ارزش‌های سیره سیاسی «حضرت فاطمه (س)»/چند نکته مهم که در خطبه فدکیه نهفته است

12:11 - 25 دی 1398
کد خبر: ۵۸۵۸۶۵
تعداد نظرات: ۱ دیدگاه
کارشناس علوم قرآنی گفت: خطبه فدکیه از دو جنبه دارای اهمیت است اول اینکه چرا حکومت را از «امیرالمومنین (ع)» گرفتند و دوم اینکه چرا پشتوانه اقتصادی «اهل بیت (ع)» را از آنان غصب کردند، زیرا حضرت «علی (ع)» برای آباد کردن فدک حدود بیست و پنج سال وقت گذاشتند.
ارزش‌های سیره سیاسی «حضرت فاطمه (س)»/چند نکته مهم که در خطبه فدکیه نهفته استمحمد هادی هدایت کارشناس علوم قرآنی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی پیرامون علل ظلم‌هایی که نسبت به حضرت «فاطمه زهرا (س)» صورت گرفت گفت: حضرت «فاطمه زهرا (س)» پس از رحلت «پیامبراکرم (ص)» با گروهی از منافقین روبرو شدند که به همراهی و کمک یهودیان تلاش داشتند تا به ریاست و حکومت بر مسلمانان دست یابند آنان برای درست جلوه دادن کار خود قصد داشتند تا با توسل به زور از حضرت «فاطمه زهرا (س)» بیعت بگیرند.
وی در همین راستا ادامه داد: حضرت «فاطمه زهرا (س)» نیز در مقابل این ظلم‌ها ایستادند و در عرصه‌های مختلف مخالفت خود با این گروه نشان دادند، هرچند در این میان «حضرت علی (ع)» به خاطر اصول اسلام مجبور شدند تا سکوت اختیار کنند، اما همسر بزرگوار ایشان در مقابل دشمنان داخلی ایستادند.
هدایت ریشه مخالفت‌های منافین را در سال‌های آخر حضور «پیامبراکرم (ص)» دانست و ابراز کرد: «پیامبر اکرم (ص)» تلاش داشتند تا در آخرین جنگ خود که نامش غزوه تبوک بود برای همیشه حضور دشمنان سرسخت اسلام را خاتمه دهند. در آیه ۸۲ سوره مائده آمده است: «لَتَجِدَنَّ أَشَدَّ النَّاسِ عَدَاوَةً لِلَّذِینَ آمَنُوا الْیَهُودَ وَالَّذِینَ أَشْرَکُوا ۖ وَلَتَجِدَنَّ أَقْرَبَهُمْ مَوَدَّةً لِلَّذِینَ آمَنُوا الَّذِینَ قَالُوا إِنَّا نَصَارَىٰ ۚ ذَٰلِکَ بِأَنَّ مِنْهُمْ قِسِّیسِینَ وَرُهْبَانًا وَأَنَّهُمْ لَا یَسْتَکْبِرُونَ، هر آینه دشمن‌ترین مردم نسبت به مسلمانان، یهود و مشرکان را خواهی یافت، و با محبت‌تر از همه کس به اهل ایمان آنان را که گویند: ما نصرانی هستیم. این دوستی نصاری نسبت به مسلمین بدین سبب است که برخی از آن‌ها دانشمند و پارسا هستند و تکبر و گردنکشی بر حکم خدا نمی‌کنند». وی به رویکرد منافقین در زمان پس از رحلت «پیامبراکرم (ص)» اشاره و اظهار کرد: منافقین پس از رحلت «پیامبراکرم (ص)» برای گرفتن تایید از کار‌های خود قصد وارد کردن حضرت «فاطمه زهرا (س)» دختر «پیامبراکرم (ص)» را به بازی نادرست خود کردند، آن‌ها تلاش داشتند تا با زور تایید حضرت «صدیقه کبری (س)» را بر درستی کار نا‌مشروع خود دریافت کنند.
