مرگ و میر بهبود یافتهها از سرطان بر اثر سکته قلبی و مغزی/آلودگی هوا مولفه ابتلا به سرطان است
رضا ملک زاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت و رئیس اداره پیشگیری از سرطان در گفت وگو با خبرنگار گروه جامعه ، با اشاره به اینکه طبق بررسیهای انجام شده برخی از افراد پس از بهبودی از سرطان در نتیجه بروز سکتههای قلبی و مغزی جان خود را از دست میدهند، گفت: به طور کلی عواملی که باعث سرطان و سکته قلبی و مغزی میشوند مانند مصرف دخانیات، آلودگی هوا و ... شبیه یکدیگر بوده از این رو افراد ممکن است به هر کدام از این موارد مبتلا شوند.
وی با بیان اینکه برخی، چون زمینه و استعداد ابتلا به سرطان دارند ابتدا به سرطان مبتلا میشوند افزود: این افراد وقتی بهبود مییابند تصور میکنند که دیگر مشکلی ندارند در حالی که اینها در معرض سکته نیز پس از بهبود از سرطان هستند.
ملک زاده با تاکید بر اینکه افراد پس از بهبودی از سرطان باید از نظر سکته قلبی و مغزی نیز مورد توجه قرار بگیرند تا پیشگیریهای لازم صورت بگیرد، تصریح کرد: در این شرایط کنترل وضعیت جسمانی افراد از حیث چربی خون یا فشار خون لازم است، زیرا این مولفهها میتوانند سکته قلبی یا مغزی را رقم بزنند.
رئیس اداره پیشگیری از سرطان وزارت بهداشت ادامه داد: ترک مصرف دخانیات، استفاده از رژیم غذایی سالم، مدیریت وزن و همچنین پیشگیری از دیابت و انجام ورزش برای جلوگیری از سکته های قلبی و مغزی لازم است.
استفاده از ماسک علاج جلوگیری از سرطان در روزهای آلوده نیست
وی با بیان اینکه آلودگی هوا از مولفههای اصلی در بحث بروز سرطان است، گفت: در این رابطه ماسک میتواند کمک کننده باشد، اما باید بدانیم که علاج اصلی این موضوع و راه مقابله با آن بهبود دائمی هوا است.
رئیس اداره پیشگیری از سرطان وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه باید اراده جدی برای بهبود وضعیت هوا در دولت ایجاد شود، تصریح کرد: باید ان جی اوها و مردم در این حوزه فعال شوند.