رفتار خشونت آمیز پلیس فرانسه؛ نیروهای امنیتی مستقیم معترضان را هدف قرار می دهند

19:30 - 03 فروردين 1399
کد خبر: ۶۰۰۶۶۹
رفتار خشونت آمیز پلیس فرانسه و استفاده از گلوله‌ های پلاستیکی در برخورد با معترضانی که به سیاست‌های دولت معترض هستند همچنان ادامه دارد.
به گزارش گروه بین الملل ، جنبش موسوم به «جلیقه زرد‌ها» که برای ابراز خشم مردم فرانسه به سیاست‌ های امانوئل مکرون، از سال ۲۰۱۸ آغاز شد، همواره با رفتار خشونت آمیز افسران پلیس رو به رو بودند.

رفتار خشونت آمیز پلیس فرانسه با معترضان تا کنون باعث شده تا صد‌ها معترض به شدت آسیب ببیند و یا حتی جان خود را از دست بدهند.

علاوه بر خشنوتی که پلیس فرانسه در برخورد با معترضانی که در خیابان‌ ها حاضر می شوند، استفاده می‌کنند، شلیک گلوله‌های پلاستیکی از دیگر اقدامات پلیس این کشور است که با انتقادات بسیاری مواجه است.
 
 
رفتار خشونت آمیز پلیس فرانسه با معترضان داستانی ناتمام

در اعتراضات جلیقه زرد‌ها، خبرنگارانی که این حوادث را پوشش می‌دادند از جمله کسانی بودند که از تیررس خشونت پلیس فرانسه در امان نبودند و حتی برخی از آنان قربانی این خشونت‌ها شدند.

«دیوید دوفرسن»، از روزنامه نگاران فرانسه، می‎گوید خشونت پلیس ضد شورش فرانسه باعث شده تا ۵۵۰ نفر در جریان اعتراضات زخمی شوند.
 
 
 

به گزارش رادیو فرانسه، بسیاری از معترضانی که در اعتراضات جلیقه زرد‌ها زخمی شدند به دلیل رفتار خشونت آمیز پلیس فرانسه دچار سوختگی و یا کبودی در بدن شدند. اعمال خشونت پلیس باعث شده تا ۳۰ نفر از معترضان بعضی از اعضای بدن خود را مانند دست و چشم از دست بدهند.
 
بسیاری از صدمات وارد شده به معترضان به دلیل استفاده نیرو‌های پلیس فرانسه از گلوله‌ های پلاستیکی برای متفرق کردن آنها بوده است.

گلوله‌ های پلاستکی که پلیس ضد شورش فرانسه به سمت معترضان شلیک می‌کند با نام LBD ۴۰ شناخته شده اند و از لاستیک و یا فوم ساخته شدند؛ این گلوله‌های پلاستکی در واقع برای سوراخ کردن پوست طراحی نشدند، اما این قدرت را دارند که به بدن صدمه جدی وارد کنند.
 
 
رفتار خشونت آمیز پلیس فرانسه با معترضان داستانی ناتمام

در ماه ژانویه سال گذشته پلیس فرانسه با شلیک یک گلوله پلاستیکی به سمت یک نوجوان ۱۵ ساله در جریان اعتراضات جلیقه زرد‌ها در «استراسبورگ» وی را از ناحیه فَک مصدوم کرد. این در حالی است که این نوجوان حتی در تظاهرات نیز شرکت نداشته و تنها در زمان برگزاری تظاهرات بیرون از یک مرکز خرید ایستاده بود که افسران پلیس به سمت او حمله می‌کنند.


در ژانویه سال ۲۰۱۹ نیز در گزارشی استفاده از گلوله‌های پلاستیکی «فلش بال» سلاحی خطرناک اعلام شد.
 
 
 
[video src='https://www.mizan.news/wp-content/uploads/2022/01/2497348_218.mp4']
 
ماه مارس ۲۰۱۹ در جریان «مذاکره بزرگ ملی»، امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه، خشونت پلیس را غیر قابل قبول خواند.

این در حالی است که خشونت افسران پلیس فرانسه در برخورد با تظاهرات کنندگان روز به روز افزایش می‌یابد.
 
 
رفتار خشونت آمیز پلیس فرانسه با معترضان داستانی ناتمام
 
آماری که در ماه نوامبر ۲۰۱۹ انتشار یافته نشان می‏‎دهد تا کنون ۳۱۵ نفر از معترضان فرانسوی از ناحیه سر و ۲۵ نفر از ناحیه چشم دچار آسیب شده‎اند؛ ۵ نفر از تظاهرات کنندگان حتی بر اثر خشونت پلیس و شلیک مستقیم گلوله‌های پلاستیکی چشم و یک دست خود را از دست دادند.

