هدف از ساخت مستند «تهران میزبان دریا» ترویج فرهنگ مهربانی با حیات وحش است
یک کارگردان مستند گفت: مستند «تهران میزبان دریا» با سایر کارهای محیط زیستی تا حدودی تفاوت دارد ما با نگاه نوین علاوه بر نشان دادن کاستیها برخورد انسان با طبیعت را به تصویر کشیدیم. مستند «تهران میزبان دریا» رویکرد درست زیستن را به مردم میآموزد.
خبرگزاری میزان -
عبدالحسین متفقهی کارگردان سینمای مستند در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی پیرامون مضمون مستند «تهران میزبان دریا» گفت: مستند «تهران میزبان دریا» تلاش دارد تا دغدغه مردم برای توجه به محیط زیست را در هر منطقه از ایران که زندگی میکنند به خود جلب کند، متاسفانه زندگی شهری سبب شده تا از بسیاری از اتفاقات و رویدادهای محیط زندگی و حیات وحش خود غافل باشیم.
وی پیرامون چرایی پرداخت مستند «تهران میزبان دریا» به مهاجرت مرغهای دریایی در تهران بیان کرد: مستند «تهران میزبان دریا» با ابزار خود تلاش دارد تا تحولی در فرهنگ مردم ایجاد کند و همراهی بامحیط زیست را وارد زندگی آنان کند. مردم تهران نمیدانند چه تعداد از مرغان دریایی، در چه فصلهایی وارد تهران شده و در دریاچه چیتگر میهمان شهر آنان هستند، حتی میزان این میهمانان فراموش شده را نمیدانند.
متفقهی پیرامون هدف خود از ساخت مستند «تهران میزبان دریا» ابراز کرد: تلاش داریم تا علاوه بر فرهنگ محافظت از محیط زیست چگونگی مهرورزی به محیط زیست را به جامعه به صورت غیرمستقیم آموزش دهیم. برخی علاقمند در صدد کمک و مهرورزی به محیط زیست هستند، اما راه و شیوه آن را نمیدانند لذا دست به اقداماتی میزنند که سبب بر هم خوردن تعادل محیط زیست میشود.
وی به تلاشهای این گروه مستند ساز اشاره و تصریح کرد: تلاش داریم تا تهران را به عنوان یک شهر مهربان با محیط زیست و پرندگان معرفی کنیم و ارتباط مردم با آنان را نشان دهیم و ایرادات رفتار مردم با محیط زیست را به صورت غیر مستقیم آموزش دهیم.
متفقهی علاقه تیم مستند ساز به محیط زیست را زمینه ساز پرداختن به مستند «تهران میزبان دریا» خواند و بیان کرد: علاقه تیم مستند ساز به محیط زیست زمینه ساز پرداختن به مستند «تهران میزبان دریا» شد بدین ترتیب گروه ۵ نفره مستند ساز تصمیم گرفتیم برای فرهنگ سازی به محیط زیست گام برداریم تا با کمک گرفتن از سبک زیبای مستند سازی و بهره گیری از بهترین کار آموزان علاوه بر بکارگیری اطلاعات عملی و آموزش تجربه رویکردی ارزشمند را اتخاذ کنیم. من معتقدم نگاه نو به مستند سازی و کسب تجربه قابل توجه است، زیرا فرهنگ بها دادن به حیات وحش و زندگی مسالمت آمیز با محیط زیست را توسعه میدهد، این رویکرد با کمک افراد دوره دیده در آموزشگاه به اجرا گذاشته شده است.
وی پیرامون ویژگیهای مستند «تهران میزبان دریا» اظهار تصریح کرد: مستند «تهران میزبان دریا» با سایر کارهای محیط زیستی تا حدودی تفاوت دارد ما با نگاه نوین علاوه بر نشان دادن کاستیها برخورد انسان با طبیعت را به تصویر کشیدیم. مستند «تهران میزبان دریا» رویکرد درست زیستن را به مردم میآموزد، این هنجارسازی قدمی ارزشمند برای حفظ زیست بوم حیات وحش ما خواهد بود. نشان دادن زیباییهای حیات وحش ابتدا ببینده را به خود جذب خواهد کرد و در نهایت او را به سوی اصلاح اعمال و رویکردش نسبت به حیات وحش خواهد کشاند.
متفقهی پیرامون نمایش مستند «تهران میزبان دریا» تصریح کرد: پروژه و مجوز فعالیت برای ساخت مستند «تهران میزبان دریا» از سوی شهرداری تهران صادر شده است و کارها زیر نظر شهرداری انجام خواهد شد و در سینما حقیقت به نمایش گذاشته میشود، البته در رسانه ملی از طریق شبکه تهران برای عموم مردم پخش خواهد شد.
وی به هزینههای پروژه مستند «تهران میزبان دریا» اشاره و بیان کرد: هزینههای مستند «تهران میزبان دریا» به شیوهای خاص تامین شده است بدین ترتیب که هزینههای فیلم توسط مردم تامین میشود به عبارت دیگر سایت واسطه، پروژه مستند «تهران میزبان دریا» را برای مردم معرفی، ترسیم و در مرحله بعد کمکهای اقتصادی مردم را با خود همراه میکند در عین حال تبلیغ لازم برای مستند انجام شده و مردم را با مستند همراه میکند. این رویکرد مستند «تهران میزبان دریا» را ارزشمند و برآمده از دل مردم مینماید. همه هزینهها به صورت روشن در سایت نوشته شده و اطلاع رسانی انجام میشود.
متفقهی با اشاره به پیام اصلی مستند کوتاه ۱۳ دقیقههای «تهران میزبان دریا» خاطرنشان کرد: مستند «تهران میزبان دریا» تلاش دارد تا نشان دهد با طبیعت مهربان باشیم، اگر مهربان هستیم یاد بگیریم چطور مهربانی کنیم تا به ضرر طبیعت نباشد. باید ذهن همه مردم نسبت به طبیعت تغییر کند.
متفقهی با اشاره به پیام اصلی مستند کوتاه ۱۳ دقیقههای «تهران میزبان دریا» خاطرنشان کرد: مستند «تهران میزبان دریا» تلاش دارد تا نشان دهد با طبیعت مهربان باشیم، اگر مهربان هستیم یاد بگیریم چطور مهربانی کنیم تا به ضرر طبیعت نباشد. باید ذهن همه مردم نسبت به طبیعت تغییر کند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *