شیوه شرکت دانش آموزان در آزمونهای خارج از کشور به چه صورتی است؟
غلامرضا کریمی، رئیس مرکز بین الملل و مدارس خارج از کشور و قائم مقام وزیر آموزش و پرورش در گفت وگو با خبرنگار گروه جامعه ، درباره شیوه شرکت دانش آموزان در آزمونهای خارج از کشور گفت: آموزش و پرورش سالانه حدود ۱۵۰ دانش آموز به خارج از کشور اعزام میکند که بخشی از آنها در قالب المپیادهای رسمی است مثل المپیادهای فیزیک، شیمی، ریاضی، زیست شناسی و .. و بخش دیگر بازیهای خاص دانش آموزی مثل تیم فوتبال و والیبال است که دولت پیوسته با بودجه خود اقدام به اعزام این دانش آموزان میکند و و محدودیتی هم وجود ندارد.
قائم مقام وزیر آموزش و پرورش در ادامه بیان کرد: در سال صدها مسابقه دیگر هم در دنیا برگزار میشود که دولتها ضرورتا در این مسابقات عضو نیستند و مدارس میتوانند در این مسابقات عضو شوند و یا از یک مدرسه خاص و یا موسسه خاصی نمایندگی کشور را در یک کشور خارجی گرفته و در مسابقات آنها شرکت کنند. دولت در این دسته از مسابقات ورودی ندارد و هیچ هزینهای را برای آن پرداخت نمیکند.
کریمی در ادامه گفت: تاکید داریم که هر کس دانش آموز به کشور خارجی میبرد حتما باید مجوز از آموزش و پرورش بگیرد، ولی متاسفانه در برخی از موارد شاهد بوده ایم که برخی از افراد دانش آموزان را به خارج از کشور برده اند و هیچ اطلاعی هم به وزارت خانه نداده اند این دسته از مسائل از نظر ما تخلف محسوب میشود.
رئیس مرکز بین الملل و مدارس خارج از کشور در ادامه بیان کرد: اگر مجوزهای لازم دریافت شود میتوانند برخی از افراد را به آزمونهای خارج از کشور اعزام کنند البته در برخی از موارد مدارس دخالت نمیکنند و در اغلب اوقات فردی مجوز گرفته و چند دانش آموز را در خارج از کشور در یک آزمون بین المللی اعزام میکند و وقتی این افراد ۱۰ دانش آموز را میبرد به منزله اعزام از مدرسه خاص نیست.
کریمی افزود: این افراد یک تیم درست میکند و هزینه را از اولیا میگیرد و گاها هم هزینههای خارج از عرف دریافت میکنند و اطلاعی هم به سیستمهای رسمی کشور نمیدهند و این اقدام از نظر ما تخلف محسوب میشود.