به گفته یک روزنامه نگار فرانسوی، یک شهروند زن فرانسوی در جریان اعتراضات به دلیل جراحات ناشی از پرتاب نارجک از سوی پلیس جان خود را از دست داده است.

وی تخمین زده است یک سوم جراحات چشم بر اثر سلاح‌های به کار رفته از سوی پلیس فرانسه در جریان تظاهرات "جلیقه زرد‌ها " رخ داده است.
 
جنبش موسوم به جلیقه زرد‌ها طی یک سال اخیر مشکلات مالی مردم فرانسه را منعکس می‌کند و همچنین نشان از اعتراض و روی گرداندن مردم از سیاست‌های دولت مکرون است؛ این اعتراضات در واقع عاملی شد تا واقعیت‌های مستند از رفتار خشونت آمیز پلیس فرانسه با معترضان منتشر شود.

یک مورخ فرانسوی می‎گوید، خشونت بی سابقه پلیس فرانسه نشان از سیاست‌های دولت و پلیس این کشور در برخورد با معترضان دارد.

منتقدان بر این باورند که تایید بی قید و شرط سیاست‌های پلیس فرانسه به آنان جرات بیشتری برای رفتار خشونت آمیز داده است؛ تقریباً در هر تظاهراتی که در فرانسه برگزار می‌شود نیرو‌های پلیس از گاز اشک آور، گلوله‌های پلاستیکی و یا نارنجک استفاده می‌کنند؛ هر هفته تصاویر و فیلم‌های بسیاری بعد از تظاهرات در شبکه‌های مجازی منتشر می‌شود که در آنها افراد مصدوم دیده می‌شود.
 
 
رفتار خشونت آمیز پلیس فرانسه با معترضان داستانی ناتمام
 
در حالی که پلیس فرانسه ادعا کرده تنها با معترضانی که رفتار خشونت آمیز از خود نشان دهند برخورد می‌شود، اما در ماه فوریه تصاویری منتشر شد که در آن دیده می‌شود بسیاری از افرادی که از سوی پلیس با گلوله‌های فلش بال هدف قرار گرفتند حتی در تظاهرات شرکت نکرده بودند.

اعتراضات جلیقه زرد‌ها بعد از گذشت یک سال با اعراض کارگران به اصلاح طرح نظام بازنشستگی امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه همراه شد.

در اصلاح طرح نظام بازنشستگی افزایش سن بازنشستگان در ابتدا با مخالف‌های کارگران راه آهن رو به رو شد و پس از آن گروه‌ها مختلف دیگر مشاغل به جمع این اعتراضات ملحق شدند. مشاغلی مانند معلمان، پرشکان و وکلا در این نوع از اعتراضات حضو پیدا کردند.

در جریان این اعتراضات مسالمت آمیز افسران پلیس برای متفرق کردن معترضان به زو متوصل شده و از گاز اشک آور و اسپری فلفل استفاده می‌کردند.

نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که بین فوریه ۲۰۱۶ و آگوست ۲۰۱۹، ۴۳ تظاهرکننده در فرانسه بر اثر برخورد گلوله‌ های پلاستیکی، «فلش بال» از ناحیه چشم زخمی شده که مورد شناسایی قرار گرفتند؛ ۲۰ نفر از این قربانیان در شهر پاریس دچار این جراحات شدند؛ بر اساس این تحقیق ۳۸ نفر از قربانیان مرد و ۵ نفر زن بودند؛ میانگین سن متوسط این قربانیان ۲۶ سال بوده است.
 

نتایج تحقیقات پزشکی نشان می‌دهد که انواع مختلف ضایعات چشمی مانند آسیب شبکیه چشم، زخم شدن پلک‎ها، پارگی چشم، شکستگی‌های فک و صورت، آسیب مغزی ناشی از تیراندازی پلیس فرانسه صورت گرفته است.

همچنین صدمات ناشی از برخورد گلوله‌ های پلاستیکی به چشم در بسیاری موارد منجر به خورد شدن استخوان‌ها و صدمات شدید به بافت نرم چشم شده است. مجله لانست می‎گوید که بیشتر جراحات وارد شده به چشم معترضان فرانسوی بسیار شدید بوده است.

 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *