رانت سیاسی برای دریافت مجوز تاسیس مدارس غیر دولتی تا چه میزان تاثیر گذار است؟/قانون محدودیتی برای مسئولین جهت دریافت مجوزتاسیس مدرسه غیر دولتی ندارد
سعید صالح، سرپرست اداره کل مدارس و مراکز غیردولتی وزارت آموزش و پرورش در گفت وگو با خبرنگار گروه جامعه ، در پاسخ به این سوال که آیا آماری از فرزندان مسئولانی که در مدارس غیر دولتی در حال تحصیل هستند وجود دارد یا خیر؟ گفت: آخرین اطلاعات در سال ۹۴ درباره میزان فراوانی شغل والدین دانش آموزانی که در مدارس غیر دولتی تحصیل میکنند انجام شده و نشان داده که ۷۴ درصد دانش آموزان کارمند بوده اند. ولی اطلاعاتی مبنی بر اینکه چند درصد از دانش آموزان مدارس غیر دولتی را فرزندان مسئولان تشکیل میدهند در دست نداریم.
صالح در ادامه تاکید کرد: وضعیت به این صورت نیست که فرزندان مسئولان صرفا در مدارس غیر دولتی تحصیل کنند. در مدارس غیر دولتی از دانش آموزان تاکنون نپرسیده ایم که شغل والدینشان چیست، چون به این امر احساس نیازی نکرده ایم و برایمان اولویت نبوده است.
تصور از مدارس غیر دولتی همیشه همان ۳۰ مدرسه برخوردار تهران است
سرپرست اداره کل مدارس غیر دولتی در ادامه گفت: تصور از مدارس غیر دولتی همیشه همان ۳۰ مدرسه در برخی مناطق برخوردار شهر تهران است و نباید وضعیت را همیشه به این صورت دید. ما مدارس غیر دولتی در شهرستانها داریم که شهریه کل سال آنها ۲ تا ۲ و نیم میلیون است. در شهر تهران هم به جز چند منطقه برخوردار شهریههای مدارس غیر دولتی بالا نیست.
فرآیند صدور مجوز برای متقاضیان تاسیس مدارس غیر دولتی
صالح در ادامه درباره فرآیند صدور مجوز برای متقاضیان تاسیس مدارس غیر دولتی و در پاسخ به این سوال که رانت سیاسی برای دریافت مجوز تاسیس مدارس غیر دولتی تا چه میزان تاثیر گذار است؟ گفت: در ابتدا باید گفت در قانون شرایطی که برای صدور مجوز دیده شده خیلی باز است و فرد باید شرایطی از جمله دارا بودن ۳۰ سال سن، تاهل و مدرک لیسانس (بدون توجه به رشته خاص) را دارا باشد و استعلامات حراستی و امنیتی نیز درباره این فرد انجام میشود.
سرپرست اداره کل مدارس غیر دولتی در ادامه درباره مشکلاتی که در فرآیند صدور مجوز برای مدارس غیر دولتی رخ میدهد گفت: اشکالی که در فرایند صدور مجوز مدارس غیر دولتی با آن مواجه هستیم این است که در استانها و مناطق و ادارات گاها به دلیل نگاه های تنگ نظرانه محدودیتهایی قائل میشوند و شاخصهایی اضافه بر آنچه در قانون ذکر شده در نظر میگیرند که موافق آن نیستیم و همواره بر لزوم رعایت قانون و اضافه نکردن این بند و مادهها تاکید کرده ایم.
هیچ کس حق اضافه کردن شاخص جدید برای صدور مجوز مدارس غیر دولتی ندارد
وی در ادامه تاکید کرد: اعلام کرده ایم که هیچ کس حق ندارد شاخص اضافه بر آنچه که در قانون مصوب مجلس شورای اسلامی وجود دارد قانون جدید در منطقه خود ایجاد کند و گاها این اتفاق میافتد و ما با این موضوع که به برخی از افراد متقاضی به دلیل قوانینی که خود استانها ایجاد میکنند مجوز داده نشود مخالفیم.
تخلف زمانیست که به مسئول آموزش و پرورش مجوز بدهند و به جوان شایسته نه
صالح افزود: زمانی تخلف اتفاق میافتد که به جوانی که شایسته و متخصص است مجوز داده نشود و به یک نفر که به عنوان مثال در مجموعه وزارت آموزش و پرورش است مجوز داده شود؛ لذا قانون محدودیتی برای افرادی که مسئولیتی دارند نداده و از آن طرف هم نگفته که به کسی که مسئولیت ندارند نباید مجوز داد.
افراد متقاضی دریافت مجوز مدارس غیر دولتی باید چه ویژگی داشته باشند؟
سرپرست اداره کل مدارس غیر دولتی گفت: افراد متقاضی باید ۸ شاخصه داشته باشند که اصلا هم سخت نیست و عموم افراد که شایستگی دارند میتوانند مجوز بگیرند و فرد باید توانایی مالی اداره حداکثر یک سال مدرسه را داشته باشد. اگر مجوز به کسی داده بشود که در ماه دو و سه نتواند هزینه مدرسه را پرداخت کند دانش آموزان دچار آسیب میشوند.
سازمان مدارس غیر دولتی قائل به مساوات در صدور مجوزاست
صالح گفت: سازمان مدارس غیر دولتی قائل به مساوات در صدور مجوز و حق شهروندی افراد مطابق قانون است، اما اگر ادارهای در صدور مجوز و نظارت محدودیت و کم کاری میکند تخلف است و مدیر و هر فرد دیگری که تخلف میکند با آنها برخورد میشود. افراد میتوانند شکایت خود را به سامانه ۴۳۱۷ اعلام کنند.