اعمال شب و روز مبعث حضرت «رسول اکرم(ص)»

16:00 - 02 فروردين 1399
کد خبر: ۵۹۹۸۸۹
کارشناس علوم قرآنی گفت: شب مبعث حضرت «رسول اکرم (ص)» از جمله زمان‌هایی است که اعمال خاصی دارد، در این شب غسل، خواندن زیارت «امیرالمومنین (ع)» و همچنین به خواندن دوازده رکعت نماز در این شب عزیز سفارش شده است.

عبدالحمید رضایی کارشناس علوم قرآنی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی ، پیرامون مبعث «پیامبر اکرم (ص)» گفت: «بعثت» به معنای برانگیختن و فرستادن است. همان طوری که در آیات قرآن و احادیث «اهل بیت (ع)» بیان گردیده است خداوند متعال در زمان‌های مناسب پیامبرانی را برای هدایت مردم برانگیخته و هیچ قومی را بدون راهنمای الهی وا نگذاشته است.

اعمال شب و روز مبعث حضرت «رسول اکرم(ص)»
وی در مورد اهمیت مبعث حضرت «رسول اکرم (ص)» اظهار کرد: «پیامبر اکرم (ص)» در سن چهل سالگی از سوی خداوند متعال برای راهنمایی مردم به رسالت مبعوث شدند، بعثت «پیامبر اکرم (ص)» حادثه‌ای بس بزرگ در سرنوشت هدایت بشری بوده و عظمت این امر عاملی بود که خداوند متعال به عنوان مقدمه این امر بزرگ، تربیت و پرورش آن حضرت را به عهده داشته و ایشان را برای آینده دشواری که در پیش رو داشتند آماده سازد.

رضایی در همین راستا ادامه داد: وقتی «پیامبراکرم (ص)» در غار حرا به تفکر و عبادت مشغول بودند، با نزول نخستین آیات «سوره علق»، بعثت ایشان آغاز شد و با نخستین آیات «سوره مدثر» ادامه یافت. «پیامبراکرم (ص)» پس از مبعوث شدن ابتدا همسرشان حضرت «خدیجه (س)» و پسرعمویشان «علی (ع)» را در جریان نبوت خویش قرار دادن، سه سال بعد با نزول آیه ۲۱۴ سوره شعراء «وَأَنذِرْ عَشِیرَتَک الْأَقْرَبِینَ» خویشان خود را به رسالت دعوت کردند.

وی با اشاره به تاکید خداوند بر دعوت «پیامبر اکرم (ص)» بیان کرد: در سوره شعرا و در آیه ۹۴ به صورت مستقیم خداوند متعال دعوت «پیامبر اکرم (ص)» را وارد مرحله جدیدی کرد و در همان در آیه ۹۴ سوره حجر «فَاصْدَعْ بِمَا تُؤْمَرُ وَأَعْرِضْ عَنِ الْمُشْرِکینَ، پس تو آشکارا آنچه مأموری به خلق برسان و از مشرکان روی بگردان» در حقیقت از «پیامبر اکرم (ص)» خواسته شد تا دعوت خود را علنی کنند.

وی به اولین مکانی که «پیامبر اکرم (ص)» برای دعوت مردم انتخاب کردند اشاره و تصریح کرد: اولین بار «پیامبر اکرم (ص)» در بازار عُکاظ، جایی که همه مردم برای تجارت در آن جمع بودند دعوت خویش را آشکار کردند. در این دوره سه ساله افرادی همانند ابولهب و یارانش «حضرت محمد(ص)» را بار‌ها استهزا کردند و آزار فراوانی به ایشان رساندند، اما «پیامبر اکرم (ص)» دست از رسالت خود بر نداشتند و بر رویکرد خود پافشاری کردند پس سر انجام دین خدا پیروز شد و تمام دنیا را فرا گرفت.

اعمال شب و روز مبعث حضرت «رسول اکرم(ص)»
رضایی پیرامون اولین وحیی که بر «پیامبر اکرم (ص)» نازل شد بیان کرد: اولین وحی، وقتی توسط جبرئیل بر «پیامبر اکرم (ص)» نازل شد که همراه با هیبت و احساس سنگینی از بار عظیم رسالت بود، به گونه‌ای که گفته شده است «پیامبر اکرم (ص)» وقتی به خانه آمدند به همسرشان فرمودند: مرا بپوشان، این امر نشان می‌دهد آمادگی ارتباط با فرشته وحی و جهان غیب از پیش برای «پیامبر اکرم (ص)» ایجاد شده بوده است.

وی در همین راستا ابراز کرد: «پیامبر اکرم (ص)» از همان دوران کودکی از گناه و خطا دوری می‌جستند همین امر سبب شده بود تا ایشان تا حدودی گوشه گیر باشند و برای خلوت خود به کوه‌های اطراف مکه پناه ببرند، حتی بیان شده خواب‌هایی که ایشان می‌دیدند زمینه را برای آشنایی با فرشته وحی فراهم می‌کرد. برخی معتقدند ایشان ۳ سال با اسرافیل و ۲۰ سال با جبرئیل آشنا بودند.

رضایی با اشاره به برترین اعمال شب مبعث «پیامبر اکرم (ص)» بیان کرد: شب مبعث حضرت «رسول اکرم (ص)» از جمله زمان‌هایی است که اعمال خاصی دارد، در این شب غسل، خواندن زیارت «امیرالمومنین (ع)» و همچنین خواندن دوازده رکعت نماز که در هر رکعت سوره‌های «حمد، فلق و ناس» را یک بار و نیز «سوره اخلاص» چهار بار خوانده می‌شود، عملی ارزشمند است همچنین بیان ذکر «سبحان اللّٰه و الحمد للّٰه و لا اله الاّ اللّٰه و اللّٰه اكبر لا حول و لا قوة الاّ باللّٰه العلىّ‌ العظيم» پس از نماز نیز بر ارزش این عمل می‌افزاید.

وی شب مبعث «رسول  اکرم (ص)» را «لیلة المحیا» معرفی و تصریح کرد: شب بعثت «پیامبر اکرم (ص)» شبی ارزشمند و با فضلیت برای مومنان است، در این شب که از آن با عنوان «لیلة المحیا» یاد می‌شود نماز شب و شب زنده داری ثواب فراوانی را برای بجا آوردنده دارد. نام گذاری این شب با عنوان «لیلة المحیا» به معنای شب احیا و شب زنده داری است.

اعمال شب و روز مبعث حضرت «رسول اکرم(ص)»
این کارشناس علوم قرآنی پیرامون اعمال روز مبعث «پیامبر اکرم (ص)» خاطرنشان کرد: اعمال روز مبعث «پیامبر اکرم (ص)» نیز بسیار ارزشمند و با فضیلت است، بجا آوردن غسل، گرفتن روزه، فرستادن صلوات، همچنین خواندن زیارت «امیرالمومنین (ع)» و زیارت «پیامبراکرم (ص)» ثواب بسیار دارد، همچنین بر خواندن نماز دوازده رکعتی که در هر رکعت «سوره حمد و یس» را بخواند و پس از نماز چهار بار «سوره حمد» را بخواند و سپس چهار بار بگوید: «سبحان اللّٰه و الحمد للّٰه و لا اله الاّسفارش شده است.


برچسب ها: ائمه معصومین

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *