دستگیری حدود ۲۰۰ هزار افغانستانی طی سال ۲۰۱۹ در ترکیه
به گزارش به نقل از خبرگزاری آناتولی، براساس دادههای این نهاد بعد از شهروندان افغانستان، اتباع کشورهای پاکستان، سوریه، فلسطین، عراق، ایران، گرجستان، میانمار و مولدوای در صدر این فهرست قرار دارند.
طبق این آمار، ۱۹۹,۵۴۲ افغان، ۷۰,۸۴۳ پاکستانی، ۵۴,۵۹۰ سوری، ۱۲,۰۹۳ فلسطینی، ۱۱,۹۷۹ عراقی، ۸,۶۳۴ ایرانی، ۲.۱۲۷ گرجستانی، ۲۷۷ میانماری، ۲۰۰ مولداویایی و ۸۸,۶۴۳ نفر از اتباع سایر کشورها در ترکیه دستگیر شده اند.
سال ۲۰۱۸ میلادی نیز ۱۰۰,۸۴۱ افغان، ۵۰,۴۳۲ پاکستانی، ۳۴,۰۵۳ سوری، ۱۷,۶۲۹ عراقی، ۱۰,۵۴۵ فلسطینی، ۴.۰۶۶ ایرانی، ۳.۱۵۳ گرجستانی، ۳۷۸ میانماری، ۲۶۹ مولدوایایی و ۴۶.۶۳۱ نفر از اتباع سایر کشورها در ترکیه دستگیر شده اند.
کسانی که از راه غیرقانونی به ترکیه آمدهاند، پس از تهیه مدارک و هزینه سفر برای آنها، در مرکز استرداد موقت مهاجران نگهداری و با هواپیما به کشورشان بازگردانده میشوند. بازگشت آنان داوطلبانه بوده و با هماهنگی نمایندگیهای سیاسی کشورهایشان در ترکیه انجام میشود.
جنگ داخلی، فقر، بیکاری و خشونت، عوامل عمده مهاجرت غیرقانونی در کشورهای منطقه بوده است.
گفتنی است آمار مهاجران غیرقانونی دستگیر شده در سال ۲۰۱۹ در ترکیه در مقایسه با ۵ سال پیش (۲۰۱۴) حدود ۸ برابر افزایش نشان می دهد.
از سوی دیگر٬ یک میلیون و ۱۰۰ هزار و ۱۴۱ تبعه خارجی با اقامت قانونی طولانی و کوتاه مدت در ترکیه زندگی می کنند.
دریای اژه و مرمره از مهمترین دریاهای جهان هستند که بسیاری از مهاجران تلاش می کنند که با عبور از آنها خود را به اروپا برسانند. تعداد زیادی از این مهاجران به دلیل شرایط نامناسب شناورهایی که قاچاقچیان انسان از آن برای انتقال مهاجران استفاده می کنند، در این دریاها غرق شده و جان خود را از دست می دهند. زنان و کودکان بیشترین قربانیان در این حوادث هستند.