خشونت علیه زنان بحرانی رو به رشد در اروپا و آمریکا
خشونت علیه زنان در کشورهای توسعه یافته به یک بحران جدی تبدیل شده و زنگ هشدار را در بسیاری از کشورها برای حمایت از حقوق زنان به صدا درآورده است.
به گزارش گروه بین الملل ، خشونت خانگی علیه زنان و زن کشی از سوی همسران سابق و یا فعلی در سراسر جهان به ویژه در کشورهای توسعه یافته به معضلی جدی تبدیل شده است.
*خشونت خانگی در استرالیا
یکی از کشورهای توسعه یافته استرالیا است که قتل «هانا کلارک»، ۳۱ ساله به همراه ۳ فرزندش به دست پدر خانواده باعث شد تا اعتراضات سراسری در این کشور علیه خشونت خانگی برانگیخته شود.
همسر کلارک و پدر ۳ فرزند، بازیکن سابق لیگ راگبی در استرالیا بود که در اقدامی جنایت آمیز اعضای خانواده خود را به قتل رساند و در آتش سوزاند.
بر اساس آمارها در استرالیا از هر ۶ زن یک نفر از سن ۱۵ سالگی خشونت جنسی و فیزیکی را از سوی شریک فعلی یا سابق خود تجربه می کند.
به گزارش گاردین، طی یک دهه گذشته توجه ملی به موضوع خشونت علیه زنان افزایش یافته به طوری که سران خدمات اجتماعی فدرال از خشونت خانگی به عنوان یک معضل ملی و «یک وضعیت شرم آور» یاد میکنند.
*خشونت علیه زنان در انگلیس
انگلیس نیز بر اساس آمار ملی گزارش شده شمار زنانی که از سوی شریک زندگی فعلی و یا سابق خود به قتل رسیدند در حدود یک سوم افزایش یافته و به بالاترین میزان طی ۱۴ سال اخیر رسیده است.
تنها در سال ۲۰۱۹ تا ماه مارس، ۸۰ زن در خشونتهای خانگی به قتل رسیدند که در مقایسه با سال ۲۰۱۸، ۲۷ درصد افزایش یافته است.
آخرین سرشماری سالانه قتل در انگلیس نشان میدهد که در سال ۲۰۱۸، ۱۴۹ زن به دست ۱۴۷ مرد در انگلیس به قتل رسیدند.
این در حالی است که بیش از نیمی از عاملان قتلهای صورت گرفته سابقه خشونت علیه زنان داشتند.
*ریاضت اقتصادی و افزایش خشونت خانگی
در انگلیس و ولز در هر دقیقه یک مورد خشونت خانگی گزارش میشود.
به گفته کارشناسان ریاضت اقتصادی در انگلیس جان بسیاری از زنان در این کشور را به مخاطره انداخته است.
بسته شدن پناهگاهها و کاهش کمکهای حقوقی از دیگر عواقب ریاضت اقتصادی در انگلیس است.
بیشتر زنان به دلیل ترس، فقدان منابع مالی، عدم وجود گزینههای مناسب یا عدم تمایل به جدا شدن از فرزندان مجبور به تحمل خشونت خانگی هستند.
رشد ۱۰ درصدی موارد زن کشی در انگلیس در بازه زمانی ۱۲ ماهه منتهی به مارس ۲۰۱۹، زنگ هشدار را برای زنان مواجه با خشونتهای خانگی به صدا درآورده است؛ ۴۰ درصد قربانیان بزرگسال معادل ۸۰ نفر آنان توسط همسر فعلی یا پیشین خود کشته شده اند که در قیاس با سال گذشته شاهد رشدی ۶۳ درصدی بوده است.
گروه ائتلاف برای پایان خشونت علیه زنان در انگلیس میگوید: «خشونتها و سوء استفادههای خانگی میتواند عواقب مهلکی برای زنان در پی داشته باشد؛ البته نباید از خشونت و سوءاستفاده از زنان در محل کار نیز غافل شد.»
براساس داده های تحقیقات جرم و جنایت انگلیس، تقریبا یک چهارم زنان از سن ۱۶ سالگی به نوعی از سوءرفتارهایی مانند تهدید، سوءاستفاده جسمی یا جنسی، تجاوز یا آزار جنسی رنج میبرند.
به گزارش موسسه خیریه زنان در انگلیس، غالب قربانیان از صحبت کردن در این مورد به دلیل شرمساری خودداری میکنند.
*خشونت خانگی و زنکشی در فرانسه
بر اساس آمار اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۷، فرانسه یکی از کشورهای اروپایی است که بیشترین شمار قتل زنان به دست همسر و یا شریک زندگی را به خود اختصاص داده است.
بر اساس آمار سال گذشته دست کم در هر سه روز در فرانسه یک زن از سوی شریک زندگی خود به قتل رسیدند.
بر اساس آمار سال گذشته دست کم در هر سه روز در فرانسه یک زن از سوی شریک زندگی خود به قتل رسیدند.
آلمان، انگلیس، ایتالیا، اسپانیا و سوئیس در ردههای بعدی بالاترین میزان قتل با انگیزههای جنسیتی قرار دارند.
پدیده "زن کشی" در فرانسه که در ۸ ماهه نخست سال ۲۰۱۹ حدود ۱۰۰ قربانی گرفته است، انتقادات زیادی را علیه دولت «امانوئل مکرون» در پی داشته است.
کنفرانس مبارزه با زن کشی در فرانسه همزمان با رسیدن آمار زنان قربانی خشونت ناشی از جنسیت به ۱۰۰ نفر در سال ۲۰۱۹، سبب تشدید انتقادات علیه ناتوانی دولت فرانسه در مبارزه با این پدیده شده است.
کنفرانس مبارزه با زن کشی در فرانسه همزمان با رسیدن آمار زنان قربانی خشونت ناشی از جنسیت به ۱۰۰ نفر در سال ۲۰۱۹، سبب تشدید انتقادات علیه ناتوانی دولت فرانسه در مبارزه با این پدیده شده است.
فرانسه سالانه شاهد ۲۲۰ هزار مورد خشونت جسمی و جنسی زنان است.
براساس آمار اتحادیه اروپا، فرانسه بالاترین نرخ خشونت علیه زنان و زن کشی را دارد. آلمان نیز در جایگاه بعدی قرار دارد.
وزارت کشور فرانسه اعلام کرد در سال ۲۰۱۸ هر سه روز یک زن در اثر خشونت ناشی از جنسیت به قتل رسید؛ این میزان معادل ۱۲۱ قتل است.
معترضان و منتقدان خشونت علیه زنان و زن کشی در فرانسه اخیرا با برپایی تظاهرات در میدان «تروکادرو» در پاریس به بی توجهی دولت به این موضوع، اعتراض خود را اعلام کردند.
در سال ۲۰۱۴، «ایزابل توماس»، مادر ۲ فرزند به همراه پدر و مادرش توسط «پاتریک لومئین»، همسرش با شلیک گلوله به قتل رسید؛ این قتل فجیع در جریان تعقیب و گریز در شهری در نزدیکی شمال فرانسه رخ داد؛ بعد از گذشت ۲ ماه، قاتل در زندان دست به خودکشی زد.
نکته قابل تامل آن است که چند هفته قبل از قتل، «ایزابل» به پلیس گزارش داد که از سوی همسرش مورد ضرب و شتم قرار گرفته و توضیح داد که همسرش قصد خفه کردن او را داشته است.
به گزارش رادیو فرانسه، پلیس فرانسه بعد از دریافت این گزارش همسر «ایزابل» را دستگیر کرده و سپس او را به قید ضمانت آزاد کرد؛ ضرب و شتم و خشونت همسر ایزابل همچنان ادامه داشت.
به گزارش رادیو فرانسه، پلیس فرانسه بعد از دریافت این گزارش همسر «ایزابل» را دستگیر کرده و سپس او را به قید ضمانت آزاد کرد؛ ضرب و شتم و خشونت همسر ایزابل همچنان ادامه داشت.
بر اساس آمار اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۷، فرانسه یکی از کشورهای اروپایی است که بیشترین شمار قتل زنان به دست همسر و یا شریک زندگی را به خود اختصاص داده است.
در سال ۲۰۱۹ دست کم ۱۲۶ زن از سوی شریک فعلی و یا سابق خود در فرانسه به قتل رسیدند. بر اساس آمار در سال گذشته دست کم در هر سه روز در فرانسه یک زن از سوی شریک زندگی خود به قتل رسیدند.
در ۲۳ نوامبر ۲۰۱۹، تقریباً ۵۰ هزار زن به دلیل بی تفاوتی دولت به موضوع زن کشی و خشونت علیه زنان در خیابانهای پاریس تظاهرات کردند. این تظاهرات یکی از بزرگترین تظاهرات در برابر خشونت علیه زنان در تاریخ فرانسه به شمار میآید.
«کتی توماس»، خواهر مقتول میگوید که بی تفاوتی و سهل انگاری شدید، سیستم اجرای عدالت منجر به قتل خواهر و والدینش شده است.
وی به روزنامه «لیبراسیون» گفته قبل از حادثه، خواهرش با پلیس تماس گرفته و هشدار داده است که همسرش قصد به قتل رساندن او و والدینش را دارد، اما این در حالی است که هیچ مامور پلیسی برای تایید صحت حادثه در صحنه حضور پیدا نکرده است.
سالانه ۲۱۳ هزار زن فرانسوی بالغ قربانی خشونت جنسی یا جسمی میشوند؛ این میزان معادل ۱ درصد جمعیت زنان ۱۸ تا ۷۵ ساله است.
آلمان، انگلیس، ایتالیا، اسپانیا و سوئیس در ردههای بعدی بالاترین میزان قتل با انگیزه های جنسیتی قرار دارند.
*خشونت علیه زنان در آمریکا
این پدیده منحصر به اروپا نبوده و براساس بررسیها، در سال ۲۰۱۸ دستکم ۱۶۰۰ زن آمریکایی به دلیل جنسیت توسط مردان به قتل رسیدهاند. این زنان همگی توسط مردهای آشنا یا غریبه اعم از پدر، برادر، همسر، همسایه، فامیل و ... در فروشگاه مواد غذایی، قرار ملاقات با پزشک، خانه، محل کار، ... به قتل رسیدهاند.
به اعتقاد منابع آکادمیک آمریکا، گستردگی خشونت علیه زنان و کشتار زنان به دلیل جنسیتشان سبب شده تا خشونت علیه زنان در این کشور عادی شود؛ ضمن اینکه مهمترین قانون در مورد منع خشونت علیه زنان در سال ۱۹۹۴ منقضی شده است.
*عوامل محرک خشونت خانگی
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *