کرونا تاکنون جان ۴۱ نفر را در جهان گرفته است/ افرادی که در معرض ابتلا به کرونا هستند

23:54 - 05 بهمن 1398
کد خبر: ۵۹۰۱۹۸
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه علائم ویروس کرونا مشابه آنفولانزا بوده و علائم اختصاصی ندارد، گفت: افرادی که داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی مصرف می کنند یا کسانی که درگیری ریوی داشته و به نوعی ذات الریه ناشی از ویروس داشته اند بیشتر در معرض ابتلا به این ویروس هستند.

ویروس کرونا در کشور مشاهده نشده است/واکسن و درمان مستقیم قطعی کرونا وجود نداردکیانوش جهانپور رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفتگو با خبرنگار گروه جامعه ، با بیان اینکه ویروس جدید کرونا با علائم درگیری مجاری تنفسی ظرف هفته‌های اخیر در برخی مناطق چین مشاهده شده است، گفت: این ویروس تا امروز جان حدود ۴۱ نفر را گرفته است.


وی با تاکید بر اینکه انتقال این ویروس با توجه به مراوداتی که امروزه بین کشور‌ها وجود دارد به کشور‌های همجوار از جمله تایلند، مالزی وجود دارد، افزود: حتی گزارش‌هایی مبنی بر انتشار این بیماری به استرالیا، ایالات متحده و همچنین گزارش موارد احتمالی در پاکستان نیز به ما دست رسیده است.


جهانپور با بیان اینکه تا این لحظه در کشور ما مورد مشکوکی از ابتلا به ویروس کرونا گزارش نشده است، تصریح کرد: با توجه به ابعاد بیماری، ساختار پیشگیری، مدیریت و کنترل بیماری‌ها در کشور فعال شده و همکاران ما در واحد‌های مبارزه با بیماری‌ها در مبادی ورودی از جمله بنادر بین المللی و فرودگاه بین المللی مستقر شده اند و به ویژه مسافرانی که مبدا آن‌ها چین یا برخی کشور‌های جنوب شرقی آسیا است تحت مراقبت گرفته اند.


وی ادامه داد: قاعدتا موارد مشکوک تحت مراقبت بهداشتی خاص قرار خواهد گرفت و اگر مشکوک به ویروس کرونا باشد در بیمارستان‌های معین که از قبل پیش بینی شده تحت مراقبت قرار خواهند گرفت.


سخنگوی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه آمادگی لازم در نظام بیماریابی، نظام بهداشتی و نظام آزمایشگاهی کشور برای مراقبت، تشخیص و اقدامات حمایتی و درمانی در این زمینه وجود دارد، گفت: تا این لحظه مورد مشکوکی گزارش نشده است، ولی آنچه اهمیت دارد رعایت نکات بهداشت فردی و عمومی برای پیشگیری و یا قطع زنجیره انتقال این بیماری است.


جهانپور تاکید کرد: توصیه این است که حتما افراد جهت مسافرت به مقاصد کشور‌هایی که به گونه‌ای درگیر این بیماری شده اند حتی المقدور مسافرت خود را کنسل کنند، در صورتی که مسافرت ضروری است رعایت نکات بهداشت فردی و عمومی را در آن مناطق داشته و از حضور در تجمعات خودداری کنند.

ضرورت دوری از افراد مبتلا به آنفولانزا


وی ادامه داد: مردم باید از افرادی که با علایم شبه آنفولانزا مواجه شده اند دوری کرده و از مصافحه و بوسیدن افراد خودداری کنند.


جهانپور با بیان اینکه افراد باید با شستن مکرر دست و صورت خود و عدم استفاده از وسایل مشترک امکان ابتلا به این ویروس را در سفر به کشور‌های درگیر با آن کاهش دهند، گفت: در بازگشت به کشور نیز از بوسیدن افراد باید خودداری شود.


وی با تاکید بر اینکه شستن مکرر دست‌ها بعد از مراجعه از محل کار و قبل از غذا خوردن لازم است، افزود: افراد در صورت مشاهده هر گونه علایم مشکوک به پزشک یا مراکز بهداشت مراجعه کنند.

علایم ویروس کرونا عملا مشابه علایم آنفولانزا است


سخنگوی سازمان غذا و درمان با بیان اینکه علائم ویروس کرونا عملا مشابه علائم آنفولانزا بوده و علائم اختصاصی ندارد، تصریح کرد: تب، سردرد، بدن درد، تهوع، استفراغ و اسهال از علائم این ویروس بوده که ممکن است در سایر بیماری‌های تنفسی به ویژه آنفولانزا هم دیده شود.


وی در پاسخ به این سوال که آیا دارو‌های درمان ویروس کرونا در داخل وجود دارد یا خیر، گفت: این بیماری در حال حاضر نه واکسن دارد و نه درمان مستقیم قطعی، اکنون درمان‌های حمایتی و نگهدارنده مدنظر است تا افراد از این مرحله بیماری عبور کنند.


جهانپور تاکید کرد: قاعدتا افرادی که ریسک بیشتری دارند افرادی هستند که درگیری ریوی داشته و به نوعی ذات الریه ناشی از ویروس داشته باشند.


وی با بیان اینکه بستری در افراد مذکور برای انجام اقدامات حمایتی در دستور کار قرار می‌گیرد، گفت: البته طبق گزارش‌های واصله افراد فوت شده در اثر این ویروس افراد پرخطر که به نوعی مصرف کننده دارو‌های سرکوب کننده سیستم ایمنی بوده اند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *