سبدی از تمام ژانرها و مضامین در جشنواره فیلم فجر ۳۸
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، ابراهیم داروغهزاده با اشاره به استقبالی که از سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر شده است گفت: همانند سالهای گذشته استقبال خوبی از جشنواره فجر شد و حتی امسال نسبت به سالهای گذشته افزایش خرید بلیت داشتیم، با استقبال خوب مردم تمام بلیتها همان ساعت اول به فروش رفت، البته تعداد کمی برای گیشه نگه داشتهایم، زیرا فیلمهای پرمخاطب به ساعت اضافه خواهند رسید.
دبیر سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر با اشاره به اکران فیلمها در شهرستانها عنوان کرد: این جشن ملی را در تمامی استانهای سراسر کشور برگزار خواهیم کرد چرا که شهرستانها درخواست داشتند که امسال فیلمها در سینماهای مراکز آنها نیز نمایش داده شوند.
داروغهزاده همچنین درباره قیمت بلیت فیلمهای جشنواره فجر گفت: امسال قیمت بلیتهای جشنواره از قیمت بلیتهایی که در طی سال در سینماها به فروش میرسند کمتر است، خانوادهها در طول سال به تماشای فیلم موردنظر خودشان خواهند نشست و قطعا یک خانواده به صورت خانوادگی به تماشای تمام فیلمها نخواهند رفت.
وی ادامه داد: طبق روال دو سال گذشته امسال نیز بلیت فروشی به صورت اینترنتی و در سلامتترین شکل ممکن صورت گرفت.
دبیر سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر با اشاره به فیلمهای منتخب در این جشنواره تصریح کرد: زمانی که جشنواره برگزار میکنیم فیلمهایی که مضمون و محتوا دارند انتخاب میشوند، در تمام دنیا فیلمهایی که هنری هستند انتخاب میشوند. سبدی از تمام ژانرها و مضامین در این دوره از جشنواره حضور خواهند داشت. درحقیقت اعضای هیات انتخاب امسال کار سخت و متنوعی داشتند که تا این لحظه استقبال بسیار خوب بوده و حالا باید دید نظر منتقدان و خبرنگاران چه خواهد بود. تا جایی که اطلاع دارم هیات داوران از فیلمهای انتخابی مخصوصا فیلمهای اول شگفت زده شدهاند.
وی با اشاره به فیلمهای بخش «نگاه نو» ادامه داد: در بخش «نگاه نو» تمام انرژی و دغدغه کارگردانها تبدیل به فیلم میشود و این از همه چیز جذابتر است، زیرا تمام اندیشه و نگاه فیلمساز در آن فیلم خلاصه میشود.
داروغهزاده درباره فیلمسازان مطرحی که در این جشنواره حضور دارند گفت: در کشورمان فیلمهایی که توسط کارگردانهای خودمان تولید میشوند داوطلب حضور در جشنواره میشوند و دیگر مهم نیست چه کسی فیلم ساخته است. بلکه تنها فیلمی که ساخته شده است اهمیت دارد.
وی با اشاره به فیلم کارگردانهای فیلم اولی عنوان کرد: اگر یک فیلمساز چند فیلم ویدئویی ساخته باشد تا زمانی که پروانه ساخت سینمایی نداشته باشد فیلم اولی حساب خواهد شد. اگر بخواهیم این مشکل را حالا حل کنیم در حق بعضی از فیلمسازان که در دورههای قبلی فیلم داشتند اجحاف خواهد شد. به نظر من این نقص در جشنواره تا زمانی که در سازمان سینمایی برطرف نشود درست نخواهد شد.
وی همچنین درباره تندیسی که قرار است به فیلمسازان برگزیده اهدا شود، گفت: چندین سال بود که به دنبال تولید این تندیس در ایران بودیم، اما صنف مربوطه میگفتند برایشان به صرفه نیست. اما امسال خواستیم هرطور که شده این کار را انجام دهیم حتی فراخوانی گذاشتیم و از همه درخواست کمک کردیم و خوشبختانه سه ماه پیش این تندیس توسط صنعت گران کشور تولید شد.
وی افزود: با توجه به اینکه برای این واحد صنعتی به صرفه نبود که تعداد کمی تولید کنند، ۱۲۰ عدد از این تندیس تولید کردند که در دورههای بعدی جشنواره از باقی آنها استفاده خواهیم کرد و هزینه این تندیسها از نمونههای خارجیشان کمتر شد.
داروغهزاده همچنین درباره پوستر سی و هشتمین جشنواره فجر توضیح داد: این پوستر نشاندهنده وحدتی است که بین مردم وجود دارد، سیمرغ نشان دهنده وحدتی است که مردم توسط جشنواره فجر به آن میرسند. در یک ماه گذشته اتفاقات بدی رخ داد. شهادت شهید سردار سلیمانی و بعد از آن حادثه سقوط هواپیما که به واسطه آن جوانان مملکت جان خود را از دست دادند، اثرات نامطلوبی بر روی جامعه و هنرمندان گذاشت.
وی ادامه داد: به واسطه سینماست که مردم میتوانند تلخیها را از یاد ببرند امیدوارم امسال نیز از جشنواره استقبال خوبی شود و مانند همیشه جشنواره فجر باعت وحدت و یکپارچگی مردم شود.
دبیر سی و هشتمین جشنواره فجر با اشاره به عدم برگزاری مراسم افتتاحیه این جشنواره گفت: بعد از اینکه پیشنهاد برگزار نکردن افتتاحیه جشنواره فجر را ارائه کردیم بعضی از فیلمسازان علاقهمند شدند و اعلام آمادگی کردند که بخشی از فروش فیلمشان را برای کمک به سیل زدهها اختصاص دهند در حال حاضر تمام اقلام، خریداری شده و به صورت مستقیم توسط جشنواره فجر به نقاط سیلزده فرستاده خواهند شد.
وی همچنین با اشاره به انتخاب داوران سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر عنوان کرد: رسانههای خارج از کشور این طور ادعا میکردند که سینماگران از این دوره جشنواره فیلم فجر حمایت نخواهد کرد، اما واقعا اینطور نبود. امسال فیلمسازان و فیلمهای خوبی در جشنواره حضور دارند که کار داوری را سخت میکنند؛ بنابراین تیم داوری باید تخصصیتر انتخاب میشد و به همین منظور ۹ نفر به عنوان اعضای هیات داوران بخش سودای سیمرغ انتخاب شدند و این به نوعی پاسخ به کسانی بود که فکر میکردند از این جشنواره استقبال نمیشود.
داروغهزاده با اشاره به اینکه هیچ دخالتی در داوری آثار انجام نمیشود گفت: فکر میکنم داورانی که حداقل در دو دوره گذشته حضور داشتند گواهی میدهند که به هیچکس از بیرون چیزی ابلاغ نشده است، رای گیری بین ۹ داور انجام میشود من هم هیچ دخالتی نمیکنم، زیرا بهترین سینماگران باید انتخاب شوند.
وی همچنین درباره اکران عمومی فیلمهای حاضر در جشنواره فیلم فجر تصریح کرد: جشنواره فیلم فجر ویترین سینمای ایران است و قطعا برای تهیهکننده و کارگردان ریسک به همراه دارد. اگر فیلمی ضعیف باشد آسیب میبیند و اگر خوب باشدبه نفع آن خواهد بود.
وی ادامه داد: فکر میکنم سال آینده گیشه فیلمهای جشنواره فیلم فجر نسبت به دوره قبلی بیشتر باشد. همچنین تعداد زیادی از فیلمهای نوروزی از فیلمهای اکران شده در جشنواره فجر انتخاب میشوند.
دبیر جشنواره فیلم فجر با اشاره به تغییراتی که باید در جشنواره فیلم فجر رخ دهد، گفت: مهمترین تغییری که لازم است برای جشنواره صورت بگیرد این است که حداقل تغییرات برای برگزاری جشنواره را داشته باشیم، زیرا این جشنواره باید به ثبات برسد و با هر تغییر مدیریتی زیر و رو نشود. در سه سال گذشته تغییرات بسیار کمی داشتیم. جشنوارهای که چندین سال است برگزار میشود نباید دائما تغییر کند.
وی همچنین درباره بودجه این جشنواره عنوان کرد: شهرداری تهران پذیرفته که ۸ میلیارد تومان به جشنواره کمک کند و این قرارداد نیز با سازمان سینمایی بسته شده است. فکر میکنم در این جشنواره با همان بودجه شهرداری بتوانیم تمام هزینهها را پرداخت کنیم.