فضای مجازی میتواند بستری مناسب برای تبلیغات کتاب باشد
نرگس میر فضلی در گفتوگو با پیرامون، پیرامون کاهش سرانه مطالعه در کشور گفت: متاسفانه سرانه مطالعه در کشور ما به دلایل گوناگونی در سطح پایینی قرار دارد. من معتقد هستم همان گونه که غذای جسم از ارزش و اهمیت بالایی برخوردار است غذای روح نیز باید در اولویت قرار بگیرد.
وی درباره تاثیر افزایش قیمت کتاب بر کاهش سرانه مطالعه در کشور تاکید کرد: اگر امروز سبد خانوار از کالای ارزشمند فرهنگی به نام کتاب خالی شده نمیتوان دلیل آن را افزایش قیمت کتاب و یا تاثیر فضای اقتصادی دانست، زیرا برای رفع این معضل راههای بسیار خوبی وجود دارد، ایجاد گروههای کتابخوانی که با هزینههای پایین کتاب، وقف کتاب و از همه مهمتر عضویت در کتابخانهها برای مطالعه راههایی هستند که افراد بدون صرف هزینه سنگین میتوانند کتاب را مطالعه کنند.
میر فضلی فناوری را تسهیل کننده جریان مطالعه دانست و تصریح کرد: وجود فناوری جدید و فضای مجازی در کنار حضور کتابهای الکترونیک و ایبوکها زمینه مناسبی را برای مطالعه افراد از طریق فناوری نوین فراهم کرده است، حتی ناشران هم میتوانند در فضای مجازی با معرفی کتابها زمینه افزایش سرانه مطالعه را فراهم کنند.
وی در همین راستا ادامه داد: روشهای خوب فراوانی برای استفاده از زمانهای مرده وجود دارد اگر این زمانها را در طول روز و یا در طول هفته جمع آوری کنیم شاهد زمان فراوانی خواهیم بود، چنانچه این زمان به مطالعه اختصاص داده شود قطعاً میتواند اطلاعات افراد جامعه را در سطح قابل توجهی افزایش دهد.
میر فضلی با اشاره به زمانهای مسافرتهای بین شهری به عنوان زمانی مناسب برای مطالعه کتاب افزود: استفاده از زمانهایی که در طول مسافرتهای درون شهری و یا در داخل تاکسی وجود دارد جز زمانهای مرده محسوب میشود و مطالعه در این زمان بسیار ارزشمند خواهد بود.
وی لزوم جای دادن مطالعه به عنوان یکی از فعالیتهای اصلی و مهم زندگی را مورد تاکید قرار داد و افزود: چنانچه هنجارسازی و برنامه ریزی برای جای دادن مطالعه در فعالیتهای روزانه به امری ضروری مهم و اساسی در زندگی تک تک ما محسوب نشود ضرر خواهیم کرد.