هند به دنبال کاهش وابستگی به نفت خاورمیانه
به گزارش ، نشریه " مانی کنترل" روز سهشنبه در گزارشی نوشت، با توجه به داده های کشتیرانی هند، واردات نفت هند از خاورمیانه در سال ۲۰۱۹ به کمترین سطح خود در چهار سال گذشته رسید.
بر اساس این داده ها، هند در سال ۲۰۱۹ حدود ۲.۶۸ میلیون بشکه نفت خام به صورت روزانه از خاورمیانه وارد کرد که این مقدار ۱۰ درصد کمتر از واردات سال ۲۰۱۸ محسوب می شود. همچنین واردات روزانه نفت هند از سایر مناطق حدود ۱.۸ میلیون بشکه نفت خام در سال ۲۰۱۹ بوده است.
احسان الحق یک تحلیل گر در موسسه "اینفینیتیو" گفت: ادامه کاهش تولید نفت سازمان اوپک به همراه حمایت عربستان سعودی و متحدان آن از این کاهش و همچنین کاهش واردات نفت از ایران به دلیل تحریم های آمریکا، از جمله عوامل تاثیر گذار بر واردات نفت هند از منطقه خاورمیانه بوده است.
سازمان بینالمللی انرژی تخمین می زند که کشورهای تولید کننده نفت خارج از سازمان اوپک در سال ۲۰۲۰ تولید نفت خود را حدود ۲.۱ میلیون بشکه نفت خام در روز افزایش خواهند داد.
دارمندرا پرادان وزیر نفت هند هفته گذشته اعلام کرد که دهلی نو در حال برنامه ریزی برای توسعه منابع نفتی خود برای کاهش وابستگی به نفت خاورمیانه است.
وی افزود: تعدادی از پالایشگاه های هندی در مراحل پایانی مذاکره با روسیه برای خرید نفت این کشور هستند.
**واردات نفت از روسیه
نشریه "هندوستان تایمز" نیز نوشت: ماه گذشته بود که مقامات هندی و روسی مذاکرات خود را برای صادرات طولانی مدت نفت از روسیه به هند در دهلی نو آغاز کردند.
یک مقام هندی گفت: دو طرف پس از اتمام مذاکرات و امضای قرارداد نفتی، در خصوص صادرات گاز مایع طبیعی از روسیه به هند گفت وگو کردند. مذاکرات کنونی هند و روسیه در مورد تامین طولانی مدت نفت هند است. این صادرات تحت تاثیر تحولات جهانی مانند تحولات خاورمیانه نخواهد بود.
یک مقام دیگر هندی که خواست نامش فاش نشود گفت: دولت هند در حال بررسی یک مسیر دریایی آسان و اقتصادی از روسیه به هند است. انتقال انرژی از روسیه به هند یکی از نگرانی های بزرگ است اما ما در حال یافتن یک راه حل هستیم.
نشریه "اکونومیک تایمز" نوشت: داده های منتشر شده نشان می دهد که هند در دوره نوامبر ۲۰۱۸ تا ماه مه ۲۰۱۹ به صورت روزانه ۱۸۴ هزار بشکه از آمریکا نفت خام خریداری کرده است که این حجم واردات در مدت مشابه سال قبل حدود ۴۰ هزار بشکه نفت خام در روز بوده است.
در مدت مشابه (نوامبر ۲۰۱۸ تا ماه مه ۲۰۱۹)، هند که پس از چین دومین مشتری نفتی ایران محسوب می شد، روزانه ۲۷۵ هزار بشکه نفت خام (۴۸ درصد کاهش نسبت به دوره قبل) از تهران نفت خریداری کرد.
داده های دولت هند نشان می دهند که در دوره (نوامبر ۲۰۱۸ تا ماه مه ۲۰۱۹)، واردات نفت هند از عربستان سعودی با ۱۱ درصد افزایش به ۸۰۴ هزار بشکه نفت خام در روز رسید درحالی که این واردات از کشور امارات با ۳۷ درصد افزایش به ۳۶۰ هزار بشکه نفت خام در روز رسیده است.
در مقایسه با کشورهای تولید کننده نفت در خاورمیانه، واردات نفت هند از آمریکا چهار برابر افزایش یافته است.
پالایشگاه های نفتی هند در اوایل سال جاری قرارداد های جدیدی با کشورهایی از جمله مکزیک و آمریکا امضا کردند. همچنین شرکت های هندی در سال های گذشته واحد های جدیدی احداث کرده اند تا بتوانند نفت ارزان تر و با کیفیت پایین تر پالایش کنند.
احسان الحق توضیح داد:هندی ها می توانند نفت مکزیک و آمریکا را با یکدیگر تلفیق کنند تا نفتی مشابه کیفیت نفت خاورمیانه به دست آورند.
واردات نفت هند از مکزیک در دوره (نوامبر ۲۰۱۸ تا ماه مه ۲۰۱۹)، با ۱۳ درصد افزایش درمقایسه با سال گذشته به ۲۶۸ هزار بشکه نفت خام در روز رسید.
در سال ۲۰۱۹ واردات نفت هند با ۲.۱ درصد کاهش به ۴.۴۸ میلیون بشکه نفت خام در روز رسید. دلیل کاهش واردات نفت هند، بسته شدن موقت واحد های نفتی برای به روز رسانی تجهیزات به منظور پالایش استاندارد های جدید نفتی در سال ۲۰۲۰ اعلام شده است.
وزارت امور خارجه هند در هفته گذشته ضمن تایید سفر ترامپ به هند اعلام کرد که دو کشور در حال برنامه ریزی برای حضور ترامپ در هند در اواخر ماه جاری میلادی یا هفته اول ماه آینده هستند.
تارنمای "دیفنس نیوز" نوشت: هند در حال افزایش واردات انرژی خود از آمریکا است. واردات نفت این کشور از آمریکا دو برابر شده و ارزش آن در سال جاری به ۱۰ میلیارد دلار خواهد رسید. هند همچنین واردات کالاهای آمریکایی مانند هواپیمای مسافر بری و جنگی را افزایش داده است.
تنش های فعلی آمریکا و ایران بر تأمین انرژی هند تأثیر گذاشته است. این امر تأثیرات منفی بر ذخایر استراتژیک نفت هند خواهد داشت و انتظار می رود ظرفیت پالایش این کشور را تحت تأثیر قرار دهد. پالایشگاه های هند در واقع یک منبع مهم درآمدهای صادراتی هند است و کاهش ظرفیت آنها برای این کشور پیامدهای استراتژیک دارد.
یک مقام هندی که خواست نامش فاش نشود گفت: احتمالاً گفت و گو ها در مورد نرخ بار برای واردات نفت هند و همچنین دوره پرداخت اعتبار بالاتر( ۶۰-۹۰ روز همانند شرایطی که هند برای واردات نفت خود از ایران دریافت می کرده است) متمرکز خواهد شد.
هند در حال حرکت به سوی استفاده از سوخت با استاندارد یورو ۶ از ماه آوریل سال ۲۰۲۰ است.
همچنین واردات نفت هند از کشورهای آفریقایی در سال ۲۰۱۹ با ۷۰۳ درصد افزایش ۷۱۳ هزار بشکه در روز رسیده است.
بر اساس داده های دولت هند، هزینه واردات نفت این کشور در سال ۲۰۱۸-۱۹ حدود ۱۱۱.۹ میلیارد دلار بوده است که این هزینه در سه سال پیش (۲۰۱۵-۱۶) ۶۴ میلیارد دلار برآورد شده بود.
مجموع تقاضای نفت خام هند حدود ۴.۶ میلیون بشکه در روز است که این کشور را در رتبه سومین مصرف کننده بزرگ جهان پس از آمریکا و چین قرار میدهد.
هند به دلیل پیشرفت سریع اقتصادی، افزایش طبقه متوسط جامعه و افزایش خرید وسایل نقلیه موتوری بسیار به انرژی احتیاج دارد.
آژانس بین المللی انرژی پیش بینی می کند که تا سال ۲۰۴۰ هند یک چهارم از انرژی تولیدی در جهان را مصرف کند.
ایرنا/