یک منبع روسی: ترکیه تجهیزات نظامی را در اختیار اعضای النصره قرار داده است
به گزارش ، روزنامه رایالیوم چاپ لندن نوشت: یک منبع نظامی گزارش داد، ترکیه به فعالیت خود در زمینه بسیج نیروها و تجهیزات نظامی در ادلب ادامه میدهد و بخش قابل توجهی از این تجهیزات را در اختیار گروه تروریستی جبهه النصره قرار داده است.
این منبع گفت: ترکیه بیش از ۷۰ تانک، حدود ۲۰۰ خودروی زرهی و ۸۰ توپخانه را وارد ادلب کرده و بخش زیادی از این تجهیزات را به نیروهای مسلح جبهه النصره تحویل داده است. این نیروهای تروریست سلاحهای ضد هوایی دوش پرتاب ساخت آمریکا را همزمان با سقوط دو بالگرد سوریه در این منطقه طی هفته جاری به دست گرفتهاند و تجهیز نیروهای مسلح در ادلب توسط آنکارا موجب نگرانیهای زیادی شده است.
این منبع با بیان اینکه تروریستهای هیئت تحریر الشام و دیگر گروهها با پوشش نظامی ترکیه در جنگ علیه نیروهای سوریه مشارکت دارند، افزود: نیروهای سوریه طی یک هفته بیش از ۲۰ توپ و نفربری را که ترکیه به نیروهای مسلح در ادلب تحویل داده بود، منهدم کردهاند.
منبع نظامی روس گفت: سامانههای دفاع هوایی آمریکایی مورد استفاده در ناوهای ترکیه به دست تروریستها افتاده است. وی گفت: نیروهای مسلح در منطقه کاهش تنش ادلب از سلاحهای ضد هوایی دوش پرتاب استفاده میکنند.
این منبع افزود: ترکیه به تروریستهای ادلب سلاحهای ضد هوایی دوش پرتاب آمریکا را داده است و این سلاحها که در ناوهای ترکیه استفاده میشوند به دست تروریستها افتادهاند و استفاده گروههای تروریستی از این تسلیحات یکی از نگرانیهای اصلی است.
در سطح میدانی نیز، ارتش ترکیه ایستهای بازرسی خود را در منطقه ادلب با نیروهای ویژه کماندو تقویت میکند. در همین راستا، خبرگزاری آناتولی گزارش داد، اتوبوسهای حامل نیروهای ویژه وارد جنوب ترکیه شده و بلافاصله توسط نفربرهای زرهی به ایستهای بازرسی در ادلب منتقل شدند.
همچنین ارتش ترکیه تجهیزات نظامی جدیدی به یگانهای مستقر در مرزهای مشترک جنوبی با سوریه ارسال کرد. کاروانهای نظامی شامل توپخانه، تجهیزات و خودروهای زرهی است که وارد جنوب ترکیه شدهاند که قرار است در اختیار یگانهای نظامی مستقر در مرزهای سوریه قرار گیرند.
یک فرمانده نظامی در گروه مخالفان سوریه مدعی شد، دلیل کنترل نیروهای ارتش سوریه بر بخشهای گستردهای از حومه حلب و ادلب به درخواست ترکیه از گروههای مخالف دمشق جهت عدم مقابله با ارتش سوریه برمیگردد.
وی گفت: به دلیل تصمیم ترکیه برای عدم مقابله گروههای مخالف با ارتش دمشق، نیروهای نظام سوریه از اوایل ۲۰۲۰ کنترل شهرهای معرةالنعمان و سراقب و بزرگراه حلب- دمشق را به دست گرفتند.
این فرمانده که خواست نامش فاش نشود، گفت: عقبنشینی نیروهای ما از بسیاری از مناطق بدون درگیری به درخواست ترکیه است که تعیین کرده تا پایان ماه فوریه ارتش سوریه به مرزهای مناطق کاهش تنش عقبنشینی کند که در غیر این صورت ارتش ترکیه و ارتش "ملی آزاد" وارد درگیریها با نیروهای سوریه شده و همه این مناطق را پس خواهند گرفت.
از سوی دیگر، ترکیه، روسیه را به ناکامی در پایبندی به توافق سوچی متهم کرده و مدعی است، آنکارا مسؤولیتهای خود را در ادلب؛ آخرین پایگاه اصلی نظامیان مخالف در سوریه انجام داده است.
فواد اوکتای، معاون رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه گفت: پستهای دیدهبانی ایجاد و قرار شد دولت سوریه خارج از این منطقه بماند و روسیه و ایران بقای حضور دمشق خارج از این منطقه را تضمین کردند و ترکیه مسؤولیتهایی داشت که به آنها عمل کرد. ترکیه ماموریت بسیار خطرناک و دشواری داشت و به شکل عملی موجب توقف کشته شدن غیرنظامیان، مانع از بروز موج جدید مهاجرت و عدم تبدیل ادلب به مرکز "تروریستها" شد.
ترکیه پس از امضای توافق سوچی در سال ۲۰۱۸ با مسکو ۱۲ پست دیدهبانی در استان ادلب واقع در شمال غرب سوریه ایجاد کرد و مسؤولان ترکیهای میگویند حدود چهار پست دیدهبانی این کشور در حال حاضر در مناطق تحت کنترل نیروهای ارتش سوریه قرار دارد.
در حالی که ارتش سوریه تحت حمایت مسکو حملات خود را در شمال غرب سوریه شدت بخشیده است ترکیه و روسیه پیرامون ادلب وارد جنگ لفظی شدهاند و در همین راستا، وزارت دفاع روسیه پیش از این اعلام کرد، ترکیه نظامیان مخالف دمشق را از تروریستها جدا نکرده است.
وزارت دفاع ترکیه روز پنجشنبه متعهد شد، کشورش همه تدابیر را علیه کسانی که آتشبس را نقض میکنند به ویژه گروههای تندرو به کار گرفته و آنها را مجبور خواهد کرد به آتشبس پایبند باشند.
ترکیه مدعی است، به دنبال پایان دادن به "حملات ارتش سوریه به منظور توقف کشته شدن غیرنظامیان" و اجتناب از ورود موج جدیدی از آوارگان به ترکیه است.
اوکتای گفت: در حال حاضر ترکیه میزبان بیش از ۶.۳ میلیون آواره سوری است و نمیتواند موج جدیدی از مهاجرتها را تحمل کند.
ایسنا