمارستان مراجعه کند، در این مرحله به خانه فرد میرویم و با لباس و حفاظ کامل، ضدعفونی کردن خانه و انتقال اعضای خانواده (در صورت بیمار بودن) را به بیمارستان انجام میدهیم. اگر بیمار فوت شده باشد نیز آموزشها و مشاورههای لازم به بازماندگان داده میشود.
نمکی درخصوص کنترل ورودی شهرها بیان کرد: ما با کمک نیروهای بسیج و سایر دستگاه ها، تمامی ورودیهای شهرها را تحت کنترل قرار خواهیم داد و چنانچه افراد مشکوک به بیماری مشاهده کنیم، براساس پروتکلها با آنها رفتار خواهیم کرد.
وزیر بهداشت در پایان تاکید کرد: این طرح از فردا رسما آغاز خواهد شد و با استفاده از ظرفیت گسترده بهداشتی و درمانی کشور، همانطور که در ریشه کنی مالاریا، فلج اطفال و حذف سرخک، موفق بودیم، با همکاری گسترده بین بخشی، بدون تردید کرونا را زودتر از آنچه انتطار میرود، شکست خواهیم داد.