هدایت بیان کرد: راوی خطبه فدکیه «حضرت زینب (س)» فرموده‌اند: «مادرم هنگامی که از تفکر منافقین داخلی در مورد تصرف فدکیه مطلع شد آماده شدند و وارد میدان درگیری شدند ایشان طی خطبه‌ کوبنده خود فرمودند چطور شما از پدران خود ارث می‌برید، اما من نمی‌توانم ارث ببرم». این کلمات باعث شد تا مردم با دختر «پیامبراکرم (ص)» همراهی کنند و با شعار یاعلی یاعلی از ایشان پشتیبانی کردند، بدین ترتیب تفکر نادرست منافقین داخلی برای مردم آشکار شد و حضرت «فاطمه زهرا (س)» پیروز میدان شدند.
وی پیرامون اهمیت خطبه فدکیه ابراز کرد: خطبه فدکیه از دو جنبه دارای اهمیت است اول اینکه چرا حکومت را از «امیرالمومنین (ع)» گرفتند و دوم اینکه چرا پشتوانه اقتصادی «اهل بیت (ع)» را از آنان غصب کردند، زیرا حضرت «علی (ع)» برای آباد کردن فدک حدود بیست و پنج سال وقت گذاشتند. در خطبه فدکیه حضرت «فاطمه زهرا (س)» حق را بیان کردند و از حقیقت پشتیبانی کردند در حالی که انصار پشت وی را خالی کرده بودند.
این کارشناس علوم قرآنی تصریح کرد: ادامه این جریان در زمان حیات تمام «ائمه معصومین (ع)» ادامه داشت تا جایی که هارون الرشید خطاب به «امام کاظم (ع)» گفت: فدک کجاست تا من آنجا را به تو بدهم این امام بزرگوار نیز در پاسخ فرمودند: تو آنجا را به من نمی‌دهی، زیرا مرز‌های فدک اکنون از آفریقا تا مرز‌های دریای مازندران و سراسر سرزمین اسلامی است حتی در زیارت جامعه کبیره نیز بر فدک و پس گرفتن آن از غاصبان تاکید شده است.
وی کوتاهی انصار در پشتیبانی از دختر «رسول اکرم (ص)» حضرت «فاطمه زهرا (س)» را مورد بررسی قرار داد و افزود: اگر دشمن به کمک منافقین داخلی و یا خودش مستقیما ظلم کند و در مقابل آنان ایستادگی نشود، دشمن مسیر را هموار دانسته و پا را فراتر از گلیم خود خواهد گذاشت، اگر انصار از حضرت «فاطمه زهرا (س)» دفاع می‌کردند قطعا دشمنان به خود اجازه نمی‌دادند تا درب خانه «صدیقه کبری (س)» را آتش بزنند.
هدایت به علت درخواست حضرت «فاطمه زهرا (س)» برای پنهان ماندن مزارشان اشاره و خاطرنشان کرد: حضرت «فاطمه زهرا (س)» وصیت کردند تا مزارشان مخفی بماند، زیرا از منافقین داخلی و دشمنان دلگیر بودند، سکوت انصار به بسیاری از بی حرمتی‌ها مهر تایید زد و باعث شد تا این بانوی بزرگوار اسلام در پایان عمر با برخی از این افراد قهر کنند و هرگز تا زمان شهادتشان دیگر با آنان سخن نگفتند. در این مدت حضرت «فاطمه زهرا (س)» گریه می‌کردند و به مزار عموی خود حضرت حمزه و جعفر طیار می‌رفتند و می‌گفتند اگر آنان زنده بودند منافقین نمی‌توانستند حق ما را تصاحب کنند.
 انتهای پیام /
 انسیه بغدادی

برچسب ها: ائمه معصومین

ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۷ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۲
0
0
سلام حضرت فاطمه برای سرزمین ومال دنیا اهمیت نمی دادند .چون کاملاپیرو پدربرگوارشان بودندند
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *