ضرورت بازنگری جدی در قوانین چک و مهریه/کاهش زندانیان غیرعمد به اهرم بازدارنده نیاز دارد
خبرگزاری میزان: نایب رئیس ستاد دیه کشور با بیان اینکه کاهش محکومان مالی و دیه به یک اهرم بازدارنده نیازمند است، گفت: بایستی نسبت به قوانین لااقل چک و مهریه یک بازنگری جدی صورت دهیم تا شاهد کاهش چشمگیر زندانیان جرایم غیرعمد باشیم.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه حقوقی و قضایی به نقل از روابط عمومی ستاد دیه کشور، «علی اکبر یساقی» در جشن گلریزان شهر اراک با اشاره به آزادی 8500 زندانی غیرعمد در سال گذشته، گفت: آزادی این افراد منوط به پرداخت ۸۰۰ میلیارد تومان بود که هرچند این مبلغ با گذشت شاکیان و حمایت دیگر دستگاههای ذیربط تا حدود زیادی کاهش یافت؛ اما برای به حداقل رساندن این هزینه بایستی نسبت به قوانین لااقل چک و مهریه یک بازنگری جدی صورت دهیم تا شاهد کاهش چشمگیر این مددجویان باشیم.
وی با اشاره به چگونگی تشکیل ستاد دیه در 25 سال گذشته، گفت: اساس این نهاد مردمی با پیگیری شخص شهید سید اسدالله لاجوردی پایهگذاری شد و در همان سال اول تاسیس زمینه آزادی تعداد ۱۵۶ نفر از زندانیان غیرعمد را فراهم کرد و تاکنون هم که این آمار به ۸۶ هزار زندانی رسیده است.
نائب رئیس ستاد دیه کشور اظهار کرد: محکومان به پرداخت دیه ناشی از تصادفات و حوادث کارگاهی، زندانیان مالی چک، مهریه و نفقه به ترتیب اولویت بندی زندانیان جرائم غیرعمد را در فرآیند آزادسازی تشکیل میدهند.
مستشار دیوان عالی کشور ادامه داد: منشا بسیاری از محکومیتهای حبس عدم دقت کافی و عدم رعایت مقررات ساده دولتی است که در آگاهی بخشی این قوانین و مقررات هنرمندان و اهالی رسانه نقش به سزایی داشته و دارند.
یساقی با اشاره به تجدیدنظر در برخی اقدامات بازدارنده قضایی گفت: ترویج فرهنگ عمومی و رعایت تمامی اصول و قواعد اجتماعی از سوی مردم در جامعه و در تعهدات و قردادهای مالی علاوه بر اینکه باید باید نهادینه شوند بایستی در این زمینه از اهرمهای بازدارنده جدید و جدیتری نیز استفاده گردد.
در ادامه این مراسم، آیتالله دری نجف آبادی، نماینده ولی فقیه در استان مرکزی با تاکید بر گسترش فرهنگ دستگیری از مستمندان در قالب برگزاری جشنهای گلریزان گفت: متاسفانه برخی از هزینههای کلان در اموری صرف میشود که جنبه تشریفاتی دارند حال اینکه با صرف همین اعتبار میتوان بسیاری از خانوادههای زندانیان جرائم غیرعمد را از نگرانی بیرون آورده و آزادی را به افرادی آبرومند که به دلیل عدم توانایی در حبس به سرمیبرند هدیه داد.
و امام جمعه اراک افزود: هر اندازه زندانها خلوتتر باشند شئونات جامعه رو به بهبود خواهد رفت و همان قدر که زندانی در زندان درگیر مسائل و مشکلات روحی و روانی خاص خودش باشد چندین برابر این مصائب و مشکلات را خانوادههای زندانیان متحمل خواهند شد.
دری نجف آبادی اظهار کرد: در شرایطی که دولت در وضعیت نامناسب اقتصادی قرار ندارد باید جلوی برخی هزینههای غیرضروری در کشور گرفته شده و همین اعتبار در مساعدت به زندانیان دربند و سرپرست خانوادههای چشم انتظار این افراد اختصاص پیدا کند.
حجتالاسلام عبداللهی، رئیس کل دادگستری استان مرکزی نیز در سخنانی اظهار کرد: سال گذشته با همت خیرین این استان زمینه آزادی نزدیک به 250 مددجوی واجد شرایط فراهم شد که از این تعداد 5 نفر را بانوان این استان تشکیل میدادند.
وی ادامه داد: از این تعداد ۶۷ نفر محکومین به پرداخت دیه بودند، ۱۱۷ نفر با محکومیت مالی و 56 نفر نیز بابت تعهدات نامعقول مهریه و عدم پرداخت نفقه در زندان به سرمیبردند.
رئیس هیات مدیره ستاد دیه شعبه استان مرکزی با اشاره به جمعیت کیفری غیرعمد زندانهای سطح استان گفت: افزود: هم اکنون ۲۹۶ زندانی غیرعمد با مجموع بدهی 30 میلیارد تومانی در استان مرکزی تحمل حبس می کنند.
وی با اشاره به اقدامات اخیر این نهاد مردمی خاطر نشان کرد: امسال ۳۱ زندانی نیازمند با همت ستاددیه آزاد شدند که از این تعداد محبوس پنج نفر زن و ۲۶ نفر زندانی مرد بودند.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *