منطقه ۲۲ تهران با برجهای ناهمگون بیغوله آباد است/قلع و قمع فضای سبز متوقف شده است
ناهید خداکرمی رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران در گفتگو با خبرنگار گروه جامعه ، با بیان اینکه آلودگی هوا در تهران مسئله چند بعدی بوده و به ارگان خاصی ارتباط ندارد، گفت: فرد فرد ما با وسایل مصرفی خود از سیستمهای گرمایش خانگی گرفته تا موتور و خودرو مورد استفاده و همچنین کارخانجات موجود در سطح شهر در این وضعیت مزید بر علت شده است.
وی با تاکید بر اینکه مصرف بی حد و حصر انرژی یکی از عوامل آلاینده محیطی است، تصریح کرد: با شرایط جوی که در تهران داشته ایم و با نبود بادهای فصلی آلایندههای تولیدی به صورت ایستا در فضای شهر مانده و انباشته شده است.
خداکرمی با بیان اینکه ظرفیت جمعیتی تهران در حال حاضر بین ۸ تا ۱۲ میلیون نفر شده است، افزود: این میزان جمعیت به طور حتم نیاز به تردد داشته و با مضرف انرژی آلایندگی محیطی را بیشتر میکنند.
این عضو شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه وجود صنایع آلاینده در غرب و جنوب تهران در وضعیت فعلی پایتخت تاثیرگذار بوده است، گفت: پایتختهای جهان پایتخت سیاسی است، اما در ایران، تهران مرکز تجاری، قطب صنایع و ... است که این خود به تبدیل تهران به مرکز آلودگی هوا کمک میکند.
بخش اعظمی از آلودگی تهران ناشی از آلاینده های متحرک است
وی با بیان اینکه طبق گزارش مرکز کنترل آلودگی هوای تهران آلایندههای متحرک مانند اتوبوس، کامیون و موتور سیکلت بخش اعظمی از آلایندهها را تشکیل میدهند، افزود: هر روز این آلایندهها تولید میشود و وظیفه تک تک افراد است که برای رفع یا کاهش این آلودگی اقدامی کنند.
خداکرمی با تاکید بر اینکه سازمان حفاظت محیط زیست طبق تکلیف قانونی خود باید بر کارخانجات تولید آلاینده نظارت داشته باشد، تصریح کرد: وزارت کشور برای نوسازی ناوگان حمل و نقل درون یا برون شهری تکلیفی دارد که هنوز انجام نشده است.
وی با بیان اینکه ساخت و سازهای بی رویه دو دهه گذشته در تهران باغات و فضای سبز این شهر را از بین برده است، گفت: شورای شهر در دوره پنجم توقف نابودی فضای سبز را در دستور کار خود قرار داده و اکنون این رویه معیوب به کل متوقف شده است.
طراحی برج های منطقه ۲۲ بر اساس محاسبات هواشناسی و اقلیمی نبوده است
این عضو شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه منطقه ۲۲ تهران یک منطقه بکر بوده که متاسفانه ظرف ۱۰ الی ۱۲ سال به یک بیغوله آباد با برجهای بسیار که ناهمگون هستند تبدیل کرده ایم، افزود: این برجها با ناهمگونی ایجاد شده و طراحی آنها بر اساس محاسبات هواشناسی و اقلیمی نبوده است.
وی ادامه داد: متاسفانه پس از تهران و سایر کلانشهرها در حوزه وضعیت آلودگی هوا شهرهای کوچک نیز به این سمت و سو در حال هدایت هستند.
رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران یادآور شد: برای حل بحران آلودگی هوا در کلانشهرها هر ارگان و سازمانی باید به وظیفه خود عمل کند که در این راستا اجرای قانون هوای پاک ضروری است.